Šta je novo?

Gasenje wirelesa preko noci...

jaksaM

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Imam wireless ruter TP link TL-WR340G.
Juce mi je na vrata dosla zena koja zivi ispod mene u zgradi, da me zamoli da nocu gasim ruter posto wireless "smeta bebinom snu" (!?!)

Da li bezicni talasi zaista imaju ovakav efekat na bebe?
Da li postoni nacin u podesavanjima rutera da mu kazem da se automatski gasi u odredjenom vremenskom periodu nocu, recimo od 22-8h, neki schedule ili slicno... gledao sam u konfiguraciji rutera na 192.168.1.1 al nisam nista slicno uspeo da nadjem...?
pitam to jer znam da cu zaboravljati rucno da ga iskljucujem...

bah, ja imam klinca od 10 meseci i nikad nisam primetio bilo kakve probleme, spava k'o top preko noci, a wifi ruter je u susednoj sobi.. verujem da ce ti jos gomila ljudi to potvrditi.

Juce mi je na vrata dosla zena koja zivi ispod mene u zgradi, da me zamoli da nocu gasim ruter posto wireless "smeta bebinom snu"

Ti nemoj da gasis, a njoj reci da gasis i posavetuj je da kupi neki "upijac" elektromagnetnog zracenja jer ima mnogo izvora elektromagnetnog zracenja.

Zanima me samo kako je dosla do zakljucka da bas tvoj wireless smeta.
Zaboravio sam kako se zove domaci "strucnjak" cija je slika lecila svakakve tegobe i probleme, mozda da joj predlozis da proba njegovu sliku na bebi :)
Komsija iznad mene ima 2 bebe nikada se nije zalio iako je ruter prakticno ispod sobe gde spavaju bebe, a i on sam ima wireless ruter kod sebe.

Poslednja izmena:
Sta sve ljudi nece da izmisle.
Kada ti sledeci put dodje, a verujem da hoce, pitaj je kako beba moze da spava preko dana sa ukljucenim wifi. Beba ko beba spava po vise puta dnevno.
Jos jedan tip, stavi mrezu da ti bude "hidden" i reci joj da si potpuno izbacio wifi iz upotrebe i gotova stvar.

o bozee, pa nisi je pitao okle joj palo an pamet da beba ne mzoe da spava zbog wi fi-ja ?:D
djiizzss, ja spavam na 2 metra od rutera pa sam ziv xD

I ja isto spavam tik do rutera. Svakim danom sve zdraviji i jaci. Ruter leci :D

ima tu nesto :D

:d
A kako zna da je tvoj wifi ukljucen u pola noci?? Sto znaci da i ona ima wifi, reci joj nek ona iskljuci prvo svoj...

Da je meni tako neko dosao i rekao (ustvari ne znam ni kako bi neko mogao da zna da imam wifi, ukoliko se nisam potpisao imenom i prezimenom i stavio broj zgrade i stana) da iskljucim wifi, lepo bih rekao da necu... Sta ako ne iskljucim?? Zvace policiju??

Promeni lepo SSID wifi mreze i reci da si iskljucio i kraj price. Ako neces da menjas SSID, jednostavno mozes da sakrijes SSID u podesavanjima rutera.

Pa i ja se sve vreme pitam odakle joj ta budalastina... :wall:
ajde probacu da sakrijem SSID i da tako resim problem :)

hvala!

A sto se spavanja tik pored rutera tice... Ja bih razmislio, i procitao malo po netu o uticaju em zracenja.. Statistika je cudo..

Ako te to što te je komšinica , zbog bebe, lepo zamolila nije dovoljno da ugasiš wifi kada ga noću ne koristiš onda bi mogao čisto zbog produženja radnog veka istog da to činiš.

btw vi što spavate pored izvora zračenja nekada su i ovo smatrali zdravim :

ddtj.jpg

ja pojacao linksysa wrt56gl na svih 400mA kolko moze da da... morao sam, jer imam u komsiluku jedno 10 mreza koje mi gaze signal...
kauc mi je 1.5-2m od njega i jos sam ziv, a sasvim dobro spavam... javicu ako dodje do promene (ili ce vas neko od drugara obavestiti...)

Zaboravio sam kako se zove domaci "strucnjak" cija je slika lecila svakakve tegobe i probleme, mozda da joj predlozis da proba njegovu sliku na bebi :)
Komsija iznad mene ima 2 bebe nikada se nije zalio iako je ruter prakticno ispod sobe gde spavaju bebe, a i on sam ima wireless ruter kod sebe.
To ce biti ovaj gospodin :D

50232_34723208286_1892272_n.jpg

E sta su ti predrasude i moc autosugestije.
Znaci gospodji smetaju zracenja od rutera a svi ostali uredjaju koji emituju zracenje su joj ok.
Ovo mora da je vic :)

ja pojacao linksysa wrt56gl na svih 400mA kolko moze da da... morao sam, jer imam u komsiluku jedno 10 mreza koje mi gaze signal...
kauc mi je 1.5-2m od njega i jos sam ziv, a sasvim dobro spavam... javicu ako dodje do promene (ili ce vas neko od drugara obavestiti...)

Nije ti to bas mnogo mudro. Kod zracenja tako puno zavisi od prostornog ugla, snage i vremena provedenog uz isto. Sigurno efekte neces osetiti sada, a verovatno ni nikad, ali svako zracenje povecava verovatnocu mutacije dnk, a mutacija dnk je jedini uzrok raka.. Tako da, ako mozes - pomeri to od sebe...

E, da, okreni i svoju mikrotalasnu, i ustanovi da radi na 2.37 GHz, pa onda jos jednom razmisli o 2.4Ghz i toga kako ti jos uvek nije nista...

Sve oko nas zraci, ali ako covek moze jednostavno da smanji ukupnu izlozenost.. Manja je verovatnoca da ti se desi nesto ruzno..

Pa i ja se sve vreme pitam odakle joj ta budalastina... :wall:
ajde probacu da sakrijem SSID i da tako resim problem :)

hvala!

Ocigledno je da ti komsinica ima Lap Top (pa i to zraci) kad te je nahvatala a ti si postavio svoje ime na mrezi.Uradi sledece ubaci ime i prezime nekog komsije iz prizemlja pa posle par dana nekog komsije sa zadnjeg sprata pri tom je obavesti da si iskljucio ruter i kad si je dobro prosetao sakrij mrezu. :d

Poslednja izmena:
Možeš kupiti tajmer utičnicu ako ti je stalo da joj izađeš u susret...

@bjov u pravu si potpuno... napadni ugao je los i ako hocu da imam net u spavacoj sobi, morao sam da ga pojacam... sad i ja razmisljam o gasenju nocu... razmisljam i usmerenoj patch anteni usmerenoj ka spavacoj i radnoj sobi.. samim usmerenjem bih tamo dobio bolji net, a ja ne bih bio vise izlozen... a opet signal od nekog komsije mi je samo 1 crticu manji od mog, pa je sve to veliko pitanje...

I jednog lepog dana dodje meni poznanik onako usput na kafu dok je bio na terenu i imao kod sebe neki aparat (izem ga sad koji) koji detektuje el.mag. polja...i dok je on srkao kaficu ja uzmem aparat i iz zezanja prosetam po kuci...da skratim ispostavilo se da upaljeni CRT TV u kuhinji (neki Vivax) ima jace zracenje od wifi-ja... o mobilnom ni da ne pricamo...a ako cemo po komsinicinom onda pola beba u Bg ne bi spavalo koliko sam tamo u prolazu navatao...
Ispravite me ako gresim ali nije dokazano da takva vrsta zracenja skodi zdravlju...znam ljude koji godinama ne skidaju mobilni sa uveta (takav im je posao) pa im nista ne fali...zamisli tek koliko repetitor mob. tel. zraci kada baca signal do 35km a garant u blizini imas jedan...nismo ni svesni koliko smo bombardovani el.mag. zracenjem (sad zvucim ko Igoritza...) tako da tvoj wifi nije nista pored toga...
Meni ovo zvuci kao teska glupost...i kao sto kolege kazu kako je saznala ako nije imala kod sebe takav uredjaj...ne mogu da verujem cime se ljudi bave...

Poslednja izmena:
Pa ne, kao, i oni imaju wifi al ga gase nocu.. mislim zena je bila krajnje ljubazna, pa nisam hteo da je oteram u pm.
al resio sam problem tako sto sam sakrio ssid, i necu vise da se zamaram time ;)

Dobro si radio i ja bih tako,nije bas pozeljno ratovati sa komsijama a resenje bezbolno...ali mi je i dalje teska glupost... :)

Ma koliko da mi je komsinica bila ljubazna, za ovakvu nebulozu bih joj isto tako ljubazno savetovao da ode da se leci, jer dugo nisam cuo ovako neku nebulozu, ej otkud joj samo ideja za tako nesto... mada kad' malo bolje razmislim tako imbecilan predlog bi me verovatno mnogo iznervirao, pa i ne bih bas bio previse ljubazan :)
Slusao sam mnoge ljude i njihove "probleme" sa komsijama, ja mogu samo da budem srecan koliko dobre komsije imam, do duse bilo je par komsija kojima sam "morao da objasnjavam neke stvari", ali van toga vecina je ok.

Можда беба прима неки сигнал па се чудно понаша. Ђубри пелене чешће него иначе. :)

pošalji ti komšinicu na pregled ili u neku zabit gde dokazano postoji pećina dubine ne manje od 200m, pa neka tamo napravi stan bez "zračenja" ljudskog porekla, ili reci da je normalno da bebe ne spavaju baš čvrsto i dugo. Izraz "spava kao beba" odnosi se na spokojno i nevino, a ne čvrsto i dugo.

Beba je osetila wi fi signal i zamolila majku da kaze komsiji da ugasi ruter jer ne moze da spava od njega :D prvi put cujem da neko moze da oseti frekvenciju (tj toliku) :D
Mislim najezim se na samu pomisao koliko je sveo ovo smesno (da ne kazem drugim recima).

Nazad
Vrh Dno