Šta je novo?

Garancije na racunare

lakii

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
630
Ako ima neko garanciju za kupljeni racunar iz neke firme i ne mrzi ga da mi baci na mail bio bih mu veoma zahvalan.
Interesuju me razne "zackoljice" i "fore" koje stavljaju u garanciju.

[email protected]

Hvala

Mene konkretno interesuje da li se priznaje garancija na CD/RW (konkretno LG) kad se razleti CD u njemu ??

Joker je napisao(la):
Mene konkretno interesuje da li se priznaje garancija na CD/RW (konkretno LG) kad se razleti CD u njemu ??

Pa, ako si dobio ono presavijeno parce papira uz "rezac", mislim da tamo pise da proizvodjac ne odgovara za "nezgode" tog tipa.... Tako da, mislim da ti je jasno da li ce da ti prihvate garanciju. U sustini vecina "dilera" nece da prizna ni ono sto bi trebalo, a kamoli kad ti CD pukne u rezacu. U svakom slicaju, ako ti se to desi, odnosno u koliko ti se to vec desillo, onda probaj nista te ne kosta, ali cisto sumnjam da ce da ti priznaju "reklamaciju"

gos'n " telegram_sam" ti je dao lepu preporuku. Ali smisli dobru pricu i stisni ih malo. Posto ce njihova prva reakcija biti; " Hm... pa znas..." a ti onda pa znam ali... Ako nisi koristio no name disk a ti to iskoristi kao svoju prednost. Najvaznije je da te ne iznerviraju, da ne bi poceo da ih pljujes jer ce tek onda da te drkaju.

Nije mi jasno po kom osnovu se tu moze traziti priznavanje garancije. Onda bi se mogla traziti reklamacija i gromom sprzene komponente.
Nemojmo preterivati.

Z e X je napisao(la):
Nije mi jasno po kom osnovu se tu moze traziti priznavanje garancije.
Po toj osnovi sto se to u 95% slicajeva desava u LG uredjajima.

Joker je napisao(la):
...

Po toj osnovi sto se to u 95% slicajeva desava u LG uredjajima.

LG CD uredjaji su ubedljivo sa najmanjim brojem reklamacija u odnosu na druge. Govorim iz licnog iskustva.
A to se desava kada se u njih trpaju matori mediji deklarisani za mnogo manje brzine. Najvise se desava kod LG-ja iz prostog razloga sto su upravo u tom procentu u odnosu na sve ostale i prisutni na nasem trzistu.

Sve zavisi od koga si kupio komponentu, ali i prica koju slozis je bitna stvar. :D

Cisto da ne bi toliko pljuvali LG - desava se i LITEON-ovima. I to svima CD, CD-RW, DVD/CD-RW. Kod nas sus se svi vracali sa takvim (kvarom)- LG se nije vratio ni jedan.
Inace kad se to desi postoji procedura - uredjaj se cisti od krhotina, pa proverava ako radi- sve je OK, ako ne radi ide dobavljacu na reklamaciju.

Pozdrav...

mmarky je napisao(la):
Cisto da ne bi toliko pljuvali LG - desava se i LITEON-ovima. I to svima CD, CD-RW, DVD/CD-RW. Kod nas sus se svi vracali sa takvim (kvarom)- LG se nije vratio ni jedan.
Inace kad se to desi postoji procedura - uredjaj se cisti od krhotina, pa proverava ako radi- sve je OK, ako ne radi ide dobavljacu na reklamaciju.

Pozdrav...
Komsiji se razleteo jedan disk u parcice u LTR-48246, ali srecom nista nije osteceno :beat: i radi bez problema...

Crni je napisao(la):
...

Komsiji se razleteo jedan disk u parcice u LTR-48246, ali srecom nista nije osteceno :beat: i radi bez problema...
kuc, kuc, kuc
(Gde me nadje? Trenutno imam bas LTR-48246)

Nazad
Vrh Dno