Šta je novo?

Gamerska konfiguracija do 50.000din.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sicons

Cenjen
Učlanjen(a)
29.05.2011
Poena
180
Uzeo bih ovako nesto http://www.gigatronshop.com/racunari/gigatron_harizma-10084 a hteo bih da igram zahtevnije igre i da budem miran par godina, a sto se tice ove konfiguracije mislim da nema potrebe ovako jak procesor za te pare da se uzmem...pa me zanima koji bi jeftiniji procesor mogao da ubacim umesto ovog, a umesto ove grafike da ubacim ovu jacu da opet sve zajedno bude do 50.000din! Predomisljam se da mi ubace ovu grafiku http://www.gigatronshop.com/grafick...hd6870_1024mb_gddr5_pci-e_-_11179-00-40r-8274

i ovaj procesor http://www.gigatronshop.com/procesori/intel_core_i3-2100_3.1ghz_box-9425
posto mi u sustini grafika najvise znaci nego onaj i7 procesor!

Citam i smejem se :D Morao sam acc da napravim haha
evo ovako

i5 2500
gtx 460
spinpoint f3 1tb
lc power 600
4gb ram
CM Elite 430 ili Thermaltake V3 Black
ASRock h61 maticna .

Zavisi gde kupujes,ali bi cena trebala da bude oko 50-51k dinara.
Stock cpu kuler na SB procesorima je dobar ( a i ovo nije K verzija tako da nema OC-a pa i ne treba vise )

Ma svugde daju garanciju. A za tih 1000dinara , po mom iskustvu Nvidia ima bolju podrsku za drajvere od AMD-a. Veciti problemi kod drugova koji imaju ATI (AMD kako vec )

Sad da zeznem stvar vezanu za GPU, pa čak i svoju izjavu gore.

Zaboravili smo da 6850 po pitanju odnosa cena/performanse znatno bolje stoji 6870 i 560. A u nekim izvedbama i po performansama.

Kada je potrošnja u pitanju 6850 u odnosu na 560 je prava Greenpeace karta.

Gigabyte ili Sapphire

@Wavrinka
Ne diraj ljude kada ni ti nisi dobro istražio

@dani b
Ko ima problem sa ATI drajverima, kakav, gde.....????? Sa Win 7 ni ne moraš da instaliraš CCC da bi se igrao... (jes' bolje sa CCC, ali i bez njega se može)

ASRock.... bravo momčino!!! ASRock može da mi služi samo kao pepeljara.

i tek sad videh da pominješ 460. Promašio si temu...

i čestitka za i5... iskrena

Poslednja izmena:
Sad da zeznem stvar vezanu za GPU, pa čak i svoju izjavu gore.
@dani b
Ko ima problem sa ATI drajverima, kakav, gde.....????? Sa Win 7 ni ne moraš da instaliraš CCC da bi se igrao... (jes' bolje sa CCC, ali i bez njega se može)

ASRock.... bravo momčino!!! ASRock može da mi služi samo kao pepeljara.

i tek sad videh da pominješ 460. Promašio si temu...

i čestitka za i5... iskrena

Prvo : Za drajvere ne ulazim u detalje jer ne znam,necu da se pravim pametan a i nemam AMD kartu tako da nemam iskustva,ali na osnovu drugova koji se stalno zale na ccc i kako im razne stvari ne funkcionisu dobro bas zbog njih(drajvera).

Drugo ASRock je jedina 1155 ploca koja moze da udje u taj budzet(ukoliko se secam imala je jedan Gigabyte za slican novac,da ne lazem.)

GTX 460 je odlicna karta za tu cenu ( 768mb verzija moze da se nadje za 13k/14 dinara ).

Ja trenutno ne savetujem nista drugo osim SB-a ako budzet nije previse limitiran. i3 2100 sa dva jezgra je bolji u igrama od phenoma x4 955,mada ne znam koliko se procesor sa 2 jezgra pokazuje u zahtevnijim aplikacijama.
I sa i3-kom u startu mozete apgrejdovati na neki i5 ili cak i7 kasnije,a 1155 ploce ce moci i na ivy bridge ( ukoliko i izadje u skorije vreme ) Sve je stvar licnog odabira,da li hoce AMD ili Nvidia graficku,a za procesor je SB meni logican izbor.

mnogo je bolje uzeti X4 nego taj i3. igra koja ne vidi vise od 2 jezgra ce mozda bolje za nijansu raditi na i3 ali ce ga zato u multi thraded igrama Phenom ugaziti. plus za njega ima sasvim dobrih ploca za 50-ak evra.

GTX460 ima problema sa malim iskoricenjem gpu-a u igrama i zato je za zaobilazenje, nije svaki primerak, ali dosta se ljudi zali na ovaj problem. Za tu sumu novca koliko kosta ta GTX460 768MB ima Sapphire 6850, koja je bolja, a pritom graficka nema nikakvih problema i predstavlja najbolji izbor za tu sumu novca. Posle nje moze 6870, ako ima mesta u budzetu da se uglavi ova kartica, ako ne i 6850 zavrsava posao.

Sto se tice procesora, ako se nema kesha bar za i5 2400, onda Phenom X4 955, kakav bre i3, dva jezgra ce uskoro biti prevazidjena, bez obzira sto sad taj i3 daje bolje performanse u igrama, jer su optimizovane za 2 jezgra.

A o drajverima da ne govorimo, AMD/Ati je mozda ranije imao problema sa drajverima, sad se situacija dosta poboljsala, dok je Nvidia trenutno problematicnija sto se tice drajvera.

Na napajanju ne treba stedeti, s toga je bolje uzeti hdd od 500GB, a razliku u novcu prebaciti na bolje napajanje, bar AXP Simple Power 630W za 50e, pa navise.

Za ove pare tesko da moze da se sklopi dobra Sandy Bridge masina, a da se ne zakine na nekoj komponenti, bilo da je to graficka, napajanje i dr...

Mislim da je bolje za ove pare ici na Phenom X4 955, jer ce onda biti kesha i za 6870 i za dobro napajanje tipa Seasonic 500ET.

Poslednja izmena:
Prvo : Za drajvere ne ulazim u detalje jer ne znam,necu da se pravim pametan a i nemam AMD kartu tako da nemam iskustva,ali na osnovu drugova koji se stalno zale na ccc i kako im razne stvari ne funkcionisu dobro bas zbog njih(drajvera).

Drugo ASRock je jedina 1155 ploca koja moze da udje u taj budzet(ukoliko se secam imala je jedan Gigabyte za slican novac,da ne lazem.)

GTX 460 je odlicna karta za tu cenu ( 768mb verzija moze da se nadje za 13k/14 dinara ).

Ja trenutno ne savetujem nista drugo osim SB-a ako budzet nije previse limitiran. i3 2100 sa dva jezgra je bolji u igrama od phenoma x4 955,mada ne znam koliko se procesor sa 2 jezgra pokazuje u zahtevnijim aplikacijama.
I sa i3-kom u startu mozete apgrejdovati na neki i5 ili cak i7 kasnije,a 1155 ploce ce moci i na ivy bridge ( ukoliko i izadje u skorije vreme ) Sve je stvar licnog odabira,da li hoce AMD ili Nvidia graficku,a za procesor je SB meni logican izbor.

Ako ne znaš nemoj da iznosš ne proverene činjenivce i pritom nas kompromituješ ;) Nije sramota ne znati.

Zašto misliš da niko od nas nije upoznat sa cenama ASRock-a i da kao takva može da uđe u budžet. S razlogom je niko ne pominje.

Sakata GTX460 sa 768MB (13-14K kako kažeš) na jedan tas i 6850 (14.4K) na drugi.....

Nije mi jasno... Neka mi neko pomogne molim Vas. Više od 12 godina prevrćem svakakve računare po rukama i onda me neko preklopi ovako nečim. I bez rezervno brani svoj stav, a pritom ne iznoseići činjenice.... Odo ja u Obilić da prodajem fudbalre...

Ako ne planiras da koristis 3d onda ti je nepotreban. Physx nije toliko rasprostranjen da bi pravio veliku razliku, ali i dalje se sve svodi na to da li ti mislis da ti treba.

Pa ne znam da li je neka velika razlika ako mi grafika ne podrzava to? Da li bi postojala mogucnost da kad pored ove Radeon 6870 ako je budem uzeo, mogu jednog dana da uparim zajedno sa njom i neku jeftiniju Nvidia grafiku koja podrzava to?

To su sitnice koje Nvidia poseduje u odnosu na AMD i koje ti nece trebati. Neces moci da uparis Nvidiu i AMD, a i zasto bi to radio. Kad dodje vreme promenis grafu i to je to.

Imas temu ispod, isto racunar do 500e, pa pogledaj. U principu kombinacija Phenom X4 955 i 6870 je najbolji izbor za ove pare.

Poslednja izmena:
Sta mislite o grafici Sapphire radeon 6850 Toxic? vidim da je po performansama skoro ista kao sapphire radeon 6870, a jeftinija je od 6870, pa razmisljam nju da uzmem posto je jeftinija, a i sto je skoro ista kao 6870! I zanima me da li je neko isprobao HD3d kod radeonovih grafika...jer sam se pre neki dan odusevio kad sam igrao call of duty black ops u 3d-u na nvidia grafici sa onim crveno plavim naocarima! :cigar:

Ako moze neko da mi odgovori na prethodni post, i pored one dve grafike zanima me da li mislite da je bolje uzeti asusa gtx 560, tj.da li je neka razlika izmedju te i 6850toxic, i 6870

gledao sam i tu ali ne mogu da se odlucim...razmisljam da uzmem mozda bolje gtx 560 posto je opet nvidia, pa je extra za igrice! Jos neko jel ima neki predlog???

Sta ti znaci:

razmisljam da uzmem mozda bolje gtx 560 posto je opet nvidia, pa je extra za igrice!

?

Hoces da kazes da ATI nije za igrice? To ti je sve isto, sve je stvar cene. ATI trenutno nudi odlicne graficke. 6670, 6770, 6790, 6850, 6870, 6950 su bestbuy u svojim klasama, naravno, i nVidia ima grafike u tim klasama, mada mi se cini da ATI nudi bolje performanse za istu cenu. Tako da uzmi 6870 i pevaj. Nemoj uopste da razmisljas.

gledao sam i tu ali ne mogu da se odlucim...razmisljam da uzmem mozda bolje gtx 560 posto je opet nvidia, pa je extra za igrice! Jos neko jel ima neki predlog???

Što? Šta? Gde?

Tvrdiš, pa nisi siguran i tražiš mišljenje.

Ceo forum peva o 68x0, ne samo ovaj forum. A ti se premišljaš. Ili ti je samo dosadno.

Znaci ipak definitivno 6870! Jel je ima neko mozda, pa da mi kaze kako mu sljaka? Ortakova malo starija Nvidia mi se pogotovo dopala sto podrzava i 3D vision, tako da sam igrao call of duty black ops,...sa onim crveno plavim naocarima, mogu reci da je strava :)

posto si ti zapeo za te naocare, uzmi i igraj se sa naocarima i nvidiom... Ljudi ti govore 6870 da uzmes i da je trenutni best buy, a ti vec drugi put naocare, pa naocare... Kao malo dete si...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno