Johnny Bravo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.12.2004
- Poena
- 319
Rekao bih da je problem softverske prirode, mada ne mora da znaci. Imam c: (2x250 raid 0) i d: (80). Prvo je problem bio samo sa tim od 80 al' se sada izgleda rasirio. Kada pokusam da pristupim nekom fajlu hdd se ugasi i pojavi mi se onaj plavi ekran "ako prvi put vidis ovo pravi se lud, a ako je drugi put onda proveri hardver" i resetuje se komp. Ja rek'o neka glupost i probam opet da npr. obrisem isti fajl i opet se isto dogodi, i opet probam al' sad uspem. ALI probam ti ja sada neki drugi fajl (copy, delete...), kada ono - opet se resetuje. Smor. Onda nekako posle jedno 5 resetovanja uspem da prebacim sve fajlove na c: i formatiram d:. To je bilo pre jedno 2 nedelje. Kad juce - opet! I to mi se cini da je sada na bilo koji (odnosno svaki) fajl poceo da se resetuje. Sada nisam uspeo da prebacim sve podatke sa d: na c:, nego sam ih srezo na cedeove (i pritom nije pravio probleme), a one koje sam prebacio su pri kopiranju sa c: na c: (u drugi dir) izazivali gasenje hdd-a i reset. Formatiram d: iz Partition Magic-a 7.0 (prvo sam ga formatirao iz windowsovog disk managera), opet vratim podatke na d: i rek'o to je to. Kad sad pre 30 min. uzeo da defragmentujem c: i ponovo se ugase diskovi!
Znaci, prvo je problem bio samo sa d:, a sada je i sa c: i sa d:. Mislim da je problem zapravo uvek i postojao sa oba diska nego se nije manifestovao. Oba su NTFS, instaliran je SP2 cim sam instalirao XP, iskljucen je system restore, iskljucen onaj drive-indexing-vec-kako-se-zove i za c: i za d:. Sistem je (skoro) maksimalno optimizovan i maltene da nemam nijedan service aktivan koji mi ne treba.
ploca: asus P5LD2/DL
hdd: 2x250 WD sata RE, 80 WD sata
Jel' neko mozda zna resenje? Mislim, cini mi se da mi definitivno ne gine format c:, al' necu ponovo da instaliram gomilu softvera i da se posle 2 nedelje javi isti problem.
I jos jedno pitanjce: jel' nekako moguce instalirati raid driver (F6 pri instalaciji XP-a) sa CD-a, tj. da ne ubacujem flopi, niti da ga integrisem s enlajtom?
Znaci, prvo je problem bio samo sa d:, a sada je i sa c: i sa d:. Mislim da je problem zapravo uvek i postojao sa oba diska nego se nije manifestovao. Oba su NTFS, instaliran je SP2 cim sam instalirao XP, iskljucen je system restore, iskljucen onaj drive-indexing-vec-kako-se-zove i za c: i za d:. Sistem je (skoro) maksimalno optimizovan i maltene da nemam nijedan service aktivan koji mi ne treba.
ploca: asus P5LD2/DL
hdd: 2x250 WD sata RE, 80 WD sata
Jel' neko mozda zna resenje? Mislim, cini mi se da mi definitivno ne gine format c:, al' necu ponovo da instaliram gomilu softvera i da se posle 2 nedelje javi isti problem.
I jos jedno pitanjce: jel' nekako moguce instalirati raid driver (F6 pri instalaciji XP-a) sa CD-a, tj. da ne ubacujem flopi, niti da ga integrisem s enlajtom?