Šta je novo?

gasenje kompjutera problem

Super-D

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
604
Pozdrav ekipi
imam problem instalirao sam WIN XP na kompjutere i radi ok samo kad hocu da ga ugasim pojavi mi se logo WINDOWS XP i dole pise it is now safe to turn of you computer .

ima li ko prewstavu kako da mi se sam ugasi bez ove poruke.

pozdrav i hvala
Super-D

Poslednja izmena:
Nemas atx kuciste niti napajanje u tom chuchu grmi zbun tako da nema nishta od toga.
Kupi drugo kuciste i napajanje pa ce da proradi.

Ne mora da znaci. Ovaj problem moze da se dogodi ako mu drajveri nisu u redu.
Super-D da li ti se to uvek dogadja ili samo ponekad, jesi li ikad mogao normalno da ga iskljucis?

Da li si u BIOSu aktivirao ACPI?
Ako nisi, sada nemoj ni za zivu glavu, inace ode Windows...

Meni se to desavalo na jednom kompjuteru.
Nisam siguran da li sam upalio, ili ugasio, ali menjao sam opciju za hibernation.
Nakon toga se gasio sam.

U slucaju da imas atx kuciste, a racunar se ne gasi sam uradi sledece:

Desni klik na desktop> properties> screen saver> power options> apm (advanced power management) > enable apm ili tako nesto.

ACPI nije neophodan da bi to radilo.

Pozdrav,
Igor

Poslednja izmena:
ako ti opet bude pravio problem oko gasenja, evo s3.reg koji resava problem

pa meni je resilo problem, nije mi se gasio racunar vec se restartovao, ali ne uvek.. otkako sam mu ubacio taj. reg sljaka kao lud.. a to sam pokupio sa nekog foruma, nemam pojma, imali su problem sa gasenjem, ne sa dizanjem iz stand-by-a

Lampica se ne gasi

Meni na jednom kompu kada ga regularno ugasim ostane da gori lampica na kucistu kao da je upaljen ostao, i kada opet hocu da ga upalim nista se ne desava, pa moram na naponskoj da iskljucim na prekidac. Tek tako mogu opet da ga upalim. Sta je to u pitanju?

MurdocSu je napisao(la):
Meni na jednom kompu kada ga regularno ugasim ostane da gori lampica na kucistu kao da je upaljen ostao, i kada opet hocu da ga upalim nista se ne desava, pa moram na naponskoj da iskljucim na prekidac. Tek tako mogu opet da ga upalim. Sta je to u pitanju?

Pokusaj sa drugim napajanjem, moguce je da su ti se elektroliti naduli na tom!

Da li taj s3.reg radi i na win 2000 ili samo na XP, jer ja sa win 2000 na starom kompu imam problema sa gasenjem, restartuje se umesto da se gasi?

to je i kod mog ortaka problem koji ni serviser nije znao da odgonetne...znaci pentiun3 ubacen xp i jednom ili vise puta se restartuje sam od sebe...probacu s3.reg da vidim dali ce da resi problem..

ne znam hoce s3.reg da ti pomogne u tom slucaju... restartuje se sam od sebe... to ti je do napajanja, ili je slabo ili je pri kraju radnog veka, tako se meni cini...

I gde se stavlja taj s3.reg ? Sta s' njim da se radi ?

2xCLICK

dbaja je napisao(la):
Da li si u BIOSu aktivirao ACPI?
Ako nisi, sada nemoj ni za zivu glavu, inace ode Windows...

ajd' nabaci par reci o tome...

fain2daniel je napisao(la):
to je i kod mog ortaka problem koji ni serviser nije znao da odgonetne...znaci pentiun3 ubacen xp i jednom ili vise puta se restartuje sam od sebe...probacu s3.reg da vidim dali ce da resi problem..
Iskljuci automatic restart u Xp-u.(properties od my computera>advanced>startup and recovery)

ma stvar je resena sa s3.reg !a prvo je izbacio prozorcic i pisalo sistem will restart in 20 sec. pozz

Vrh Dno