Šta je novo?

Gator mi stalno pali dial-up!!!

vl@x

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2002
Poena
601
Znaci imam sledeci problem, kada upalim kompjuter ili u toku rada, pojavi mi se dial up prozor i hoce da se poveze na internet a adresa koju trazi je nesto.gator.com . Nikada gatora nisam usnimio a pronasao sam ga u program files-u. I posle brisanja istog opet se pojavljuje dial up. Molim Vas pomagajte!!!

Inace imam WindowsXP

Vl@x

postoji i mogucnost da izbrises gator ::):)to je i najbolje resenje
pozdrav

Stavljaj AdAware i brisi to odma!

Na slicnu foru moj prijatelj uknjizio 30000 impulsa za 5 dana. Sad pregovara sa PTT-om kako da plati.

IronSERB je napisao(la):
postoji i mogucnost da izbrises gator ::):)to je i najbolje resenje
pozdrav
Gator ne moze tak tako da se izbrise, barem ne svi njegovi delovi. :(
Potreban je AdAware, sto je ZoNi odmah i rekao, tako da nema potrebe da trazite preko 'leba pogace ! :)

A ti vl@x-u, pogledaj i thread-ove o lop-u, posto je to vrlo slicna "zverka": http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=17197 pa dalje sledi linkove...

Svuda gde sam nasao gator, obrisao sam ga. Instalirao sam program, i sve sto je nasao ( gator i ostalo) sam obrisao. I NECE!!! Opet se pali dial up, vise sam izludeo, ne smem da ostavim upaljen komp jer se poveze sam na net.

Ajde POMAGAJTE!!!

Hmm, zanimljivo...

1. Ako si prvo samo brisao neke Gator delove, pa onda udario AdAware, moguce je da ovaj nesto vise ne prepoznaje kao deo Gator-a. Malo paradoksalno, ali bi mozda trebao onda da ponovo instaliras Gator i pokrenes deinstalaciju po svim pravilima:
1) Right click on the Gator icon in the System Tray and click on Exit.

2) From the Windows Start button select Settings and then Control Panel.

3) When the Control Panel window opens, double-click on the Add/Remove Programs icon.

4) When the Add/Remove Programs Properties window opens, locate Gator in the list of installed programs. Click on it one time and then click on the Add/Remove button.

5) Follow the on screen instructions.
Place a check in the box for "Delete User Information" if you want user information removed from the Registry. DO NOT place a check in this box if you want the user data retained for a new install of Gator.

This will remove the Gator program from your computer.

2. Da li u Start/Program imas stavku pod imenom "GAIN" ? Ako imas, to nije dobro :( Iako si deistalirao Gator, moguce je da imas neki drugi sofware koji koristi usluge Gator korporacije i kome taj program sluzi da bi ti plasirao reklame...E onda bi trebalo naci koji je to program i njega takodje deistalirati ( pokusaj da se setis sta si instalirao pre pojave problema i, generalno, sta imas od toboznjih "freeware" ili "sponsored" programa na kompu ):
Although the above instructions will remove the Gator E-Wallet information, you may still have GAIN (Gator Advertiser Information Network) software installed. GAIN helps keep many popular software applications and services free in exchange for delivering ads, information, and software based on the web sites you view.

Unfortunately, GAIN can only be removed by uninstalling the GAIN supported application. You cannot uninstall GAIN directly. Once the GAIN supported application has been uninstalled, GAIN will uninstall itself as well.

Nakon svega ponovo pokreni AdAware, OBAVEZNO sa najnovijim "ref " fajlom.

Ako ni to ne pomogne, dodjavola - onda instaliraj neki dobar firewall i zabrani izlazni saobracaj iz komjutera bilo kom programu, pa ces vec videti koji ce da se "buni"...

YES!!! Skinuo sam novi Ad-aware signature file (ref # 042-24.09.02)
i ubio GATORA!!!

Hvala svima, Pozdrav Vl@x

Idi u Dial-up networking i uklju?i "never dial mz connection" ili tako nešto.

Vrh Dno