Šta je novo?

Gde brzo i jednostavno registrovati .net domen?

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba da prebacim sajt na inostrani hosting, i tom prilikom hoću da registrujem. net domen.

Po preporuci prijatelja sam otišao na www.namecheap.com i registrovao .net domen za 17,76$ na dve godine. Iskoristio sam svoju kreditnu karticu koja je uredno zadužena za taj iznos.

Međutim, kada sam pokušao posle dan-dva da se ulogujem na moj nalog i promenim DNS brojeve, NameCheap me obavestio da su "zaključali moj domen zbog sumnje u moju kreditnu karticu".

Naravno, posle opsežnog natezanja sa njihovom tehničkom podrškom, izgleda da su mi ugasili domen, koji se na www.nic.com ponovo pojavljuje kao "available", a dolare uredno zadržali.

E sad, baš i da me briga za tih 18$, pa i nije, ali nema veze... Njima na čast.

Zato imam pitanje: gde pouzdano, brzo i sigurno platiti .net domen, a da vas ne maltretiraju samo zato što ste iz Srbije? (to je inače bio jedan od razloga admistratora da mi zaključa domen)

Nisu ti zadrzali pare vratice ti se to na karticu ali ne odmah mozda za 15-ak do mesec dana. Inace ovo sto ti se desilo nije do njih vec do njihov procesora kartica ili banke ili koga vec u pozadini, jer su adrese i kartice gradjana SCG vecinom na crnoj listi.
Vidi svi moji domeni su registrovani na sajtu iz mog potpisa bez problema ali drugaru se to isto desilo na moje oci (ima takodje deltinu MC kao i ja) jer se pojavio kao nov korisnik i bio je sumnjiv. Tako da to ti se moze desiti vise manje svuda - sta da radimo kad smo crni :(

znaci kao sto rekoh svuda ti se to moze desiti tako da ne znam sta ti kazem.
a ako zelis da nadjemo neko resenje zajedno javi se PM

Definitivno DynaDot jer su stvarno ljudi profesionalni. Ja sam sa njima odmah
na pocetku resio osa tehickom podrskom oko toga da sam Srbin i te fore.

Znaci nemas problema sa tim a sto se tice NameCheap to su ti najveci
prevaranti, novac ti nikada nece vratiti meni su ustekali nekih 1600$.

Znaci ja sam mnogo gore prosao veruj mi, a mozes i da platis nasim
likovima da ti to odrade sigurnije i istog trenutka ali ce te kosta vise.

Nemoj mi reci samo da su i tebe kao i mene navukli na ovu foru:

For security reasons, this account has been locked due to too many failed login tries. The user name will be enabled after 12/12/2099 EST. If you think this is an error please email us using the same email address currently on your account to have your account enabled.

To bese davno a od svih para nista. 1600$ koje sam kao budala prebacio sam puko za minut. Kloni ih se sto dalje. Posteno jeste da su me ljudi zvali na mobilni i da smo pricali skoro sat vremena ali bas ih bolelo dupe tvrdili su njihovo i jos meni prebacivali kako kreditne iz SCG ne vaze jer smo mi Srbi najveci prevaranti. E tad sam mu se najebao keve, tako me iznervirao.

A tek sto su mutavi:

"May I speak with Mr. Kostolomac?" To je trebalo cuti, ja sam puko do smeha, pa lik ni ne zna engleski natezali se pola sata ne ume da mi objasni. Na kraju naravno nista ja ih iznapusavao i ostao kratak 1600$. Eto preziveo sam i idemo dalje.

Poslednja izmena:
u pravu si stvarno su lopuze nevidjene i treba ih prijaviti

a kome?

Pa brate nemam kome to je tacno ali cu sve da dam da ih ocrnim na svim forumima mamu im lopovsku. Kaze on meni nisi ti kriv takvi ste vi Srbi. Jos poceo da vredja. Ja sam razmisljao da uskoro registrujem http://www.namecheapscam.com i da im posvetim stranicu i da iznesem dokaze za ukradenu moju zaradu. Ideja dobra?

ako ce tebi biti posle lakse samo napred
to mu dodje ko neka terapija :banana:

Kostolomac, upravo tako sam prošao, samo na svu sreću only 18$ :) Mene čak nisu ni zvali, iako sam ostavio dva mobilna, fiksni u firmi i faks. Zato smo razmenili nekoliko podužih emailova, ali sve se na kraju svodilo na Srbiju i kako reče noex - crnu listu...

U svakom slučaju, registrovao sam sinoć domen na www.dynadot.com za - verovali ili ne - 10 minuta, evo sve radi kako treba, tako da hvala na preporukama!

P.S. Sad se setih, a što ovi sa www.namecheap.com ne stave da smo mi Srbi na "crnoj listi"? Znam da hoće na prevaru da uzmu pare, ali doći će im neko glave kad-tad...

Poslednja izmena:
10 minuta?? Mnogo bre, mora da si se mucio oko pravljenja naloga ali svaka sledeca registracija im ide iste sekunde neces verovati.
Par klikova i kraj! A sto se tice crne liste na NameCheap, lakse im je prvo pare da ti uzmu a posle da ti kazu, zar ne? Jos si dobro prosao mene su zakljucali posle mesec dana isve mi domene prisvojili i da mi ih otkljucaju na drugog provajdera trazili da platim jos 1400$.

Poslednja izmena:
hahaha kakvi ******* stvarno treba neko da iz tuzi .... btw www.yuweb.net je isto dobar, to jest odlican , prvo sto su nasi , drugo sto to rade 13 godina i trece sto su jeftini , jedino je mana sto mogu samo pravna lica da registruju sajt.

ja hocu da uplatim kod www.sitesled.com , znaci tamo imate 1Gb prostora , 25Gb bandwith i placa se samo 3$ mesecno , pa me interesuje jel' imao neko iskustva sa njima ?

Poslednja izmena:
Samo da vas obavestim da mi je NameCheap odmah, posle samo jednog dana uredno vratio svih 18.00$.

Naravno, u transakciji sam kratak nekih 50 dinara, zbog razlike kupovnog i prodajnog kursa, ali nema veze :)

I sad se postavlja pitanje: imali su sumnje u moju kreditnu karticu, sa koje su DOBILI pare, a odmah zatim ih i VRATILI na tu istu karticu?!

outlaw je napisao(la):
I sad se postavlja pitanje: imali su sumnje u moju kreditnu karticu, sa koje su DOBILI pare, a odmah zatim ih i VRATILI na tu istu karticu?!

Nista cudno. Sasvim normalna procedura. Ako posumnjaju da je kartica 'ukradena' odbice da ti isporuce 'proizvod' i uradice refund. To im je jednostavnije nego da posle mesec-dva-tri moraju da se bave sa chargeback-ovima. Meni jedino nije jasno kako je Kostolomac ostao bez 1400 USD. I njemu su morali da odrade refund.

Nazad
Vrh Dno