Šta je novo?

Gde da nadjem 10mbita cross kabal?

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
...ako neko ima doticni sa konektorima i voljan je da mi proda/pokloni bio bih mu zahvalan......inace ja imam 100mbita i dve mrezne od po
10 i 100 mbita, stoga mi ovaj kabal neigra nikakvu ulogu.

Da li mozda moze postojeci kabal da se prepravi?

Pozdrav

Pa, napravi ga sam.
1-3
2-6
6-2
3-1
Probaj da ga nadjes u Akustiju Sv.Markovica 40

...da ali jas bas nisam mnogo vican tim stvarima...ima li ta firma telefon...

legend je napisao(la):
...ako neko ima doticni sa konektorima i voljan je da mi proda/pokloni bio bih mu zahvalan......inace ja imam 100mbita i dve mrezne od po
10 i 100 mbita, stoga mi ovaj kabal neigra nikakvu ulogu.

Da li mozda moze postojeci kabal da se prepravi?

Pozdrav

Koje duzine? (meni bi pomogo neki od oko 9m...:( )

Pa sto ne prebacis onu od 100 mbit-a karticu da radi na 10? Kabl je kabl... ako radi na 100 mbit-a, sto ne bi radio i na 10?

...a kako to da uradim? da li postoje neka podesavanja ulazno/izlaznog
saobracaja?

pozdrav

Ovo ti je uputstvo za Win9x (mozda i Me, nisam probao):

Desni klik na Network Neighbourhood, Properties, pa onda u spisku nadjes svoju mreznu karticu, selektujes je, pa kliknes na Properties, pa (verovatno) biras Settings ili slicno (ovo sve pricam napamet, posto radim na Win2k, a 98-cu davno ne koristim). Onda pogledaj po spisku opet, trebalo da postoji opcija Mode, ili Speed. Uglavnom, klikni na svaku opciju, pa gde ti ponudi Auto, 100 MBit, 10 Mbit, ti biraj 10 Mbit Half duplex. Ako nemas Half Duplex, onda samo 10 Mbit i trebalo bi da radi.

Slican je postupak i za Win2K, samo kod Win2k u Network Connections biras Local Area Connection, pa onda trazis dalje mreznu karticu u spisku.

Pera je napisao(la):
Ovo ti je uputstvo za Win9x (mozda i Me, nisam probao):
Desni klik na Network Neighbourhood, Properties, pa onda u spisku nadjes svoju mreznu karticu, selektujes je, pa kliknes na Properties, pa
Uz napomenu da mu treba ukrsteni (cross-over) kabl, po specifikaciji koju je naveo BoraB(ora) ;)

vlasta je napisao(la):
Uz napomenu da mu treba ukrsteni (cross-over) kabl, po specifikaciji koju je naveo BoraB(ora) ;)

Ja sam ga razumeo da vec ima crossover kabl?

mrezni kablovi

sve vreste mreznih kablova mogu da ti naprave u Electronic-u - Pozeska 67a tel 3549732 preko puta meka

Vrh Dno