Šta je novo?

Gaming - bizarno, smešno, zanimljivo

U Tarkovu je ceo smisao oko lota,ovdjek to nije slučaj

Više tactical warfare sa primesama lotanja.....

Najviše sam lotao armor i puške,municiju,zapravo drugo ti niti nije potrebno,tu i tamo kaki sokić

Nema loading zone,već se cela igra dešava na velikoj mapi

2 moda pvpve i pve

Zna biti dosta zafrknuto,neznam dali su popravili,al te je AI video preko Džbuna

Uglavnom dosta dobra igra...pve

Serveri su im bili očaj živi,više smo igrali na USA east neg Eu

Poslednja izmena:
Evo, niko se nije setio u moru fifa, i pes-ova i optickog interneta da napravi prafi fudbal iz prvog lica.
Mogu da mislim kako epski ovo moze da izgleda kad se bude ubacio stadion, nocna atmosfera, mozda cak i neki dobar pozicioni zvuk pa se cuje podrska sa odredjenog dela tribina...

Problem sa pogledom iz 3 lica (kamera ubačena negde kad i BAL mod) na pesu je percepcija a kamoli iz prvog lica. Sve to lepo izgleda dok ne sedneš i kreneš da igras pa treba da vrtiš kameru ka igraču sa loptom i ptostor u koji utračavaš, ofsajd dok si rekao keks. Bez VR mislim da to neće funcionisati kako treba.

Kontrole se mogu lako podesiti bas za to utrcavanje koje pominjes jer bez kontrole lopte direkciona pecurka moze da sluzi za pogled ka lopti/igracu sa loptom. Moze u stvari bilo koja komanda kao automaitic ball track toggle cak.
Prosto kao pasulj za ljude sa 3 grama mozga. Pa rocket league tako funkcionise od pocetka iako je iz treceg lica (moze i iz prvog).

Timski sport druže

Puno tržište sportskih igara sa timskim sportovima iz prvog lica 🤣

Jesi igrao neku a da je timski sport?

Treće lice i da igraš fixed cursor na jednog igrača je neigrivo i nrzanimljivo. Povučr osećaj prvih 5 minuta i skontaš da je glupost.

Instaliraj pes i probaj kameru iz 3 lica pošto po tome što pišeš više je nego očigledno da nisi ni probao.

VR može da prodje, flat ne verujem da će iko time da se cima.

Ovo za kontrole što pominješ track je ok ali samo ako igraš kao jedan igrač celu utakmicu fixed cursor na njega. I eventualno da budeš golman.

Pa i jesi jedan igrac celu utakmicu u ovoj igri. Osim toga, vec rekoh da to o cemu pricam funkcionise odlicno u rocket league koji je i brzi za igranje i potrebna je veca preciznost, narocito sa borbama u vazduhu. Igraci su se navikli na tu igru, lako ce se navici i na ovu. Znam sta hoces da kazes - vecina covecanstva i igraca koja igra pes su glorifikovani kromanjonci sa percepcijom dubine kao eventualno neki grgec... jasno. Al ima i nas koji bi smo se snasli i cak uzivali u ovakvoj stvari.
Zato sam i bio batalio te fudbalske igre pre 10+ godina, jer su toliko jedno vreme sjebavali kamere, a za podesavanja si mogao samo da ih malo spustis i podignes. To verovatno da se udovolji onim grgecima koje zbunjuje ta "prokleta" treca dimenzija.

Tačno se vidi da nisi upalio fudbal 10 godina.

Kameru na pesu sa Neša24 lua modilima za kamere mozeš da pomeraš kako hoćeš i gde hoćeš. Verujem da i Fifa ima neki mod.

Kod modovanja broadcast kamere tačno moze da se vidi koliko kamera utiče na gameplay i to nije do igrača nego do inputa axisa u odnosu na teren. Što znači nema puno manevrisanja vrednostima jer dolazi do bugova da pritskas gore a da zapravo ode desno jer si kameru previše izmodovao.

Sigurno sam nekih mesec dana testirao dve kamere i sve moguće uglove dok nisam došao do toga da lopta ide tačno tamo gde je usmeriš a da imaš taj realni osećaj TV prenosa. Kad kažem tačno to je da pogodiš polje 5x5cm u golu. Za manuel šutitanje savršeno.

****** meni je veći doživljaj da mi igra izgleda kao TV prenos nego da igram iz 1 lica.

Isto imas i manji problem ali ajde rešiv sa fintama jer ako ti je desni stick sada za kameru nemaš više mogućnost fintiranja telom za šta inače se koristi desni stick.

Što se tiče rocket lige slažem se sjajna zabava samo me nije zadržala preko stotinak sati.

Čak je Konami i ubacio neki mod koji vizuelo podseća na Rocket ligu. 3na3 sa nekim super šutevima i glupostima. Taj smer razvoja fudbala je čista glupost po meni. Ali svako ima svoje pa verovatno i to neko igra.

Ako izadje neki naslov u VR iz prvog lica rado ću ga probati ovako flat igra nema šanse. Previše je to za jednog grgeča.

Sustina je da je nov koncept i da ce sigurno imati svoju publiku. Ne mora se svaka igra igrati na efikasnost i naprezanje.
Sto se mene tice za ovu igru postoji vreme a to je cim se ekipa vrati kuci nakon pijancenja. 3 na 3, po mogucstvu mali teren, svi sa mikrofonima i zezanje moze da pocne.
A ne da mi pes tamo odlucuje koji je dan u mesecu mom igracu i kad moze da ocekuje period.

Da, zanimljivo nesto novo probati, sto da ne.

Generalno fudbal je jako los poslednjih 15tak godina, gameplay najvise. I FIFA i PES su postali slicni, najveci problem je kontrola igraca i lopte, koja je jako losa i sam odziv komandi... Sve je kao usporen film, driblinzi, okretanje igraca, pasovi, sut.... PES 6 uz sve svoje mane je daleko najzabavniji i dalje, i najvise skila treba da bi bio dobar. Posle je jos bilo ok par verzija, ali sve gore.

Predlažem da bacis oko na modovanne 2021 imaš od Machete na kanalu dosta toga. Ako kreneš putem probe gameplaya od zajednice kojih ima sigurno desetine hiljada varijacija tu su po meni najjači Hollandovi Machine Learning i Soccer game, od Inca Definiteve Edition Golden on rsdi samo na originalu i naravno od našeg čoveka F4L 5.1 taj ja koristim. Radjeni su do savršentstva i par njih ubija maksimalno Konami skriptu gde te komp u ML dobija skriptovano.

Najbolji PESovi su uvek bili na kraju razvoja generacijr engina kao što su PES6, PES2013 i PES 2021.

Ovu kameru ne podnosim koju on koristi ali verujel da ovde ako nekoga interesuje dosta može da se vidi koliko je zajednica izmodovala igru.

Ono što nije još uradjeno jeste promena formata lige šampiona i verujem da nikada ni neće sem ako Neša i Juce ne naprave neki liga server.

Moja jedna instalacija ima 450 gb. Prosto zaludjivanje ali vredi kad se sedne 2na2 to samo puca.

Nazad
Vrh Dno