Šta je novo?

Gde Gresim?

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Imam telekom adsl sa huawei MT822 ruterom (ima jedan lan i jedan usb port). Imam i laptop sa integrisanom wireless karticom (atheros).

Kupim TP-LINK TL-WR340g wireless ruter da bih preko njega mogao da dobijem wireless internet na laptopu. Na ovaj nacin sam ih povezao:

Internet na desktopu dobijam preko telekomovog huawei MT822 rutera koji je povezan preko usb kabla. Ruter TP-LINK TL-WR340g povezao sam sa telekomovim mt882 tako sto sam povezao kabal iz lan porta sa telekomovog modema u wan port na tp-link ruteru. Internet na desktopu normalno radi ali laptop nikako da prepozna tj. uhvati wireless signal sa TP-LINK TL-WR340g.. ?

Podesavanjima za telekomov ruter pristupam adresom 192.168.1.2, a za TP-Link adresom 192.168.1.1, to je valjda gateway oba uredjaja ?

Pod tcp/ip u podesavanjima za MT882 (control panel>network connection>properties na konekciju) postavio sam da se adrese dodeljuju automatski. Isto tako mi stoji i na laptopu...

Pretpostavljam da treba da podesim parametre za rutere, ip adrese i mozda DHCP?, pa tek onda da podesavam parametre u control panelu ?

Poslednja izmena:
Problem resen. Izmenio sam adresu na tp-link ruteru u 192.168.2.1.

Poslednja izmena:
Vrh Dno