Šta je novo?

Gasenje racunara problem

Why

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
304
Imam problem ne mogu da ugasim racunar.Kada odem na shutdown sve lepo radi, operativni sistam se ugasi nema nista na monitoru,ali napajanje ostaje da radi.Pokusao sam sam i na silu da ga ugasim ,ali ni dugme za gasenje a ni za restart ne funkcionisu.Jedini nacin da ga ugasim je dugme na napajanju.Ima li neko nekakav predlog ili jos bolje resenje?

iskljuchi podrshku za USB misha i tastaturu i proveri da li je ukljuchen APM u BIOS-u

pozdrav

Pod pretpostavkom da se radi o ATX napajanju, da li drzanjem vise od 4s ugasis racunar? Ako ne, skini power swich zicicu nakon paljenja, pa pokusaj shut down iz Win-a. Ako ne, problem je u Power management-u kako su ti ljudi vec rekli.

Ploca je EPOX EP 8RDA3+. Vratio sam podesavanja u biosu na default ali nije uspelo.
Mihailo kada drzim dugme vise od 4s i dalje se ne gasi racunar.
Probacu danas sa skidanjem power swich zice i podesavanjima u Power managementu.
Valjda ce nesto da uspe.

a napajanje?

Napajanje je ATX 300W.
Probao sam sa power switch zicom nije uspelo,
probao sam i sa nekim podesavanjima u bios_u ni to nije uspelo (moguce je da ne znam za neko podesavanje tako da imate jos neki predlog vezan za bios napisite mi sta i gde konkretno da promenim da bih bio siguran da sam to dobro odradio).
Sta jos mogu da uradim?

pa naravno da je ATX! da je AT ne bi pricali o ovome.
Marka i godiste su bitni.

Postoji kvar na plochi i vec sam ih nekoliko puta sreo (ne znam koji i sta) koji prouzrokuje ne gasenje napajanja (chika pera bi trebalo da se susreo vec sa tim). Ja sam stvar resavao vadjenjem prekidacha sa ATXa i stavljanjem istog na neku od 3.5 - 5.25 maski.

Nazad
Vrh Dno