cuo sam mnogo prica
kalimero je napisao(la):A zasto ga ne bi gasio? Zasto bi ga gasio?
Zavisi za sta ga koristis. Obicnom korisniku niko ne moze da kaze da ne gasi kompjuter. To bi bilo suludo, a i poludeo bi od buke.
Ne znam da li mislis na gasenje iz struje ili klasicni ShutDown?
Bas me interesuje koje su to price koje idu u prilog jednom ili drugom.
Sale je napisao(la):Ako ti komp troši, recimo 250W u proseku + 50W za monitor (TFT), to dnevno ispada 7,2 kW ili na mesečnom nivou oko 220 kW, što i nije baš malo. Koliko će to uticati na tvoj kućni budžet proceni sam.
Sećam se kada je pre par godina John C. Dvorak u svojoj kolumni u PC Magazine-u izračunavao koliko mu struje godišnje potroše LE diode koje na elektronici rade kada su uređaji u Stand By režimu rada :zgran:
Treba biti baš totalni freak pa raditi tako nešto, ali o tome da li će ti komp mesečno povući 100 kW manje ili više itekako vredi razmišljati.
KizaTheDeath je napisao(la):E da... i ja bih voleo da cujem te razloge ZA i PROTIV
Pozdrav!![]()
Mislim da si preterao, mnogo je to....Sale je napisao(la):@Misko
Nisam računao, niti imam mogućnosti za izmerim koliko struje vuče računar noću kada samo downloaduje, ali otprilike mi je račun za struju veći 800-900 din mesečno otkako sam uveo ADSL. Monitor naravno gasim (tj. sam odlazi u Stand by posle određenog vremena).
dr.Tiristor je napisao(la):Mislim da si preterao, mnogo je to....
Moja konfa iz potpisa trosi oko 210w.Pa ti vidi.Peak postoji(skok) ali jako kratko...Problem kod potrosnje je shto no-name napajanja nemaju snagu koja je navedena.Neka imaju i 100w a pishe 350w.Uzas...u sustini,skidanje data sa p2p konekcije ne vuche mnogo struje.CPU odmara prilichno,grafichka isto...itd...Ne vuche stalno maksimum od PSu-naravno...duigor je napisao(la):ajde da ne otvaram novu temu pa da se lepo nadovezem ovde..
dakle interesuje me posto nisam poznavalac elektrike i elektronike. Koliko trose struje konfiguracije u W/h u realnom radu . recimo kada ga ostavim nesto da skida ceo dan i noc. Da li je to povezano sa jacinom napajanja od recimo 400w i on konstantno vuce 400w/1h ili to varira od opterecenje racunara (optika i sl...)
Moram priznati da mi je to takodje jedna od bitnih stavki.
izvinjavan se ako sam pogresio u terminologiji ali kao sto rekoh nisam neki poznavalac
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari