Šta je novo?

Gde gresim? (PC to TV)

Ser Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
619
Dakle, imam problem koji me izludjuje, no verovatno ja negde gresim.
Povezao sam gf 9600gt preko DVI na novu plazmicu i njen HDMI. Slika je uredno prosla, clone radi, i to je sve ok. Onda sam pokusao da sredim zvuk, zab'o sam bananicu na izlaz za slusalice i povezao na cinceve sa strane TV-a. I cula se samo tisina. I ta tisina je problem, jer ne znam kako da osposobim zvuk i konacno uzivam u onome zbog cega sam i pazario novi TV.
Kablovi su duzine 10m, ako je bitno. (audio kabl sam prozujao unimerom i spojevi su korektni)
Ako neko ima ideju...bio bih zahvalan :)

Zabodi bananicu pozadi i poigraj se sa opcijama na TV-u. Probe radi poveži komp preko VGA.

Hmmm....zar niko nema bas nikakvu ideju?

. Onda sam pokusao da sredim zvuk, zab'o sam bananicu na izlaz za slusalice i povezao na cinceve sa strane TV-a.

A ova ideja sto ti dade Ljubanve ti ne odgovara?
A sto si kacio izlaz na tv-u sa bananicom na ulaz u tv chinc? Nista drugo nisi moga ni dobiti sem tisine! :wall:

Salu na stranu, niti si napisao koje uredjaje si pokusao da spojis (jel to lap-top, jel to desktop, jel Windows ili OS X ili nesto trece; da li je u pitanju integrisana zvucna kartica; jel imas opticki izlaz na istoj itd...) a vazno da si poceo da kukas kako niko nema ideju (iako ti covek kulturno odgovorio).

Pozdrav (no hard feelings).

A ova ideja sto ti dade Ljubanve ti ne odgovara?
A sto si kacio izlaz na tv-u sa bananicom na ulaz u tv chinc? Nista drugo nisi moga ni dobiti sem tisine! :wall:

Salu na stranu, niti si napisao koje uredjaje si pokusao da spojis (jel to lap-top, jel to desktop, jel Windows ili OS X ili nesto trece; da li je u pitanju integrisana zvucna kartica; jel imas opticki izlaz na istoj itd...) a vazno da si poceo da kukas kako niko nema ideju (iako ti covek kulturno odgovorio).

Pozdrav (no hard feelings).

Hm...da...moja greska
Zaboravio sam da napisem da sa igranjem u opcijama nisam dobio nista
Daleko od toga da neciji komentar ne uzimam za ozbiljno, pa se izvinjavam korisniku ljubanve

U pitanju je desktop, gorenavedena grafika, no ona nije problem.
Windows XP
Integrisana zvucna na Asus P5Q pro
TV je Samsung PS42B430

I nisam poceo da kukam, malo sam samo nervozan jer ne radi nesto sto bi trebalo da bude tako prosto

Pozz :)

Ma naravno, svima se to desi kada stvari ne idu kako smo zamislili (pogotovo kada zdrava logika nalaze da nesto tako treba da radi posao). Da li si proverio ispravnost samog izlaza (3,5mm) iz zvucne (odnosno ploce)? Da li si probao da nakacis neki drugi muzicki uredjaj, tipa MP3, pa da vidis jel ulaz u TV-u funkcionalan? Jedino sistemom eliminacije (kabl si vec eliminisao), ja drugo resenje ne znam.

To ti neće proraditi tako kako si zamislio iz prostog razloga što si HDMI kabl ubo u HDMI1/2/3 a zvuk mu doveo do AV1/2/... Nemožeš da kombinuješ sliku sa jednog ulaza i ton sa drugog.

Nisam siguran da li tvoja grafička podržava i slanje zvuka preko HDMI ali ako ne podržava, onda ti je jedino rešenje externi zvučnici/pojačalo koje će reprodukovati zvuk sa kompa.

To ti neće proraditi tako kako si zamislio iz prostog razloga što si HDMI kabl ubo u HDMI1/2/3 a zvuk mu doveo do AV1/2/... Nemožeš da kombinuješ sliku sa jednog ulaza i ton sa drugog.

Nisam bas siguran u istinitost tvoje izjave. Spojio sam preko DVItoHDMI kablom Mac sa Samsung LCD da bih gledao sliku, a ton sam mu "doneo" preko 3,5mm bananice koju sam prikopcao na mini-liniju (Panasonics, kada sam vec sve brendove naveo :-devil-:).
Ostavljam mogucnost da gresim uslucaju da bas zeli da slusa zvuk preko TV-a.

Poslednja izmena:
Ja sam shvatio da on hoće da dobije i ton na TV-u tako što je izlaz za slušalice sa kompa/kućišta povezao na chinch konektora sa strane TV-a i objasnio sam zašto tako neće dobiti zvuk.

Jedino ako sam ga pogrešno razumeo... :)

ja sam to uspeo, tu graficku trebas posebnim kablicem da spojis za zcvucnu i u opijama za zvucnu podesis da zvuk bude digital output

E ovako...hvala svima na savetima
Odustao sam od svoje prvobitne ideje, te sam povezao plocu na grafiku
Zvuka opet nema, ali ne znam da li je zbog toga sto je kabl hdmi-dvi ili zbog necega u podesavanjima zvuka

Bice da je zato sto je dvi-hdmi kabl, oni ne nose zvuk, uz naravno par izuzetaka. Mislim da je renne pomenuo da dvi-hdmi kabl od dreamboxa800 zapravo nosi.

Tako je. Ima ih koji nose, ali su jako retki (ili se baš prave za određeni uređaj, kao ovaj za dreambox)

Ja sam uz grafičku (radeon 4670) dobi DVI-HDMI adapter, pa sam povezao uređaje preko HDMI-HDMI kabla. Sve je prošlo bezbolno i slika i zvuk. Ako si dobio takav adapter uz grafičku, probaj da ga upotrebiš. Jednio što te čeka novi trošak za kabl, al merak nema cenu.

Poslednja izmena:
E tu nastupa moja glupost.
Namucio sam se dok sam nasao dvi-hdmi kabl te duzine, obisao sam pola grada.
A onda, po povratku kuci, kad sam malo bolje pogledao prasnjavu pozadinu mog kucista, shvatio sam da moja grafika pored dva dvi izlaza ima i hdmi izlaz :p
No dobro...pazaricu jedan kabl i valjda ce to resiti moje muke
Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu, javicu sta sam uradio :)

Falcon je bio u pravu, mozda nisi samo razumeo sta hoce da kaze.

Kod mene na samsungu (lcd A656), ako sliku dovodis sa hdmi ulaza, a zvuk zelis posebno. Konekcija ide preko HDMI 2, a ulaz za zvuk mora sa zadnje strane odmah pored tog istog HDMI-a i tako moze. Znam da drugacije kombinacije nisu radile.

Evo sad sam bas pisao u nekoj drugoj temi. Ako DVItoHDMI podrzava slanje zvuka, sve je stvar u podesavanjima u Sound Manageru, koju ces "zvucnu" koristiti. Medjutim, ako ne podrzava, moraces da koristis tu integrisanu za neki drugi izvor zvuka, tj. zvucnike od kompa ili sta vec. Jack za slusalice iz integruse ne mozes samo dovesti na stereo ulaz na TV, i ocekivati da imas zvuk kada prebacis TV na HDMI. Zvuk ces imati, mozda, kada TV prebacis na AV1/AV2 ili EX1/EXT2 (ili nesto trece, peto) kako je vec kod tebe.

Upravo ono što sam gore i napisao :)

Vrh Dno