Šta je novo?

Gaming konf. do/oko 1500e

• Začetnik teme Začetnik teme Vista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vista

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core 15-13600K + BE QUIET! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
ASUS PRIME Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Renegade DDR5 6000MHz CL32
GPU
MSI GeForce RTX 3080Ti Gaming X Trio
Storage
Kingston Fury 1TB Renegade M.2
PSU
SEASONIC Focus PX 850W
Kućište
BE QUIET! Pure Base 500DX
Monitor
Samsung Odyssey Neo G7 + Asus VG248QE
Miš & tastatura
Logicetch G502 + Hama uRage Cyberboard
Ostale periferije
Sony WH-1000XM5
Laptop
MacBook Pro M4
Poslednji put kad sam se interesovao za hardware je bilo to davne 2010. godine a od tad se brdo toga izdesavalo i vise pojma nemam sta da gledam.
Pa sam, jelte, normalno dosao ovde da prozborim koju sa vama i zamolim za savet sta uzeti u cenovnom rangu ~1500e.

Dakle zanima me samo 'kuciste' jer sve ostale periferije imam.

Namena racunara bi bila za gaming iskljucivo, World of Warcraft prevashodno i povremeno League Of Legends i World of Tanks.

Da li uzeti AMD ili intel ? Licno sam intelov fan ali ako AMD pruza bolje performanse u gamingu normalno da cu otici za AMD-om.
Koju grafiku, ATI ili nVidia ? Simpatizer sam nvidie u ovoj prici, ali opet kazem ako ce mi ATI dati bolje performanse normalno da cu ga izabrati.

Svaki savet i sugestija je dobrodosao.
Nije mi hitno toliko za masinu, ali bih voleo da je ukomponujem recimo do kraja ove godine.

Ako igras te igre sto si naveo, dati 1500e za komp je bacanje para.. 🙂 Na kojoj rezoluciji igras? Koliko dugo planiras da ostavis komponente ako das 1500e?

S obzirom da sam poslednju masinu uzeo te davne 2010. godine i da sem dodavanja SSD nista drugo nisam radio oko masine mislim da bih 'gurao' tu masinu dokle god je to moguce.
Slazio bih se da je to bacanje para za ove igrice, ali ne znam sta ce se desavati u buducnosti i da li cu preci na nesto zahtevnije igre pa sam ovo rekao za svaki slucaj da budem siguran.

CPU r7 2700x 42.000din

MB x470 gaming 20.000din

ram 2x8gb kingston fury 20.000din

ssd 512gb+ hdd 1tb oko 20.000din

PSU seassonic, antec, evga... oko 8000din, ne treba ti vise od 600-650w

GPU gtx 1070ti msi 72.000din

Kuciste stvar ukusa...

Ovo ti je sve 180k bez kucista... Racunaj da ako uzmes preko madjara usparaces mnogooo tj vise od 150e...Kuciste ne znam stvoj stil, recimo MS industrijal meni prave odlicna kucista za 50 60e koja imaju dobar cable managment i filtere prasine, po meni dati 100e za kuciste je bacanje para.

Ovo jos moze da se koriguje ali otprilike ovako nesto i miran si godinama,ali opet kazem ako igras na 1080p, ovo ti je overkill konfiguracija...
Takodje mozes na oglasima naci polovnu 1080ti u garanciji za 400 450e...
Opet, mozda ti i ne treba ssd od 512gb pa i tu mozes usparati para. Zavisi sve od tebe sta zelis, iskreno u ovom cenovnom rangu sta god da uzmes nisi pogresio 🙂
I7 8700k ti je bolji gamer cpu ali racunaj u startu 250e sve skuplje 🙂

Poslednja izmena:
Da, nisam napomenuo da sto se tice hardova to ne treba da uzimam jer vec imam ssd + standardni HDD

Pa ok. Vidi r7 2700x ti je jeftiniji od 8700k za 200e a 8700k ne opravdava trenutnu cenu. Sve je otislo gore nedavno, sada i nije bas najbolje vreme za kupovinu.
Ne treba ti nista jace od onoga sto sam ti sklopio.Ako volis detalje za ostatak para uzmi lepo kuciste i nabudzi ka vodenim hladjenjem, rgb ramom, presvucenim kablovima itd.
Realno nemas bolje od r7 2700x i x470 🙂 To kad uzmes miran si godinama.
Ram gledaj da uzmes sto brzi 2x8gb 3200mhz+ jer ryzen voli brze memorije. Naravno brzi ram=vise para 🙂

Nazad
Vrh Dno