qosmio f50, ja ga imam, 9700m gts grafička, gura sve novije igre na high, poneke i na max bez problema. uklapa se u sve što ti treba: toshiba je, 15 inča ekran, a mislim da će i u cenu da se uklopi jer toliko sam ga ja otprilike platio...
e sad, od drugih proizvođača imaš opcije sa 9600gt i 9650gt po nešto nižoj ceni, ali ti to ne bih preporučivao. ima i jedan novi asus sa 9700gt i quad core procom, ali on je 2 soma evra, a ironično je što ima lošiju grafičku, pa je opet lošiji u igrama od duplo jeftinijeg qosmia.
e sad ako si u mogućnosti da nabaviš neki sa grafičkom ati serije 4800 i to ti je xtra... uglavnom, kod kupovine gaming laptopa glavna i jedina stvar je grafička kartica, a ostale komponente će je pratiti. elem, džabe nekom laptopu što ima quad proc na xy GHz, kad ima lošu graf, lošije će u igrama da radi nego neki lap sa bednim dual core procom na 2 GHz i dobrom grafičkom. opet qosmio je primer jer taj laptop ne blista ni u jednom pogledu, sve komponente su mu prosečne izuzev grafičke koja je bolja od većine na našem tržištu, čak mislim i najbolja koja može da se nađe kod nas.
ne znam kakve su ove ati serija 4600, možda i njih uzmeš u razmatranje.
ja iz ličnog iskustva preporučujem qosmio, nisam imao prilike da probam ati kartice.
lepo od tebe što si uzeo da se raspitaš, a ne da uvališ čoveku neki krš po paprenoj ceni kao što prodavci imaju običaj da rade, u šta sam se lično uverio...
ovo ti je možda najbolje mesto na netu gde možeš da uporediš grafičke kartice za laptopove, za svaku karticu imaš i opis
http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130.0.html
nadam se da sam pomogao
pozdrav!