Šta je novo?

Gasi mii se komp u win 7

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam win xp i win 7, U xp-u sve radi dobro.
Od pre par dana komp je počeo da se sam od sebe gasi na čudan. Znači komp se ugasi, ali procesor, grafička i napajanje nastave da rade i onda ne mogu da ga upalim ni ugasim pritiskanjem power i reset dugmića na kućištu već moram da ga isključim iz struje, pa tek onda. reinstalirao sam win 7 više puta na formatizovanom HD-u i opet isto.
Pošto se u XP-u ne gasi znači da nije do hardvera.
Zna li neko u čemu je problem?

Je l' se gasi dok kucas i pomeras misa ili nakon nekog perioda neaktivnosti?

Dok kucam, ali mi se sve ;ini da ima neke veze sa "prelaskom" u stand by režim. Dok je još sveže instaliran win 7 ponekad se desi da win ode u stand by režim čak i dok radim na kompu, a posle samo crkne, kao da mu neko iščupa žice na power dugmetu.

A je l' ti masina overklokovana? Vrati na default ako jeste pa onda probaj :type:

Nije overkklokovana, al sam vratio bios na default, i opet isto. Instalirao sam cak i win 7 home verziju umesto ultimate, i sve isto.

Vidim da imas kablovski internet - probaj bez tog modema :type:

Znam da su ljudi imali problema sa racunarima bas zbog kablovskog internet modema, a ovo je samo jedan od primera - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?190868-Restarti&p=1740537&viewfull=1#post1740537

Ako ni to ne uspe i ako se niko sa jakim Windows 7 iskustvom ne javi, onda probaj sa najnovijim BIOSom i drajverima - nista drugo mi ne pada na pamet.

Takodje, ako se radi o 64-bit verziji Windows-a, provrti neke testove za CPU i memoriju.

ubacio novi bios, nove drivere za plocu... sve isto

Ako si isprobao sve ovo iz moje prethodne poruke, onda jedino ostaje logicno objasnjenje da nesto nije u redu sa "narodnim lekom" (ako ga koristis) 😉

Narodna verzija je, ali mi radila godinu dana bez problema, i sad odjednom. Kada bih znao do koje je komponente zamenio bih je, al ne znam

Kreni od graficke i hdd, moze biti da je do njih... Kakve su ti temperature na ploci i procesoru?

Stavi drugu graficku pa probaj sa njom.

Ovo sam pronasao na nekom forumu,pa vidi da nije to
"Nadji Power Managment ili Power Options u Control Panel-u i u prozoru koji se otvori imas opciju Power Schemes, vidi da nije Turn Off Hard Disc ili opcija za iskljucenje racunara ukljucena na odredjeni vremenski period (npr. 15, 20 min.), ako jeste, promeni u Never i resio si problem."

Ovo sam pronasao na nekom forumu,pa vidi da nije to
"Nadji Power Managment ili Power Options u Control Panel-u i u prozoru koji se otvori imas opciju Power Schemes, vidi da nije Turn Off Hard Disc ili opcija za iskljucenje racunara ukljucena na odredjeni vremenski period (npr. 15, 20 min.), ako jeste, promeni u Never i resio si problem."

Nije do toga. proveravao sam

Rešio sam problem. Crko je jedan slot za memoriju izgleda. Samo sam premestio jedan modul u drugi slot, i ne gasi se više.
To je i objašnjenje zašto se u XP-u komp nije gasio. Zato što xp koristi samo 2 gb RAM-a. Tj. nije dirao ovaj modul u neispravnom slotu.

Hvala svima na trudu...

Nazad
Vrh Dno