Šta je novo?

gaming laptop

klaywert

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2008
Poena
309
retko se desava da neko trazi al eto meni se desilo da imam jednog kupca koji trazi gaming laptop a na raspolaganju je oko 1000 eura po komadu a najvise bi voleo da to bude toshiba i da bude 15" monitor. Ima li ko kakva iskustva jer nije mi svejedno da nekom prodam neku glupost za te novce a najgore je sto mu treba 3 komada.

Poslednja izmena:
qosmio f50, ja ga imam, 9700m gts grafička, gura sve novije igre na high, poneke i na max bez problema. uklapa se u sve što ti treba: toshiba je, 15 inča ekran, a mislim da će i u cenu da se uklopi jer toliko sam ga ja otprilike platio...

e sad, od drugih proizvođača imaš opcije sa 9600gt i 9650gt po nešto nižoj ceni, ali ti to ne bih preporučivao. ima i jedan novi asus sa 9700gt i quad core procom, ali on je 2 soma evra, a ironično je što ima lošiju grafičku, pa je opet lošiji u igrama od duplo jeftinijeg qosmia.

e sad ako si u mogućnosti da nabaviš neki sa grafičkom ati serije 4800 i to ti je xtra... uglavnom, kod kupovine gaming laptopa glavna i jedina stvar je grafička kartica, a ostale komponente će je pratiti. elem, džabe nekom laptopu što ima quad proc na xy GHz, kad ima lošu graf, lošije će u igrama da radi nego neki lap sa bednim dual core procom na 2 GHz i dobrom grafičkom. opet qosmio je primer jer taj laptop ne blista ni u jednom pogledu, sve komponente su mu prosečne izuzev grafičke koja je bolja od većine na našem tržištu, čak mislim i najbolja koja može da se nađe kod nas.

ne znam kakve su ove ati serija 4600, možda i njih uzmeš u razmatranje.

ja iz ličnog iskustva preporučujem qosmio, nisam imao prilike da probam ati kartice.

lepo od tebe što si uzeo da se raspitaš, a ne da uvališ čoveku neki krš po paprenoj ceni kao što prodavci imaju običaj da rade, u šta sam se lično uverio...

ovo ti je možda najbolje mesto na netu gde možeš da uporediš grafičke kartice za laptopove, za svaku karticu imaš i opis
http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130.0.html

nadam se da sam pomogao

pozdrav!

Poslednja izmena:
puno ti hvala, iskreno i ja sam uzeo u razmatranje qosmio ali sam ovde prvenstveno postavio pitanje da bih dobio odgovor od korisnika, uvoznici mi uvek uglavnom hvale ono sto najvise imaju na lageru ili sta ne mogu da prodaju.

Takodjer Qosmio, Oktobar prosle godine, nemam problema sa njime. Povezao ga kuci na extern tastaturu, misha i 19" monitor i letim sve igrice umesto sa desktopa (stari AMD dual core, nvidia 7600), sa njega (kao sto rece neko nVidia 9700 GTS i core 2 duo budzhevina)... Toliko o tome ;)

Druže moram da ti kažem da taj dell sada nije dobra preporuka, možda je bio nekad dobar, jer on ima dve 8700m gt koje su:
1. grafičke kartice starije generacije
2. nisu ništa brže od 9700m gts, otprilike iste ali ako igra nije optimizovana za sli, onda ništa
3. veliki je i težak, mnogo se greje itd...
4. košta skupo, skuplje nego qosmio

Kada se ocekuju laptopovi sa novim Nvidijinim GPU-ovima?
pa prave se čini mi se, ali kod nas se ne uvoze, niti će dok se ne prodaju stari modeli koji su već uveženi.

ja sam ponosni vlasnik Gateway FX P-7805u ,a 9800M GTS prilicno dobro obavlja posao za sad. ne znam koliko ovaj kosta u evropi i dali ga ima.
jedino mi je zao sto sam propustio deal za dell kad je bila GTX 260 unutra...i to sve za 1000 $.
preporucio bih Alienware M17x Laptop ko ima najmanje 1800$
btw ja sam moj gateway platio 730 $

desktop odlazi u zaborav polako

Poslednja izmena:
Vrh Dno