Šta je novo?

Gde da kupim Sapphire Main Board-e ?

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
zna li neko gde se mogu kod nas pazariti ove ploche ?

trenutno ih (po itsvet i pcberza) ima samo HG soft, i to jedan losh model za AMD (magistrala 800 samo) a trebala bi mi neka mid range plocha ovog prozivodjacha.

inache, ne kapiram zashto se kod nas ne uvoze, kad je sapphire najbolji proizvodjach matichnih u svetu :zgran:

zna li iko, ima li nekih dilera "ispod zita" ?

zna li neko gde se mogu kod nas pazariti ove ploche ?

trenutno ih (po itsvet i pcberza) ima samo HG soft, i to jedan losh model za AMD (magistrala 800 samo) a trebala bi mi neka mid range plocha ovog prozivodjacha.

inache, ne kapiram zashto se kod nas ne uvoze, kad je sapphire najbolji proizvodjach matichnih u svetu :zgran:

zna li iko, ima li nekih dilera "ispod zita" ?

i firma se zove HG Spot i vise nemaju radnje u Beogradu.

Sapphire najbolji proizvodjac maticnih na svetu... Sapphire?!? :zgran:

<spam>
Vidi se da se ne razumeš u matične ploče... Sapphire pravi najblje ploče na svetu i to je dokazano. Imaš sve na ovom linku http://www.sapphire-makes-best-main-boards-in-the-whole-world.com Ja kod kuće imam dve u svom računaru i rade odlično.
</spam>

A sada malo ozbiljno...
Igoritza, postoji razlog zašto ih niko ne uvozi - niko ih ne bi kupovao. ,) Ploče nisu ništa posebno, a koštaju dosta. Ne znam kako stoje sada, ali pre su bolovale od gomile "dečijih bolesti", ja sam viđao probleme sa SATA kontrolerima, USB portovima, ... Verovatno su to sve rešili do sada, ali su dalekoooo od najboljih ploča na svetu. 🙂

Ako baš hoćeš, verujem da neko može da poruči ploču koja ti treba (raspitaj se u nekoj većoj firmi koja prodaju Sapphire ili pokušaj da saznaš ko uvozi Sapphire). Ali ja bih ti stvarno preporučio da ne uzimaš Sapphire MB. 🙂

Poslednja izmena:
<spam>
Vidi se da se ne razumeš u matične ploče... Sapphire pravi najblje ploče na svetu i to je dokazano. Imaš sve na ovom linku http://www.sapphire-makes-best-main-boards-in-the-whole-world.com Ja kod kuće imam dve u svom računaru i rade odlično.
</spam>
Ah, izvinjavam se ako je tako, zaista nisam znao... 🙂

BTW, ne radi ti link 😛
A sada malo ozbiljno...
Igoritza, postoji razlog zašto ih niko ne uvozi - niko ih ne bi kupovao. ,) Ploče nisu ništa posebno, a koštaju dosta. Ne znam kako stoje sada, ali pre su bolovale od gomile "dečijih bolesti", ja sam viđao probleme sa SATA kontrolerima, USB portovima, ... Verovatno su to sve rešili do sada, ali su dalekoooo od najboljih ploča na svetu. 🙂
Al' su zato lepe 🙂

ih bre. dobro, ajde ovako -

svi znate prichu o spajanju ATI-ja, i AMD-a. prilikom predstavljanja FX processor-a, AMD-ovi ljudi su koristili - sapphire. to je vishe nego dovoljno da kaze o kvalitetu, ako ste ishta upuceni u rad AMD-a i njihove arhitekture procesora i svega ostalog.

druga stvar - DFI je isto jedan od najboljih, koliko sam ja koristio, i koliko sam chuo od ljudi koji bruka znaju o tome. a shta je za vas, asus, gigabyte ???:crash:

molim vas ljudi, taj shto je napravio poshalicu za svet kompjutera, a odakle tebi da je Sapphire losh ? sa interneta, toms hardware ?? ili si probao sve matichne na svetu, pa znash ?

zeleni_zub, cenim da se znamo 😀 i eto, vidish, od svih ljudi koji koriste sapphire ja nikad nisam chuo za neki problem poput USB, koji je nastao "niodkuda".

Alienware, koji pravi najbolje igrachke konfiguracije na svetu, pravi svoje konfiguracije zasnovane na sapphire matichnim plochama.

na kraju krajeva, abit, asus su izuvali do pre 2 godine, chinjenica, ali do pre dve godine je AMD bio 11 puta bolji od intela, a gle sad. (dodushe meni je i danas bolji, ali avaj, ja mrzim intel)

ovo gore shto ste se podsmevali, to je kao kad srbin kaze da je mercedes najbolji auto na svetu, jer je nekad vozio 123 i 124. a srbin nije vido u zivotu leksus, bentli, ili Nissan (govorim o luksuzu, luksuzu i preformansama, i samo preformansama)

Poslednja izmena:
ovo gore shto ste se podsmevali, to je kao kad srbin kaze da je mercedes najbolji auto na svetu, jer je nekad vozio 123 i 124. a srbin nije vido u zivotu leksus, bentli, ili Nissan (govorim o luksuzu, luksuzu i preformansama, i samo preformansama)

Nemoj pogrešno da me razumeš, ja ti se stvarno nisam podsmevao. Mene je u oduševio Carev post koji prosto odiše iskrenim zaprepašćenjem. 🙂 Na to sam reagovao.

Inače... rekao sam da ne znam kakve ploče prave sada, ali su ploče koje su, kada su se pojavile, bile stvarno nedovršen proizvod. Ja ne smem nikome da preporučim da kupi Sapphire ploču, zato što se, jednostavno, ja nisam uverio da rade toliko dobro koliko koštaju. To ne znači da ploče ne valjaju.

A možda se i poznajemo... 🙂 Mada ima dosta zelenih zuba po internetu. 😛

Poslednja izmena:
svi znate prichu o spajanju ATI-ja, i AMD-a. prilikom predstavljanja FX processor-a, AMD-ovi ljudi su koristili - sapphire. to je vishe nego dovoljno da kaze o kvalitetu, ako ste ishta upuceni u rad AMD-a i njihove arhitekture procesora i svega ostalog.
Pa... mozda zato sto je Sapphire glavni sta-li-vec... strateski partner (?) ATi-ja?

Jedino mi to pada na pamet, zaista... nista vise.
Znam da Sapphire pravi (ili je bar pravio) one famozne "builty by ATi" graficke. I onda mi - samo iz tog konteksta - bude logicno da izaberu Sapphire i za maticne ploce.
druga stvar - DFI je isto jedan od najboljih, koliko sam ja koristio, i koliko sam chuo od ljudi koji bruka znaju o tome. a shta je za vas, asus, gigabyte ???:crash:
DFI je i za mene, definitivno. Doduse, sada i ASUS ima par izuzetnih serija za Intela (pre svega), koje su ili egal ili za nijansu bolje od ekvivalentnih modela iz DFI kuce.
Gigabyte - ne. Meni licno nikada, mada ima ljudi koji ce me zestoko napljuvati zbog toga. (ali ako cemo iskreno, njihovi top modeli sa P35 ili X38 cipsetom su zaista u samom vrhu kvaliteta)
Alienware, koji pravi najbolje igrachke konfiguracije na svetu, pravi svoje konfiguracije zasnovane na sapphire matichnim plochama.
Za ovaj podatak zaista nisam znao.
na kraju krajeva, abit, asus su izuvali do pre 2 godine, chinjenica, ali do pre dve godine je AMD bio 11 puta bolji od intela, a gle sad. (dodushe meni je i danas bolji, ali avaj, ja mrzim intel)
I ovo je istina... i za AMD, ali i za ABIT.
Ma kakva mecka... to sto si naveo su pravi automobili.

da ne znam bolje, rekao bih da ti je post polu sarkastichan 😀

u svakom sluchaju, i dalje chekam info ... 😀

da ne znam bolje, rekao bih da ti je post polu sarkastichan 😀
Nije, zaista, stvarno ne znam odakle ti to.

Stvarno nisam znao podatak za Alienware, kao sto se slazem i za AMD&ABIT... a i Mecku, uostalom 😉

ih bre. dobro, ajde ovako -

Nebitno.

Sapphire je proizvodjach koji saradjuje sa atijem tj. sadashnjim amd.
Da li si nekad video nvidia grafiku iz sapphire-a?
Takodje FX procesor je proshlost

Gigabyte plocha je prezivela strujni udar i radi dan danas, dfi me sluzio odlichno i trenutno asus koji me je koshtao smeshan novac, moze da se odlichno klokuje.

molim vas ljudi, taj shto je napravio poshalicu za svet kompjutera, a odakle tebi da je Sapphire losh ? sa interneta, toms hardware ?? ili si probao sve matichne na svetu, pa znash ?

Niko nije rekao da je sapphire losh, ali definitivno ne spada najbolji hw.
Koja je tvoja definicija najboljeg hw-a?
Da ukljuchish i da radi?

zeleni_zub, cenim da se znamo 😀 i eto, vidish, od svih ljudi koji koriste sapphire ja nikad nisam chuo za neki problem poput USB, koji je nastao "niodkuda".

sapphire je imao itekako problema poshto je bio relativno tad nov proizvodjach matichnih

I neopravdano koshta previshe, ko da je od zlata napravljen.

Ne vidim razlog zashto i sad ,,ne izuvaju". Koshtaju pristojno i nude isto shto i sapphire. Asus/Dfi/Gigabyte ima odlichnu podrshku za obe platforme dok sapphire koliko mogu da vidim na sajtu istog najbolje reshenje kao podrshku za intel nudi u Pure Element II

Chipset: ATI® RADEON XPRESS 200 ATI RC410+SB450
Platform: Intel® Pentium® 4(LGA775 Socket) (Northwood, Prescott 3.8GHz+)
Onboard VGA: X300 DX9.0
FSB: 800 MHz
Full featured (SATA-Raid, 6-channel Audio)

Do moga jaka podrshka

Mercedes je seljachki ali opet dobar auto? Nikad ne treba porediti kola sa kompovima.

Sapphire izgleda lepo ali je precenjena plocha.

Nazad
Vrh Dno