Šta je novo?

Garmin Nuvi 200W vs. Mitac Mio C520

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Karakteristike su slične, ekran i hardver, a mape drugačije : MioMap iGo vs. Garmin.
Garmin košta 310, a Mio 360 evra, s tim što Mio ima i SE Europe+SCG, a Garmin samo SCG mape. Mio ima i tu prednost što je multimedijalni uređaj, pušta mp3, slike i sl, pa može da služi i kao digital foto frame (zezam se, naravno da ga neću tako koristiti :)), ali je Garmin jeftiniji, a i poznatiji kao brend. Protiv Mio brenda je nešto kao Nokia vs. BenQ, mada je Mitac jedan od par najpoznatijih OEM proizvođača notebookova i ostale slične IT opreme i gotovih proizvoda, ima 1000x veću i širu proizvodnju od Garmina...

Šta bi vi uzeli?

Mio bez razmisljanja.......posto sam koristio i jednog i drugog.....

Hvala. Kad si pre stigao da koristiš i 200W kad se pojavio pre par dana :)?

Ako ti ne treba Bluetooth funkcija koja nije bas sjajna na C520 uzmi jeftiniji C320 - izuzimajuci BT identicni su i ustedeo si 40-50€ za koje mozes da kupis mnogo bolje sluske

I mislio sam da uzmem C320, nego ga nigde ne nađoh. Nego, ajde sad kad sam se odlučio, recite gde kupiti C320 ili C520?

BT opcija je ustvari jako korisna. Uparish ga sa telefonom i kada te neko pozove, samo se javis preko uređaja i ne smaraš se sa držanjem telefona :)

Ja bih prednost dao Mitacu zbog nabavne cene ;) mapa.

Što se BTa tiče, za razliku u ceni možeš da uzmeš BT handsfree,, koji možeš da koristiš i kada ne nosiš GPS sa sobom :)

Poslednja izmena:
Mrzi me da stavljam svašta po ušima kao da sam teleoperator (ili Milan Miličić)...

Hvala. Kad si pre stigao da koristiš i 200W kad se pojavio pre par dana :)?

vec duze vreme ima da se kupi preko...neznam kad je kod nas stigao u prodaju...posto nisam zainteresiran da kupujem kod nas..razlozi su vise nego jasni....

garmin 2xx serija, je jeftina serija uredjaja.....mio c520 je jedan od boljih uredjaja sa mnogo opcija...

I mislio sam da uzmem C320, nego ga nigde ne nađoh. Nego, ajde sad kad sam se odlučio, recite gde kupiti C320 ili C520?

I mene interesuje c520, kao i ako neko zna, jesu li pokrivena i manja mesta od Beograda, Ns-a, kao sto su recimo, Pozarevac, Smederevo, Kovin...

Požarevac i Smederevo imaju ucrtane ulice sa nazivima istih, ali ne i kućne brojeve.
Kovin ima samo glavne puteve.

Neka, iznenađujuće, mala mesta imaju i kućne brojeve, a recimo NBG blokovi su "numerisani po kućama" tek u poslednjoj reviziji mape.

Poslednja izmena:
Požarevac i Smederevo imaju ucrtane ulice sa nazivima istih, ali ne i kućne brojeve.
Kovin ima samo glavne puteve.

Neka, iznenađujuće, mala mesta imaju i kućne brojeve, a recimo NBG blokovi su "numerisani po kućama" tek u poslednjoj reviziji mape.

Ok...hvala za informacije, izgleda da je to sve kod nas jos uvek u nekoj "beta" fazi, sto se tice manjih mesta...:mad:

Kad su okolna mesta u pitanju (Srbija) Garmin i dalje ima bolje mape. Čuo se sa čovekom koji radi rutiranje kao freelancer, i nije vezan za infoteam niti rrc, već mi je iskreno rekao. C520 ima više opcija, ali je Garmin 200W nešto jeftiniji i ima preciznije mape. Imaće i C520 bolje, vremenom, ali je sada takva situacija... Beograd je uglavnom ok, ali broj malih ulica i mali gradovi su bolje pokriveni u Garmin mapama...

Vrh Dno