Šta je novo?

Gde da nadjem povoljan linux modem

• Začetnik teme Začetnik teme stale85
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

stale85

Guest
Dosta sam trazio ali izgleda da na nasem trzistu nema ni traga. Pa bi vas bitao gde mogu naci dobar linux modem (56Kbps) i naravno da ima bezbolnu instalaciju. Imam PCI slotove i Duron na 750 i najnoviji Mandrake Linux 9.0.

stale85 je napisao(la):
Dosta sam trazio ali izgleda da na nasem trzistu nema ni traga. Pa bi vas bitao gde mogu naci dobar linux modem (56Kbps) i naravno da ima bezbolnu instalaciju. Imam PCI slotove i Duron na 750 i najnoviji Mandrake Linux 9.0.
sta smatras pod "linux modemom"?
ako mislis na neki standardni pci winmodem koji ce da radi pod linuxom,najvece su sanse da proradi nesto sa conexant hcf chipom
drajveri su ti na http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv/ i uglavnom su rpm tako da neces morati puno da se zezas sa instalacijom
imas i za mandrake 9 a imas i uputstvo kako da odaberes pravi drajver

Koristio bi ti neki dobar koji je 100% hardverski tipa US Robotics, ali njemu je malo jaca cena, teze se nalazi, ali svakako se isplati...

Gde i kako Conexant

Uzeo bi Conexant modem ali mi je veoma bitno da radi dobro sa linux-om (da ne zakoci dok dialuje) posto mi je to jedina zackoljica da bi upotpunosti presao na linux. Da li mozda znate gde bi mogao povoljno da kupim Conexant i usput i da prodam moj polovni Lucent PCI modem.

To sto zakoci nije do OS-a vec modema.
Bilo koji Rockwell da uzmes, ima da ti se cima komp kad modem "podize" i zatvara vezu.
Ako ti je to bitno, juri externe modeme koji se kace na serijski port
Ima ih 56k za do 50E.
Ako ne to, onda PCI USRobotics koji je jos skuplji ali i najbolji od svih tih.

Pozdrav!

Rad modema nema veze sa OS, posebno ne ovih boljih kao sto si i sam naveo. U pitanju mogu da budu samo driveri i setovanja. Obzirom da duze vreme na poslu radim sa Linux-om, preporucujem USRobotics 56K, eksterni naravno, jer mislim da nema tih para (kada je rec o +20-30EUR) koje mogu da ti nadoknade izgubljeno vreme i zivce sa "jeftinim" stvarima.

deka je napisao(la):
USRobotics 56K, eksterni naravno, jer mislim da nema tih para (kada je rec o +20-30EUR) koje mogu da ti nadoknade izgubljeno vreme i zivce sa "jeftinim" stvarima.
Mudro zboris 😉
Externi USR je definitivno najbolje resenje.
Jeftinija alternativa bi bio PCI USR za koji se kao i za mnoge druge pogresno smatra da je 100% hardverski zato sto radi pod Linux-om...

Nazad
Vrh Dno