Šta je novo?

gcc 3.1

• Začetnik teme Začetnik teme Batica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Batica

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
619
Posto imam RH Linux 7.3 i njegovu gcc 2.9 verziju interesuje me da li iko mozda ima gcc 3.1 verziju ili mozda pristup Red Hat Network-u pa da mi skine - treba mi za rekompajliranje rpm datoteke Mplayera...

PS Ne bi bilo na odmet malo objasnjenje pomenutog (pretpostavljam da je to) kompajlera... Unapred hvala.

cheers

Svi imaju pristup RH networku, samo registrovani korisnici imaju satro prioritet nekom serveru. Tako bar tamo kazu :d ja se registrovao i ne vidim neku razliku - ides lepo na download, pa tamo ukucas koji te paketi interesuju (search by: gcc).

Drugi nacin je odes direktno na ftp.redhat.com ili na neki od blizih rh mirrora. Ili na neki od servera lokalnih koji bi imali GNU zafrkancije u lokalu.

Download gcc-3.2.1

Jes, u pravu si... Ucinilo mi se onomad da sam negde video na RH sajtu da samo registrovani mogu da ga skinu, a nasao sam ga na ovoj adresi:
ftp://ftp.gnu.org/gnu/gcc/gcc-3.2.1/gcc-3.2.1.tar.gz
sa svojih "skromnih" 26 Mb koji upravo skidam.

Ostaje mi da ga jos instaliram🙁 pa nek mi je Bog u pomoci...

U svakom slucaju hvala, a ako mi zapne, ja cu da vicem...:wave;

Pozdrav i cheers

Batice, vodi jako racuna u vezi v3.2x jer pravi kod koji binarno nije kompatibilan sa 3.1 i ranijim.
Nisam siguran, ali sa njime bi mozda bilo najbolje skinuti i glibc biblioteke koje su vec bile rekomapajlirane 3.2x

Da li je moguce?

Da fajlu duze treba da se raspakuje nego da skinem sa Interneta 26 Mb??? Ili ja ne znam da raspakujem isti. Doduse po navici Drag'n'drop-a ja ga prevuk'o na desktop kad ono medjutim... :rocket: Cekam ti ja tako, cekam i vidim da je vrag odneo salu. Posto sam legao da spavam javljam danas za postupak instalacije....

Doduse raspakuje ga na 117 Mb ali zar 5 sati, pobogu naspram 2,5 za skidannje sa net-a???

Pozrav i cheers

Nesto verovatno nije namesteno kako treba, kod mene kernel source od 25MB otpakuje za skoro minut, oko 120MB otpakovano. Koju plocu imas, koji kontroler koristis, onaj na southbridgeu ili neki dodatni, da li si kompajlirao kernel sa podrskom za taj kontroler koji koristis, ako imas neku noviju VIA plocu to je the must. Kernel 2.4.19 ima podrsku za via8233a i cini mi se za 8235. A 2.4.20 skoro sigurno podrzava 8235.

ASUS A7V8X

Ma islo to kako treba sve dok nisam instalirao drajvere za zvucnu Realtek 650 (NORMALNO SVE U MULTITASKING MODU:rocket: ) pa nisam hteo da restartujem masinu dok nije zarsio sa otpakivanjem...😛

Mislim da je ipak to bilo u pitanju posto je do nekih 60% islo lepo...
Sta ces multitasking mi je nekako priras'o za srce pa ga se olako ne ostavljam.
A sto se tice kernela tek sam poceo da citam Silverova navodila za uporabu o rekompajliranja kernela...
cheers

Nazad
Vrh Dno