Šta je novo?

Garancija za Asus Laptop?

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
Ovako: vidio sam na sajtu G1gatr0na da garancija za Asus laptopove podrazumjeva i popravku u prvoj godini i kod fizičkih oštećenja, prolivanja tečnosti i slično. Sad to više ne piše, pa me zanima ima li išta od toga? Jedan drug je slomio display od svog Asusa, pa da znam šta je raditi oko popravke. Slao sam nekoj ženi mail (bio mail na sajtu tipa "za više informacija javite se na mail") i ona kaže da to nije tako. :zgran:
Zna li neko kako to tačno ide? Laptop je kupljen kod Com Trade-a u BiH, uvoznik Kim-tec, garancija 2 godine.

Ovako: vidio sam na sajtu G1gatr0na da garancija za Asus laptopove podrazumjeva i popravku u prvoj godini i kod fizičkih oštećenja, prolivanja tečnosti i slično. Sad to više ne piše, pa me zanima ima li išta od toga? Jedan drug je slomio display od svog Asusa, pa da znam šta je raditi oko popravke. Slao sam nekoj ženi mail (bio mail na sajtu tipa "za više informacija javite se na mail") i ona kaže da to nije tako. :zgran:
Zna li neko kako to tačno ide? Laptop je kupljen kod Com Trade-a u BiH, uvoznik Kim-tec, garancija 2 godine.

Kakogod da to "ide", zaboravi na garanciju koja bi se odnosila na zamenu fizicki ostecenog displeja!

:smoke:

Na tržištu (mislim na Srbiju) su se pojavili notebook-ovi sa nalepnicom na kojoj stoji da se garancija priznaje na sve vrste kvarova i oštećenja, ali ta roba je greškom zalutala kod nas, bila je planirana za američko tržište. Moguće da je neko došao u posed te robe pa izbacio takvu vrstu obaveštenja, ali definitivno je da nema ama baš nikakve garancije na fizička oštećenja. Sry and :wave:

Verovatno je u tom tekstu za "fizička oštećenja" stajao neki siiiiiitan tekst na dnu strane ili nešto slično.
Sve u svemu teško da če priznati garanciju na slomljen ekran izuzev da se utvrdi da je do loma došlo zbog, recimo, greške u konstrukciji ili izradi.

Verovatno je u tom tekstu za "fizička oštećenja" stajao neki siiiiiitan tekst na dnu strane ili nešto slično.
Sve u svemu teško da če priznati garanciju na slomljen ekran izuzev da se utvrdi da je do loma došlo zbog, recimo, greške u konstrukciji ili izradi.

Meni su na MSI notebook-u zamenili bez problema, u garantnom roku, poklopac ekrana jer je bila naprsla plastika kod obe sarke.
Iz aviona se videlo da je razlog bio "kvalitet" plastike! :p

Meni su na MSI notebook-u zamenili bez problema, u garantnom roku, poklopac ekrana jer je bila naprsla plastika kod obe sarke.
Iz aviona se videlo da je razlog bio "kvalitet" plastike! :p

To ima i kod Asus-a u izvesnim slučajevima i na pojedinim modelima. Retko koji proizvođač će da prizna loš kvalitet kućišta, zato je ovo od slučaja do slučaja.

Polio sam manju kolicinu soka, na desni deo tastature asus G55 laptopa. Spolja se ne vidi nista jer sam ga odma iskljucio, baterija naposlje, obisao ga iscedio tih par kapi sto su usle oko tastera itd itd sve po propisu...jedino su sad neki tasteri lepljivi tj oseti se pod prstokm kad se pritisnu...i 2-3 tastera su stalno aktivni sto me vise smara nego to sto su aktivni...

Pitanje je da li to podleze garanciji? Muka mi je sad kad ga odnesem na garanciju to ima da stoji nedeljama tamo, a meni laptop zaista treba, ne za neku zabavu i slicno, nego za bitne stvari...

Kontaktirao sam clana ASUS Srbija na forumu, pa sad cekam da se javi.

Jeste da si "podigao" temu staru preko 4 godine, a'l kako misliš da prolivanje soka po tastaturi pokriva garancijia ?

Nisam znao da je prekrsaj postovati u staroj temi...koristio sam opcio search i nasao ovu temu. Da sam otvorio temu iste ili slicne sadrzine onda bi mi napisao zasto nisi koristio opciju search?

Sto se tice garancije, umesto da pametujes mogao si se bar suzdrzati od postovanja. Asus ima garanciju poput Toshibine "no matter what", polivanje, lomljenje, struni udar itd itd...samo nije jasno naznaceno na koje se to laptopove odnosi, a ne znam ni da li to vazi u Srbiji pa sam zato pisao da vidim da li neko ima iskustva s tim, dok cekam ASUS Srbija da odgovori...

Pozdrav

Informacija da Asus u Srbiji daje garanciju tzv. bez obzira na sve nije tačna ko što nije bila tačna ni pre 4 godina kad je tema pokrenuta

Asus ima garanciju poput Toshibine "no matter what", polivanje, lomljenje, struni udar itd itd...samo nije jasno naznaceno na koje se to laptopove odnosi, a ne znam ni da li to vazi u Srbiji pa sam zato pisao da vidim da li neko ima iskustva s tim, dok cekam ASUS Srbija da odgovori...

Pozdrav
Gde si nasao tu informaciju? Asus je od pogodnosti imao jedino 3 godine garancije (sada to ima jedino Dell), sad nema nista slicno Toshibinoj "no matter what" garanciji, a cak je i garantni rok smanjen na 2 godine.
Sto se tice tastature, raspitaj se u njihovom servisu koliko bi kostalo ciscenje, ocito su se tasteri samo ulepili secerom iz soka.

Procitao sam na asus sajtu, ne vezano za Srbiju, vazi izgleda samo za Ameriku i jos neke zemlje...

Rekli mi iz servisa da samo menjaju tatstaturu, nista ciscenje...

Poslednja izmena:
Toliko o mom "pametovanju"

Ne razumem? Asus sajtovi su tako organizovani da su svi drugi, za druge zemlje, ustvari neke redirekcije sa glavnom domena...tako i ovaj nas...ako na "nasem" asus sajtu krenes da trazis nest sto ti treba, dodjes recimo i do toga da ima garancija na ono sve sto sam naveo ali nema navedeno za koju zmelju i koje modele vec pise samo da K serija nije ukljucena.

Tako da i dalje smatram da je moje pitanje bilo na mestu.

Dautovicu imao sam slican problem kad mi je macor zapiskio laptop direkt preko tastature i tacpeda oprao sam sve posle sa Fairy-jem (jer ga koriste roditelji iz Viljaxy..), medjutim nisam dobro osusio
tastaturu. Posle mi se nasumicno palio gasio jedan (nebitni) taster, a mrzelo me da skidam opet tast pa sam nasao program KeyTweak - mozes da izgasis taster koji hoces, remapiras i cepas dalje.

Eto ideje. hvala. Samo je veci problem u tome sto je skoro ceo number pad onako ulepljem, ne vidi se niti se lepe prsti ali su tasteri onako ulpeljeni.

Ako neko zna servis gde rade ciscenej tastature nema javi, jer ovi u kimtec samo menjaju, ne otvaraju...

P.S. macor ti je lud :D

Car si hvala ti na ponudi za numericki deo :)

Nasao sam servis gde mi je serviser rekao, ako radi tastatura nije problem da je ociste, otvaraju je - svaki tastser i nosac tastera i ciste...2100din tako nesto mi rece, sto mi je super.

E nasao sam i ja to samo nije to cela tastatura 12$ :D cela tastatura kosta 84$ na asus sajtu. na tom linku prodaju tastere cak imas i padajuci meni gde selektujes koje tastere hoces :D komad je 12$ :)

Poslednja izmena:
Ipak mora da se menja tastatura. Tako da sam kontaktirao Kimtec i sad cekam da je nabave.

Vrh Dno