Šta je novo?

Gaming konfiguracija

Avijon

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2002
Poena
685
Aj ovako, beše neka slična tema jednom davno, al' sad neko drugo vreme došlo..
Ponajviše želim brz i stabilan, neće se baš previše igrati igrice, al' neće se ni štedeti na njima :)
I želja mi je, naravno, da i za godinu dana to bude dobar komp, je li? :)
Moje neke ideje bi bile ovakve:

SeaSonic 900W
Asus Rampage Formula
Intel Q9550
Asus 9800GTX+
Corsair DDR2 4GB PC2-1066MHz
Seagate Baracuda 500GB 32MB

Sve bi išlo u Kandalfa. Šta biste vi dodali oduzeli? Šta mi fali? :)
Odokativna cena?
Da li bi Big Typhoon bio dovoljan? :)

Ponajviše želim brz i stabilan, neće se baš previše igrati igrice, al' neće se ni štedeti na njima :)

SeaSonic 900W
Asus Rampage Formula
Intel Q9550
Asus 9800GTX+

Odokativna cena?

Napisi kao prvo budzet, koliko kinte imas da izdvojis. I jel uzimas komp sa svim komponentama (dvd, tastatura, mis), ili to vec imas? Bez monitora pretpostavljam.

Poslednja izmena:
1. Sta ce ti 900W ? osim ako nije neka dobra cena ili mozda planiras da to napajanje vuces i za kasnije ..?
2. Typhoon je dovoljan, mada sada ima i boljih za slicnu lovu - bar kod nas, ne znam kako stoje cene u Becu.
Ovako generalno je sve na mestu :) - ukoliko i kes dozvoljava.

SeaSonic 900W
Asus Rampage Formula
Intel Q9550
Asus 9800GTX+

Odokativna cena?

Ne znam zasto kupujes novi komp,dobar ti je taj iz potpisa?!:d

Hahaha, hvala Vam za smeh koji ste mi navukli na fejs, blagodarim :)))) Odavno se ne nasmejah tako glasno :)
Inače, potpis je od pre... 7 godina? :p Nije taj aktuelan, hvala na pitanju :)

Da, nije cela konfiguracija (bez monitora, tastature, miša.. zvučnika.. dvda.. kućišta... :)), već samo ovo što sam naveo.
Šta će mi 900W, well, rekoh, želeo bih da mi i u narednom periodu kompLjuter bude dovoljno jak i stabilan, da me ne boli glava, a razlika između SS 900W i Tt 750W je 10-ak evra, tako da, što da ne? Neće se baci :)
Ovo što sam naveo izlazi cca. 1k€
Typhoon ostaje zato što ga imam, novog, neotpakovanog, ***, čekao je neko bolje vreme (koje se približava, najzad :))
Neće biti OCa (makar nije u početku planirano?
Matična je ta jer je jedina X48. Neki bolji predlog?

Paaa, nije da bih štedeo, al' ne moram ni da se razbacujem? Ta ploča je fckn 250€, nije da MORAM nju uzeti, al' rekoh, X48? Biće super sa CPUom? E sad, ne znam koja bi mogla posle toga doći.. Neka "obična" Asus P5Q ? Da li uopšte Asus? (Ona je ovde najrasprostranjenija i najpristupačnija..)

Asus P5Q ili P5Q Pro. Nema potrebe da izdvajas vise za plocu, a umesto 9800GTX+ uzmi GTX260 ili HD4870, da bi ti komp bio dobar i posle godinu dana.;)

Poslednja izmena:
Hmmm.. OK, P5Q Pro shall it be.
Da li se i ostatak slaže za GTX260? :)

Hmmm.. OK, P5Q Pro shall it be.
Da li se i ostatak slaže za GTX260? :)

neces pogresiti uz P5Q pro.

Ta ploca inace podrzava dve ATI kartice (crossfire). Tako da bih ti preporucio da uzmes 4870, i kasnije za godinu, dve recimo, kada budu izasle novije i zahtevnije igrice, mozes da kupis jos jednu 4870 i uparis ih.

Znaci dve nvidia karte na tu plocu ne mozes. Jednu mozes bez problema, ali 2 nvidia karte ne mozes (SLI). Iz tog razloga preporucio bih 4870. Taman kad vec uzimas jace napajanje.

Aaaaa :(
Hvala za savet, ali..
Recimo da sam all time nVidia user, i nekako ne bih da se menjam.. A i tišina mi je bitna, koja je navedena kao jedna od značajnih razlika između 260 i 4870.. Koja bi ekvivalentna ploča primala SLI nVidije? :(

Cemu frka oko dve karte? Uzmi P5Q i GTX260. Ionako si rekao da neces previse da igras igre Jedna GTX260 ce sigurno bez problema gurati igre i za godinu dana.

OK, to bi bilo to.
Glasanje završeno :)
Hvala svima na trudu & zalaganju & upoznavanju mene sa nečim novim i to :)
P.S. Moja mašina ostaje ista :p

Hvala.

Nazad
Vrh Dno