Šta je novo?

Gasenje racunara

deemon83

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
304
Pozdrav svima na forumu:wave: konfa mi pocela praviti probleme u zadnjih par dana,naime u toku rada,nebitno duzeg ili kraceg,dok se npr igra nesto ili bezveze surfuje po netu,komp se malo zablokira,i restartuje ali ne dize sistem vec ispise onu poznatu disc read error occured,press ctrl,alt,delete...i tek nakon 10ak puta restarta,podize sistem,nekad ne vredi ni to nego moram cekati neko vreme,pa onda mogu podici sistem.hard je skeniran s hd tune-om,nema losih sektora,tako da ne znam sta je u pitanju.da li mi nekako mozete pomoci na osnovu ovih informacija,thanks unapred

Prvo skeniraj sistem antivirusnim programom, onda sa MalwareBytes i SpyBot SD.

Konfiguracija je sledeca intel dual core e2180 2.0ghz,msi P31 neo f,kingston 1g rama,msi radeon rx3850,cooler master elite kuciste,napajanje ne znam koje je.problem je sto se to desava neodredjenom semom:trust:,odnosno nebitno je sta radim,ponekad kad se malo preoptereti racunar,ponekad kad samo surfujem i mozda skidam nesto,i to moze da mi bude problem u servisu,kad budem odneo reci ce da je sve u redu.da li moze biti do softvera,tj.do nekog mozda virusa? hvala vam jos jednom na pomoci

Konfiguracija je sledeca intel dual core e2180 2.0ghz,msi P31 neo f,kingston 1g rama,msi radeon rx3850,cooler master elite kuciste,napajanje ne znam koje je.problem je sto se to desava neodredjenom semom:trust:,odnosno nebitno je sta radim,ponekad kad se malo preoptereti racunar,ponekad kad samo surfujem i mozda skidam nesto,i to moze da mi bude problem u servisu,kad budem odneo reci ce da je sve u redu.da li moze biti do softvera,tj.do nekog mozda virusa? hvala vam jos jednom na pomoci

Proveri napajanje, najbolje unimerom kakve napone daje.
Taj krsh Thermal Master pravi probleme, kod druga se stalno restartovo komp Phenom 9950 + 4850, kada je zamenio napajanje problemi su nestali.

Ne znam sta da radim,u velikom sam problemu,naime,nemam fiskalni racun,imam overenu garanciju,potpisanu od strane prodavca,i pecatiranu,ali zbog nedostatka fiskalnog racuna,ne mogu da reklamiram.da bi proverio napajanje moram otvarati kuciste,zar ne?sad ne znam sta da radim,da li da sam sredjujem racunar,u tom slucaju me brine jer neznam sta moze biti,uglavnom je kvar u rangu 50e,bilo to napajanje,hard,ili ne daj boze procesor.sad,da li moze biti do ram memorije,tj.da nije premala,pa zbog toga cim malo opteretim racunar,dal nekom zahtevnom igrom,ili malo vise procesa,on pada?

ne moze,tako mi kazu u radnji,kao fiskalni racun je dokaz da je kod njih kupljen racunar,iako je garantni list pecatiran,i potpisan od strane prodavca eeeeee srpska posla :D

Najnoviji problem,probao sam reinstalaciju sistema i dobijam poruku 3rd master hard disk error,a nakon pokusaja repair windows,izbacuje mi poruku no hard disk present,odnosno da nema harda u hardweru.e to me vraca na prvobitnu pretpostavku da hdd u pitanju.a sto se tice servisa,nisam siguran da mogu da im nakacim inspekciju jel izgleda da stvarno moram imati fiskal kao dokaz da je kupljeno,moracu se malo raspitati u vezi toga

Pojasni mi nesto, koliko imas hardova u kompu? I koji su? Ne bi bilo lose da probas hdd na nekoj drugoj masini, jel msi ploce imaju problem sa crkavanjem chipseta. A sto se tice garancije, slobodno im pripreti inspekcijom, moraju da prime reklamaciju, iako nemas fiskalni, ja radim u jednoj firmi, i koristimo male nalepnice bas iz tog razloga. Fiskalni ti NE TREBA! Pogotovo ako imas pecatiranu garanciju. Pozdarv.

Pozdrav svima na forumu:wave: konfa mi pocela praviti probleme u zadnjih par dana,naime u toku rada,nebitno duzeg ili kraceg,dok se npr igra nesto ili bezveze surfuje po netu,komp se malo zablokira,i restartuje ali ne dize sistem vec ispise onu poznatu disc read error occured,press ctrl,alt,delete...i tek nakon 10ak puta restarta,podize sistem,nekad ne vredi ni to nego moram cekati neko vreme,pa onda mogu podici sistem.hard je skeniran s hd tune-om,nema losih sektora,tako da ne znam sta je u pitanju.da li mi nekako mozete pomoci na osnovu ovih informacija,thanks unapred

To se meni desavalo sa istim napajanjem,pravo da ti kazem trenutno trazim napajanje.

Ljudi hvala svima na savetima,ali neznam,trenutno je konfa kod majstora i neverovatno ali ni on ne moze da prokuzi do cega je tacno,on sumnja na hdd ili maticnu:S: tesko mu je da dokuci posto se to ne desava stalno,tj.sve zavisi od raspolozenja kompa :smoke: a reci mi druze,da nisi probao sa drugim napajanjem,i gde si kupio komp? thanks evribadi :wave:

NISAM JOS PROBAO DRUGO ZATO STO NEMAM ADEKVATNU ZAMENU , NA +12V GRANI BEZ IGRANJA=11,80V,CIM UKLJUCIM IGRICU SROZA MI NA 11,65 V,MERENO SA ORG.PROGRAMOM ASUS PROBE,I SVIM DRUGIM PROGRAMIMA,UKLJUCUJUCI I MOJ UNIMER.

Jesi probao da skeniraš hard disk sa nekim programom za to, MHDD u DOS-u, HD Tune u Windows-u?

NISAM JOS PROBAO DRUGO ZATO STO NEMAM ADEKVATNU ZAMENU , NA +12V GRANI BEZ IGRANJA=11,80V,CIM UKLJUCIM IGRICU SROZA MI NA 11,65 V,MERENO SA ORG.PROGRAMOM ASUS PROBE,I SVIM DRUGIM PROGRAMIMA,UKLJUCUJUCI I MOJ UNIMER.

nisu to strasna odstupanja ... Istina moze biti da je do thermal mastera ali duuuboooko sumnjam ... Ipak tvoja masina nije ni priblizno veliki potrosac da bi pravila probleme istom ...

Pa da konacno zavrsim ovu muku,racunar mi je zavrsio rehabilitaciju kod majstora,temeljno su ociscene sve komponente,racunar je forsiran raznim dijagnostickim programima,mereno napajanje,itd. i sad nekim cudom,radi:wall:
Mogu vam reci da mi je krivo,jer majstor nije nasao nikakav hardverski uzrok,napricao mi je gomilu hightech gluposti,a racunar radi bez problema vec 5 dana bez prestanka,nema restarta i gasenja. Hvala svima na savetima,jedino mi je zao sto nista konkretno nemam da dodam:type::wave:

HM

Ljudi moze da bude do napajanja vrlo lako ali nemojte zaboraviti da e prijavio gresku na 3rd hdd-u prilikom ukljucivanja.
Vrlo lako moze da se desi da je bio los kontakt na hdd-u i da je problem resen ciscenjem od strane servisera.

Da se nadovezem na pricu o fiskalnom racunu i prihvatanju garancije.
Svaki prodavac uglavnom na garantnom listu sitnim slovima ima ispisano da garancija vazi samo SAMO sa garantnim listom, a vecina njih ne prihefta fiskalni racun uz gar. list. Ajde sada mi kazite sta se desava kada posle 2 godine fiskalni racun izbledi i postane potpuno ne citljiv (stampano na termo papiru i posle izvesnog vremena izbledi)? da nece i onda da odbiju garanciju?
Jednostavno i ako ste izgubili fiskalni jedna kopija fiskalnog se nalazi bas u toj prodavnici i ako trazite moraju da vam daju. Posto vecina njih i ne zna gde su im te kopije jednostavno pripretite sa inspekcijom. S' obzirom da je nasa inspekcija hudini koji pronalazi svakakve nepravilnosti i ako je sve u redu sa papirima svi je se plase i vrlo rado ce Vam izaci u susret:)
Jeftinije je da zamene komponentu koju ce pritom oni proslediti dobavljacu i zameniti je nego da im dodje inspekcija koja kad audje u lokal kaze dobar dan kosta min. 100 000 rsd:)
Naravno ne treba biti bezobrazan ali treba se izboriti za svoja prava.

Inace radim u racunarskoj firmi i znam kako sve funkcionise.

IMAM ogroman problem kada god pokusam da upalim neku igricu kompjUter se restartuje......molim vas pomagajte ne znam sta da radim ,taman sam nabavio nesto novih naslovA...INACE kad ga upalim radi normalno dok ne pokrenem neku igricu...POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMAM ogroman problem kada god pokusam da upalim neku igricu kompjUter se restartuje......molim vas pomagajte ne znam sta da radim ,taman sam nabavio nesto novih naslovA...INACE kad ga upalim radi normalno dok ne pokrenem neku igricu...POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa po onim komponentama koje vidim da imas u potpisu, ne verujem da je napajanje u pitanju, mada mi prvo to uvek padne napamet kad cujem za takav problem. Vidim da si dosta neupucen kad si izdvojio samo grafikcu i ram. Verovatno mislis da je 8400 mocna graficka jer je serija 8 i ima 512MB memorije, medjutim u velikoj si zabludi, ta ti je graficka malo slabija od GForce 6600 ili GForce 7300 iako to tebi tako ne izgleda (ako ne verujes: http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q1-2008/Overall-all-Games-fps,572.html, pogledaj na dnu liste). Znaci ona nije nikakav potrosac struje. Ne znam samo koji procesor imas, ali za pocetak napisi celu konfiguraciju pa da porazmislimo.

znam da je graficka smece ...inace procesor je dual core 3.2 ghz...2 gb ram...ali zasto se uvijek gasi kad pokusam bilo koju igricu da pokrenem ...bas svaku koju sam pokusao da upalim i neki stari dreammatch tennis i tada se ugasio...sta mislis bi li mi dosta pojacalo komp. da ubacim 9800gt???

skenirao sam komp. sa kaspersky 09 (quick scan) i nije mi prijavio nikakav virus ....smart doctor prijavljuje da je graficka ok ne znam zasto nece ???

Vrh Dno