Šta je novo?

Gasenje monitora?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Dakle,da li kada iskljucite komp. gasite i monitor ili ga ostavljate da trepce lampica?da li je dobro ostavljati ukljucen monitor?

Ja ga uvek ugasim(navika verovatno), mada je tako i bolje.

E malo sam se *****ao,stavio sam ovde umesto u Video karte,monitori..Sory

Kao ni obican televizor, ni monitor ne bi trebalo nikada gasiti.

Naravno mislim na uslove svakodnevne upotrebe. To uostalom stoji u svakom iole boljem uputstvu za upotrebu bilo televizora bilo monitora. Gasi se samo ako ga ne nameravate upotrebljavati duzi vremenski period.

Tehnicko objasnjenje naravno postoji:
Katodna cev je u principu isto sto i dobra stara elektronska lampa, tj. visoki napon i grejanje, pojednostavljeno gledano, naravno. E sad od kad postoje lampe, postoji i 50 godina staro pravilo da ce lampa mnogo duze trajati ako se grejanje nikada ne gasi, vec se emisija prekida samo gasenjem visokog napona.

Znaci kao sto i televizor uvek "gasite" samo na daljincu, tj. stavljate ga u stand by, tako i sa monitorom: gasenje PC-a ga otera automatski u stand by i to je sve sto mu je potrebno da vam dugo pozivi i dobro sluzi...

Re: Re: Gasenje monitora?

Monster je napisao(la):
Ja ga uvek ugasim(navika verovatno), mada je tako i bolje.

Takođe. LM moj prethodni monitor (Philips 15A) je imao ružnu osobinu da po odlasku u stand by ispuštao prilično iritantan kliktav zvuk. Eto i novi po navici gasim, mada mislim da nema velike veze dal gasiš ili ne.

vlasta je napisao(la):
Netacno. TV treba jednom nedeljno ugasiti.

a da objasnis svoj nepokolebljivi stav?

[ja ni monitore ni tv nikada nisam `gasio`... tv philips trendset 54cm star nekih 10+ godina nikada nije imao nijedan kvar sa tendencijom da ih nema ni ubuduce posto slika izgleda isto kao i uvek...]

majka je napisao(la):
a da objasnis svoj nepokolebljivi stav?

[ja ni monitore ni tv nikada nisam `gasio`... tv philips trendset 54cm star nekih 10+ godina nikada nije imao nijedan kvar sa tendencijom da ih nema ni ubuduce posto slika izgleda isto kao i uvek...]

Kobajagi treba gasiti televizore jednom nedeljno zbog demagnetizacije? ;)

Aca je napisao(la):
Kobajagi treba gasiti televizore jednom nedeljno zbog demagnetizacije? ;)
:D Da to je stvarno kobajagi...
Za to sluzi degauss-ovanje na boljim monitorima.
Magnetise se ekran a ono malo elektonike koja u stand by-u ostaje "ziva" ne moze a ma bas nikakve veze da ima sa magnetizacijom.
LM, ne gasite monitore :cool:

Dugme sluzi da se monitor iskljuci kada se ne koristi par dana, jedino ako zuji pa smeta...

drapin je napisao(la):
:D Da to je stvarno kobajagi...
Za to sluzi degauss-ovanje na boljim monitorima.
Magnetise se ekran a ono malo elektonike koja u stand by-u ostaje "ziva" ne moze a ma bas nikakve veze da ima sa magnetizacijom.
LM, ne gasite monitore :cool:
J...te, sto bi' voleo da imam TV sa Degauss-om!:D

vlasta je napisao(la):
A ja ne perem noge.

To nije zdravo :D

Ja imam neki Grundig TV star bukvalno 20godina a poslednjih 10 se gasi na dugme (ne znam gde mi ej daljinski) svakodnevno i jos uvek radi strawa!!! Tako da te price da treba gasiti svaki dan/jednom nedeljno/samo kad je pun mesec :p itd. su smesne. Mozda crknu samo krsevi poput Daewoo ili sta ja znam.

omnik je napisao(la):
Ja imam neki Grundig TV star bukvalno 20godina a poslednjih 10 se gasi na dugme (ne znam gde mi ej daljinski) svakodnevno i jos uvek radi strawa!!! Tako da te price da treba gasiti svaki dan/jednom nedeljno/samo kad je pun mesec :p itd. su smesne. Mozda crknu samo krsevi poput Daewoo ili sta ja znam.
Ma naravno, sve sto smo ovde rekli odnosno sto sam ja napisao odnosi se na ono kako BI TREBALO a ne kako MORA da se radi, sigurno da nece monitor bas da crkne ako se gasi, cak ni neki krs, to je samo ono "to be on the safe side"...

Vrh Dno