Šta je novo?

Gantt - Interaktivna kontrola?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Da li neko ima iskustva sa gantt-chart kontrolama?

Tražim (besplatnu) kontrolu, koja bi na osnovu podataka iz baze, interaktivno mogla da prikazuje gantt-chart (ili nešto slično)

Konkretno treba mi za program za planiranje proizvodnje koji radim - u pitanju su kružne mašine sa do 40 stanica, na koje mogu da se stavljaju različiti alati i broj krugova proizvodnje zavisi od količine porudžbina.

Ja sam to pokušao da vizualizujem ručno, u Excelu, ali tu postoji velika mogućnost greške.

Treba mi mogućnost da biram boju prikaza za svaki radni nalog koji šaljem na mašinu i da pomoću drag&drop prevlačenja mogu da reorganizujem proizvodnju.

Ilustracija (kako sam radio u Excelu) je u prilogu.

primer.jpg

Ne verujem da je ovo primenljivo... Više sam mislio na OCX kontrolu, koju bih mogao da koristim u Access-u..

Morao bi da koristis nesto kao pandas da pretvoris access bazu u dataframe pa dalje sa tim da radis. Nesto slicno sam ja radio pre nekih 6 meseci samo je druga primena bila u pitanju.

Edit: Ako mislis da ima nesto da radi dobro a da je besplatno a pritom i jednostavno mislim da to neces naci. Postoji razlog zasto softver koji ispunjava takve prohteve kosta mnogo, jer je veoma koristan. Da bi ti nesto koristilo a pritom inicijalno bilo besplatno to podrazumeva ulozen trud u programiranje da se to dovede na nivo gde je sve udobno i automatizovano. Ljudi nude besplatne i slobodne softvere koji su kao construction kit, sve je tu samo treba da slozis kako tebi odgovara. Nisam video da bar u jednoj sferi primene postoji softver koji je kompletan, radi ono sto bas tebi treba a da ne kosta nista.

Uvek mozes rucno da radis kao sto mnoge firme i rade. Svaka automatizacija kosta na neki nacin. Ili platis ceo proizvod sto ukljucuje i podrsku ali kosta mnogo unapred ili se naplacuje na mesecnoj bazi kao pretplata. Druga varijanta je da zaposlis programere da naprave od besplatnog softvera gotov paket za tebe ili to uradis sam ukoliko umes. Treca varijanta je piraterija...

Poslednja izmena:
Vrh Dno