Šta je novo?

Gasi se i greje se lap top Acer aspire 5315

grba88

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2008
Poena
301
Imam problem, reinstalirao sam drugaru windows na laptopu, i dva dana mi je radio kako treba dok je bio kod mene, kad sam ga vratio, i kad je drugar upalio, u sred gledanja slika mu se ugasio, i da bi ga upalio morao je da ga iskljuci prvo iz struje, a onda mu se ponovo ugasio dok je prebacivao slike, a pritom mu se zagrejao i bila topla tastatura....
Sta da radim???

Mislim da sam nasao resenje ovog problema, a to je da se sa Acer-ovog sajta mora skinuti Acer "Empowering Technology" i instalirati...
Problem je u tome da kod XP-a ne radi dobro kontrola hladjenja racunara i paljenja kulera i da dolazi do pregrevanja i gasenje lap-topa... (ovo je najverovatnije zbog toga sto je lap top predvidjen za Vistu i driver-i nisu bas u potpunosti kompitabilni sa XP-om)
Zato se moraju instalirati:
acer epower management
acer emprowering framework
acer eperformance management

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5500.html

problem bi trebalo da je resen. . .

Ja mislim da nije resen. :)

Taj acer empowering je navodno samo naprednija varijanta menadzmenta, sa dodatnim podesavanjima, bolje podesenim profilima itd.
Laptop ne sme da se pregreva i gasi ni u slucaju da je ACPI iskljucen. Npr. temperatura procesora na mom aceru 5530G nije prelazila 60ak stepeni ni kad sam koristio linux sa opcijom ACPI=off.

Inace, ja koristim XP bez empowering-a, i ne greje se nista bitnije u odnosu na VISTU sa istim...

Poslednja izmena:
Koji Bios koristis? Znam da su odredjeni biosi imali probelma sa kontrolom obrtaja ventilatora.

Skini najnoviji BIOS i nece ti iskljucivati ventilator za hladjenje. Zbog toga se pregreje i blokira. Novi BIOS nema taj problem. :wave:

Nazad
Vrh Dno