Šta je novo?

Garmin XT i Nokia N78

bracadj

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2002
Poena
609
Da li je neko instalirao Garmin XT na Nokiu N78? Na garminovom sajtu , u listi podrzanih modela nema N78 ali sam negde procitao da ipak radi...

A jesi li ga lepo instalirao, po redosledu i uredno 'platio'? Kako Garmin, tako i mape?
Aha, bas sam ga lepo instalirao.
Zasto li ljudi imaju potrebu da kazu bilo sta?
Pitanje je bilo
Da li je neko instalirao Garmin XT na Nokiu N78?
Pogledajte koliko postova imam i kad sam se registrovao na Benchmark forumu.
Kad bih ovako odgovarao na svaki post do sad bih imao hiljade (doduse bezvrednih) postova.

@Braca zaista me cudi da garmin neradi na n78, bez obzira sto je 9.3 u pitanu...
kazi mi koju verziju garmina koristis?

Aha, bas sam ga lepo instalirao.

'ajde ne moj biti toliko drzak i bezobrazan, pogotovu kad hoces da ti ljudi pomognu?
Lepo?
1. Garmin mora da se instalira na karticu
2. Fajlovi
- GarminMobileXTforSymbianS60_41080
- GarminMobileXTFreeBasemap_4xxxx
- GarminMobileXTSupportFiles_4xxxx
3.Mape GMAPSUPP.IMG se prebace u Garmin folder na kartici
4. I Garmin i mape moraju da se registruju preko fajlova SW.UNL i GMAPSUPP.UNL

E ako si to sve uradio (a 99% onih koji prvi put instaliraju i nemaju upustvo ne odrade tako), onda imas pravo to da kazes i da se bunis.
U suprtnom, pokrij se usima.

moram i ja da se ukljucim...
instalirao sam garmina na n73, za sad nemam gps, pa sam hteo da pitam mogu li da ga koristim kod pregleda mapa?
2. problem: adria i scg mapa, imam GMAPSUPP.UNL sa unetim kodovima za te 2 mape (znaci prvi kod pa enter pa drugi kod), ali svaki put kad pokrenem garmin, trazi mi da unlockujem mapu... da li uopste za unlockovanje treba gps ili ja nisam nesto dobro odradio? :(

Neko drugi će ti reći preciznije, ali:
Davno sam probao Garmin na Win Mobile, upravo sa te dve mape. Siguran sam da je gmapsupp.unl fajl morao da sadrži ta dva unlock koda, spojena, u jednom redu, bez ičega između. Redosled kodova - nevažan.

da, posle sam video da treba da budu u jednom redu, spojeni, ali opet ne uspevam... cini mi se da moram inicijalno imati neki gps da mi mogao da ih otkljucam...

ako neko zna kako ovo da resim bez gps-a molim ga za pomoc

Ne mogu pouzdano da tvrdim, ali citajuci strane forume stekao sam utisak da Garmin Mobile XT trenutno nije kompatibilan sa N78, bas zbog nove softverske platforme, sto me je i navelo da odustanem od kupovine N78 i da kupim N95 na kojoj provereno radi....

Evo moj drugar je kupio Nokiu N78 i probao da instalira 3 verzije Garmina.
Garmin 4.10.60 - Garmin 4.10.80 i Garmin 4.20.00 i ni jedna nije radila.
Cak je i update firmware na poslednju verziju i opet nista.
Najverovatnije je problem sto je verzija Symbiana 9.3 (kao sto je vec neko rekao).

Evo sta sam ja saznao vezano za to...
Ovo je odgovor direktno od Infotima

"Postovani,
Na zalost jos uvek nisam bio u mogucnosti da testiram telefone sa novim softverom, tako da ne mogu da Vam odgovorim da li Garmin mobile xt radi na toj platformi, ali je sigurno da ce izbaciti podrsku (samo je pitanje vremena)."

i na mnogim drugim forumima sam procitao da je moguc problem u FeaturePack2 koji ima N78

I ja sam takodje kupio telefon pre par dana i iznenadilo me da to ne radi, a i dalje imam Nokiu 6120 na kojoj sve sljaka kako treba, i koja ima FP1

Znaci moguci problem je u tome...

Pozdrav.

Evo moj drugar je kupio Nokiu N78 i probao da instalira 3 verzije Garmina.
Garmin 4.10.60 - Garmin 4.10.80 i Garmin 4.20.00 i ni jedna nije radila.
Cak je i update firmware na poslednju verziju i opet nista.
Najverovatnije je problem sto je verzija Symbiana 9.3 (kao sto je vec neko rekao).

Evo ni na mojoj n78 ne radi ni jedna verzija garmina :(

provereno,ne radi n78 ceo dan sam se njakao i digao ruke....

Testirano danas i to definitivno radi. Jedino ima samo eng i kineski meni, a glasovno ima na više jezika....(barem kod mene):)

moze li na n70 da radi?da li neko zna ?

Radi i na N71 verzija 1.20.20, doduse sa Hrvatskim glasovnim navodjenjem.

4.20 radi bez problema sa srpskim jezikom kome treba neka me smara na pm

sad znam i da objasnim kako se radi tj kako se pali mapa :D

izvinjavam se za dupli post garmin je stigao do verzije 5.00.30ako nekog zanima pp za linkove

A ja juče stavio 4.2. GUNĐ! Oće li se skrasiti već jednom?!?

poslednja komercijalna verzija garmina za symbian 3rd edition je 4.20.20, tako da 5.00 ne postoji bar ne komercijalno

Koja verzija Garmina radi na N70, ja probao par verzija, nisam uspeo, digao ruke i instalirao na Qtek s100 gde radi perfektno. Ali bih voleo da ga imam na N70 posto ga cesce nosim sa sobom. E da, prilikom instalacije na N70,javlja mi "file is corrupted". To mi je javljalo za sve verzije koje sam probao, negde nadjoh da je u pitanju nekompatibilnost sa verzijom Simbiana, da li je to ili fon ne radi kako treba ?

postoji 5.00 imam ga na fonu odradjen je kao update moras imati prethodnu neku 4.xx da bi ova radila

Nazad
Vrh Dno