Šta je novo?

games reklamacija misa

• Začetnik teme Začetnik teme aloalo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aloalo

Cenjen
Učlanjen(a)
06.10.2014
Poena
160
Imam SS kinzu v3, ostalo je 4 meseca do isteka garancije. Mis je poceo tokom rada da se diskonektuje na jednu sekundu i da nastavi sa radom a neki put se pri paljenju racunara desi da u opste ne radi dok ga ne izvucem i vratim. Ovo se ne desava cesto par puta nedeljno. Mis je bio u servisu nedelju dana i danas dobijam email da se garancija ne uvazava sa obrazlozenjem da su dva servisera testirala mis tako sto su resetovali racunar preko 20 puta i ovaj problem se nije pojavljivao. ja im napomenem da se taj problem desava jako retko i da mi mnogo vise smeta prekid tokom rada na sta mi oni salju drugi email gde tvrde da je mis radio 7 dana konstanto.
Slao sam im link ka njihovom sajtu gde se korisnik pre godinu dana zalio na isti problem kao i 3-4 linka koje sam nasao na googlu gde ljudi opisuju isti moj problem. Rekli su mi da proverim drajvere i usb port na mom racunaru, a ja normalno koristim drugi mis na tom istom portu bez problema. Posle ovog su prestali da mi odgovaraju na email i stigao mi je sms da dodjem da preuzmem mis. Da li neko ima savet sta dalje da radim?
Hvala

Ja bih se obratio udruženju za zaštitu potrošača, ne može da škodi. Ovako mogu da te vozaju raznim prolongiranjima i izgovorima dok ne istekne garancija, što i nije daleko.

Poslednja izmena:
Posalo sam im mail na drugu adresu ako ne bude nista obraticu se udruzenju 🙂
hvala

Pretpostavljam da bi mi SS rekao da saljem u Dansku, a nesto mi se to ne svidja, morao bih da platim postarinu... Zna li neko kolko ona kosta?

Jesi li probao miš na drugom računaru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pretpostavljam da bi mi SS rekao da saljem u Dansku, a nesto mi se to ne svidja, morao bih da platim postarinu... Zna li neko kolko ona kosta?

Ne verujem da ce ti traziti da saljes u Dansku. Samo im objasni problem(kao sto si napisao, nisi jeidni), a oni ce kontaktirati Games. I zapreti im inspekcijom.

Kao sto neko rece, nista te ne kosta da posaljes mail.

Ok posalo sam im mail, hvala na savetima. Videcu sta ce biti 🙂

Vec su mi odgovorili, kazu da saljem za Dansku haha. Da li neko ima iskustva sa slanjem u inostranstvo, koje su cene i tako to

Najbolje bi bilo da se raspitaš u temi Carina na pošiljke. Bilo bi bezveze da ostaneš bez odgovora.

Ja lično nikada nisam slao ništa napolje na reklamaciju, ali se sećam da sam čitao da postoji papirologija koja prati robu i kojom dokazuješ da ne uvoziš ništa, već da se radi o proizvodu na koji su već plaćeni PDV i carina.

Ali ako ti niko u toj temi ne odgovori, vidi da pozoveš Poštu i pitaš. A i ne mora to biti Pošta, može DHL, FedEx, i slični, ali ćeš slanje 100% plaćati i u Pošti i kod ostalih.

Poslednja izmena:
Jesi li probao miš na drugom računaru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

This, iako ti se cini da je problem 100% do misa ("jer drugi radi bez problema"), iz licnog iskustva ti sugerisem da mozda i nije tako. Moze biti i do maticne.
Posebno zato sto se problem, ako sam te dobro shvatio, desava proizvoljno & nemoguce ga je po potrebi ponoviti/izazvati , tj. tesko je dokaziv.
Ako si vec resio da ulazis u proceduru i nadgornjavanje, budi pre toga apsolutno siguran da si u pravu - daj ga nekome da ga testira/koristi dan-dva.

Zaboravio sam da ovde napisem da je ovo drugi mis. Prvog misa je kupio moj brat, posle 8 meseci je poceo da pravi probleme i zamenili su mu. Koristio ga je godinu dana pa ga je dao meni i kod mene je radio 5-6 meseci bez problema.

Nema to veze, dok je god u garanciji ti imaš zakonom zagarantovana prava.

Meni je tek treći Roccat Kone bio ispravan, a i on je riknuo posle isteka garancije. Oba neispravna su mi zamenili.

Sada furam Logija od 10 evra i ne razmišljam 😀

Probaj na drugom racunaru kao sto su ti rekli pa ako pravi probleme onda ih stisni. Ja sam do sada imao pozitivna iskustva sa njima i njihovim servisom. Zamenili mi tastaturu, popravili klik na misu, bratu popravili slusalice.

Nazad
Vrh Dno