Šta je novo?

Gde da flashujem novi softver za moju 3650 nokiu?

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
Posto imam prastaru varijantu (v2.5) a posljednja je valjda v4.x zeleo bih da se updejtujem :) pa me zanima gde da nosim ovo moje mezimce ga da skrpe :)

poz
DMX

Cek, jel nije dogovor da je up zabranjen ? :)

Pa naravno da ima, odes do trznog centra Stankom na Brdu, i u servisu onom izvikanom, kako se vec zove, ti urade to za oko 800 dinara, najnovija verzija, sa bekapom programa i phonebook-a...

Sta se dobija Upgradeom softwera. Mislim, nesto konkretno, navedite ako znate

I mene zanima sta se dobija ubacivanjem novog SW??

Aj ako nadjes negde povoljno da odemo zajedno... Isto imam 3650 sa verzijom SW 2.5 (prehistoric).

poslednja verzija firmware-a za 3650 je 4.13

ovo su konkretno promene koje donosi ta verzija (s tim sto je od verzije 2.50, pa do ove najnovije, bilo jos drugih unapredjenja koja ovom prilikom nisu navedena):

Call and network management:
GPRS over Bluetooth more stable on long connections (>2hrs)
Browser:
No longer sends UAProf twice after MIDlet-Install-Notify (part of MIDlet download)
Byte-order-mark (BOM) used to detect content encoding in browser
WTLS auto-accept anonymous connection now working fully (no longer asks user to accept connection)
Cookie handling in browser improved
Browser CSS, applied style changed from “screen” to “handheld”
WAP post now sends input text as 16bit rather than 8bit
Browser termination with “App. closed WSL_0S_Thread_1” fixed
SIM:
SIM ATK control of ALS functioning correctly
CPHS CSP (Manual PLMN selection) now implemented
Voicemail flag now written to SIM record 6F11
Messaging:
MMS editor: attaching objects no longer causes intermittent application termination
Replacement SMS arriving while original being viewed no longer causes application termination
Class 0 SMS with voicemail waiting indication flag handled correctly
Java interactions with messaging centre when Ram is low no longer lead to abnormal application termination
Camera contrast and colour settings improved
Memory corruption on start-up fixed (caused “contact service” lockout)
MMC card no longer becomes unusable after removing password from locked card
MMC card unlock requires share common text regardless of query originator
Nokia Wallpaper images (*.nwp) can now be seen in the image gallery
Operator list updated

Poslednja izmena:
Thanx, fino sto si postovao ovo

Koliko ja znam jedna od najbitnijih promena je sto sa novim softverom vise necete dobijati onu dosadnu "system error" poruku kod raznih programa, doduse novi sw ima i jednu manu, a to je da fajl sistem na karti nije vise fat32 pa necete moci da koristite citace da bi ste prebacili podatke

poz
DMX

And how could I have known that??? :)

Ohhhh, the avatar, right!!

I sta, kazes da ne postoji varijanta da se koriste card readeri sa novim softwerom??? Pa sta sad mi nindze da radimo?

Poslednja izmena:
Da li je neko upgradeovao software na 4.13 i gde ? Stankom TC ?

DamjanMX citiram: "Koliko ja znam jedna od najbitnijih promena je sto sa novim softverom vise necete dobijati onu dosadnu "system error" poruku kod raznih programa, doduse novi sw ima i jednu manu, a to je da fajl sistem na karti nije vise fat32 pa necete moci da koristite citace da bi ste prebacili podatke".

Odgovor: Sa verzijom softwera 4.13 se dobija "system error" poruka, ne cesto ali hoce da se zaglupi, a fajl sistem je FAT16 i bez problema se kartica moze citati/pisati/formatirati na card readeru (onaj sto se dobije sa ECS plocom). Kartica je 256MB Transcend MMC, za one koji ce da pitaju da li moze da se stavi veca kartica i kolika, ovoliko sam ja probao za vise ne znam. Ovo nisam negde procitao i cuo/video vec je takva situacija kod mene na telefonu, dakle info iz prve ruke :)

PS: Ne znam kakve su predhodne verzije softvera jer sam fon kupio sa 4.13

nebi ti prporucio "poznatog servisera" iz stankom sentra. Ako ne zalis para da svoj telefon odrzavas u najboljem stanju, onda ga odnesi u Comtradeov servis u Bulevaru JNA (odmah gotovo) ili ga predaj u njihovoj radji na trgu republike i sacekaj 2-3 dana. O razlozima sam vec govorio - imaju uredjaj za fino podesavanje telefona nakon flesovanja koji je poprilicno skup, pa nakon flesovanja ti lepo podese telefon jer se sa gubitkom softvera, gube i ta podesavanja. Ako se dobro secam cena je bila oko 1600 din.

Vrh Dno