Šta je novo?

Gde drzati UPS ???

PitBull

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2002
Poena
619
Danas sam kupio APC BK500CS UPS , zadovoljan sa njime , dobio sam 2 godine garancije .
Da li je dobro drzati UPS pored monitora ? Konkretno monitor i UPS se nalaze na razdaljini od 5 cm .

Zar ga nije najlakse drzati na podu??

Nijednu komponentu ne drzim na podu pa necu ni UPS. Pitam da li smeta monitoru ako je 5 cm od njega ? Konkretno LG 795FT.

Ne manje od 20cm. Da nije previse toplo, hladno, ili previse vlage u prostoriji...
Tako pise u upustvu od Mustek Powermust 800 pro

Dosta mu je i 5 cm .
Koliko si platio MUSTEK 800VA ???

Malo manje od 70e.

Inace bolje da se drzi malo dalje od monitora( Place the UPS away from the monitor at least 20cm to avoid interference).

ajvonn je napisao(la):
Malo manje od 70e.

Inace bolje da se drzi malo dalje od monitora( Place the UPS away from the monitor at least 20cm to avoid interference).

Moj savet sto dalje od sebe. Bar jedno 5 metara.

Šta misliš, što si dobio onoliki data kabl ?

Pa u pravu su, spusti ga na pod, nece mu nista faliti. :)

Slazem se sa tim sto dalje, od sebe!

cheers

Zasto sto dalje od mene ???
Nije valjda stetan po zdravlje ???

PitBull je napisao(la):
Zasto sto dalje od mene ???
Nije valjda stetan po zdravlje ???

Nema ni ništa lekovito :boom:

Od kako sam kupio UPS imam strasnu glavobolju , mozda je to od onog trafoa ???

PitBull je napisao(la):
Od kako sam kupio UPS imam strasnu glavobolju , mozda je to od onog trafoa ???

Da viskoki napon i stvara se jako elektromagnetno polje. :rtfm:

Ja sam svoj Mustek 600 VA bacio na patos. Kontam nema ventilator pa nece ni da uvlaci prasinu... mnogo.

Lepo sam te pitao prvi, zasto ga ne drzis na podu. Ja sam sad testirao dva Powercoma, nije mi na kraj pameti bilo da ih drzim pored kompa, vec su otisli odmah na pod.

UPS je otiso na pod i glavaobolja je nestala !!!!

Kupio sam AKUMULATOR 12v 12A ACID i vezao ga na UPS , sata drzi moju masinu verovali ili ne 40 min !!!!!!!!

Ja ga držim na podu ispod stola, dobro dođe da se zimi greju noge ;)

PitBull je napisao(la):
Kupio sam AKUMULATOR 12v 12A ACID i vezao ga na UPS , sata drzi moju masinu verovali ili ne 40 min !!!!!!!!

Pripazi malo oko akumulatora. Drži ga po mogućnosti na otvorenom ili u prostoriji koja se redovno provetrava (npr. terasa ili kupatilo) Nikako u prostoriji u kojoj radiš ili daleko bilo spavaš.

To je onaj zatvoreni bezopasni akumulator kao sto ima u UPS-u ! Ovaj je veceg kapaciteta 12V 12A + 12 7.5A koji je u UPS !
Akumulator sam kupio na buvljaku za 800din stvarno vredi investirati !!!!
Punjenje oba akumulatora traje 11-12h sto je prihvatljivo , za 40min moze dosta da se uradi . Ako se ova kombinacija zakaci na slabiju masinu verujem da ce drzati najmanje 60min !!!

Od ovog trafoa me strasno boli glava , jer postoji neki nacin da se izpluje da ne stvara magnetno polje ???

PitBull je napisao(la):
Od ovog trafoa me strasno boli glava , jer postoji neki nacin da se izpluje da ne stvara magnetno polje ???

Glava te boli od isparenja iz akomulatora.

A UPS drzi recimo u hodniku stana, do radnog mesta dovedi kabl i uzivaj.

Ja imam jedan UPS koji je svoje mseto dobio na podu pored kucista.... Niti imam mesta za njgea na stolu niti bi mi ikada palo na pamet da ga tu drzim.

zormanic je napisao(la):
...

A UPS drzi recimo u hodniku stana, do radnog mesta dovedi kabl i uzivaj.

u nekom olovnom ormanu :d

Jeli, kakva su to isparenja iz akumulatora? Prvi put cujem za tako nesto. :eek:

Ovi hermeticki akumulatori ne isparavaju valjda ?
UPS sam odvuko u srugi kraj sobe , prepravio sam onaj kabl u obican produzni i produzio pa sljaka odlicno. Jedino sto nema DATA kabla pa nema merenja baterije .

srdjan_r je napisao(la):
...

Jeli, kakva su to isparenja iz akumulatora? Prvi put cujem za tako nesto. :eek:

Ma nisu samo isparavanja,
prilikom punjenja kod olovnih akomulatora oslobadjaju se joni kiseonika i slaba koncentracija sumpor dioksida.

Od toga moze dobro glava da boli!

Nazad
Vrh Dno