Šta je novo?

Gamepad do 1000 dinara

zdravko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
349
Naslov sve govori :).
Znaci dao bih maksimalno 1k dinara za gamepad.
Kupio veliki monitor, resio konacno da odigram Gears Of War, pa ko velim :d, red je i gamepad da kupim, da igram sa kreveta :smoke:.

Citao sam ovde o Jetion gamepade-ovima za 500-600 dindzi...

Kvalitet izrade ?
Podrska (drajveri), XP x32 SP3, Vista x64 ?

Ima vise Jetion-a, koji preporucujete ?

Game Pad Jetion U5541
Game Pad Jetion U5542
Game Pad Jetion U5543

Meni ovaj drugi deluje najbolje, il' nema neke bitne razlike ?

I gde ima da se kupi, PCBerza bas nesto i nije opskrbljena jetionom :).
E da, cek na benchshopu da proverim :).

Ili se moze naci nesto kvalitetnije za max 1k dinara ?

Poslednja izmena:
Jetion gamepadi nisu losi za te pare, ali zavisi kakve si srece. Ja sam jedan uzeo koji je lepo radio, ali je crko posle 5 dana :). Zamenili su mi za drugi, koji nije bas najprecizniji. Burazer je uzeo onaj twin model (2 komada na jednom usb kalu), oni rade dosta dobro i kostaju 900 din. Kod 2 od 4 koje sam video, ne radi im vibracija kako treba (radi samo 1 motor, ili drugi radi dosta slabije). Najbolje da prosetas do Balkanske (www.alfamedia.co.yu) i sam vidis..

Cekaj, taj twin model, videh kosta 50% skuplje nego obicni model, a dobije se dva gamepada i pritom ova dva rade bolje nego ovaj jedan jeftiniji ?
Nekako mi to nelogicno :D.
Trebalo bi da bude onda dosta skuplje od 900 dinara.

A i mislim da meni nece trebati 2 gamepada, ponekad sa jednim ortakom odigram nesto, a on ima svoj chillstream gamepad.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio, kod jetiona ti je sve stvar srece.. Prvi gamepad koji sam uzeo je radio odlicno, i preciznost, i vibracija, ali je crkao posle 5 dana. Ovaj drugi radi vec skoro godinu dana, ali je malo neprecizan i ne moze kalibracijom da se sredi. Imas garanciju 7 dana na njih, pa ako nesto ne valja, idi menjaj. :)

Ti twin modeli su "obicni", tj. nemaju fensi providnu plastiku ili nisu gumirani, kao ovi koje si naveo.

Nista od blizanaca onda.

7 dana samo garancija ? Negde sam procitao da je godinu dana :D !?!
Verovatno je to bilo za neki Logitech gamepad...

Ako se ne varam, to je podloga :d.
Meni ne treba to :wave:.

Brate, kako jadno deluje :smash:.
Ipak ce biti kocka do kocke kockica :D.

I nije noname, the name is Jetion ;).

Poslednja izmena:
Moj drugar je kupio neki Jetion, ne znam koji model, i sta znam, nije bas nesto, barem ovako "na suvo" - malo sam ga pogledao kad je kupljen (nisam probao nista od igara). Analogne palice kao da koce kad treba da se vrate u pocetni polozaj. Ukupan utisak mi je da izgleda jeftino :) - kvalitetniji pod rukom je moj krsh Genius Maxfire 08 :D

A mozda Saitek? (sam brend mi je poznatiji, ne znam kakvi su im padovi)
http://www.itsvet.com/proizvod/saitek-p380/comp_comp_gamepad/83/55

E da, ovaj Jetion je bio u Pakomu :)

Logitech Precision , bio je oko 800, sad je oko 1100 din ne znam zashto je skocila cena, ali shta da se radi. Funkcionishe besprekorno, imam jedno 12komada po kuci/kod ortaka/tetke/strine :D

Svi rade kao prvog dana a proshli su sito i resheto :)

:wave:

Slazem se sa Rossi-jem za Logija, nekoliko ortaka ima i zadovoljni su.
http://www.itsvet.com/proizvod/logi...sb-refresh-963335-0914/comp_comp_gamepad/31/3

Jedino ako ti treba Analog, onda idi na neki skuplji.

Imam ovaj, placen oko 20e i prsla mu je gumica za taster 3 (zamenio sam je gheto modom), taster 12 se zaglavljuje, pukla unutra plastika na krsticu pa ne moze levo. Znam da bih kupio neki brendirani i proveren model sledeci put. I ovaj Bullfrog je bio "odlican value za ulozeno",l pa je uspeo da me razuveri. Najverovatnije bih isao na Logitech ili PS2 kontroler, pa na onaj adapter. Imam i ortaka koji 3 godine sili neki Saitek, i oni bi trebalo da su super...

Moja preporuka za Jetion. Imam Gigatech gejmped identičnog dizajna kao Jetion i radi besprekorno.

Ma meni su odvratni ti najjeftiniji logitech gamepadi, ok razumem ja, ima garancija, ali su mnogo bedni.

Trebace mi analog, de cu sa onim logijima ^ da igram Gears Of War :).

...Imam i ortaka koji 3 godine sili neki Saitek, i oni bi trebalo da su super...

Saitek P880 je u pitanju. Krstic meni deluje malo rasklimano/labavo, ali njemu savrseno odgovara. Mislio sam da je skuplji, on ga je dobio iz inostranstva, mislim da je tad bio skuplji...

EDIT: Koristi ga iskljucivo za PES i od skoro malo za 2k9. Ne koristi analog...

Poslednja izmena:
Brate, kako jadno deluje :smash:.
Ipak ce biti kocka do kocke kockica :D.

I nije noname, the name is Jetion ;).
Nigde nećeš naići na nekoga ko će tako slatko i iskusno da ti preporuči najskuplji Logitech gamepad.

1. Zato što treba da uživaš u igrama (ako ih već igraš),
2. zato što ga ne kupuješ svaki dan,
3. zato što ga kupuješ za sebe. :)

Dakle: http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-cordless-rumblepad-2-963326-1914/comp_comp_gamepad/31/1

I neću reč da čujem kako ti je skupo! :D Kada već insistiraš i na kvalitetu i na estetici. :)

Saitek P880 je u pitanju. Krstic meni deluje malo rasklimano/labavo, ali njemu savrseno odgovara. Mislio sam da je skuplji, on ga je dobio iz inostranstva, mislim da je tad bio skuplji...

EDIT: Koristi ga iskljucivo za PES i od skoro malo za 2k9. Ne koristi analog...

I meni se cini da je ovo najbolje resenje, do 1,5k dinara.

Топла препорука за SAITEK P380 :wave:

Ovo je entry level gamepad, a kosta samo 3e jeftinije nego P880.

Nigde nećeš naići na nekoga ko će tako slatko i iskusno da ti preporuči najskuplji Logitech gamepad.

1. Zato što treba da uživaš u igrama (ako ih već igraš),
2. zato što ga ne kupuješ svaki dan,
3. zato što ga kupuješ za sebe. :)

Dakle: http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-cordless-rumblepad-2-963326-1914/comp_comp_gamepad/31/1

I neću reč da čujem kako ti je skupo! :D Kada već insistiraš i na kvalitetu i na estetici. :)

Naravno da nije skupo. Ti mi das pare, i bice mi veoma povoljan ;).
~50e c c c

Jedinu igru koju sam do sada igrao i presao na gamepadu, je Resident Evil 4 ;).
Koristio sam ortakov Logitech precision, onaj plavi najosnovniji, i mrsko mi bilo na njemu, em nema analog pa ne moze zoom, em je bio sje.ban.
Sada kupujem da odigram Gears Of War.
Dakle, koji ce mi q gamepad od 50e :) ?

O.K. Pozajmiću ti ja onda moj gamepad. Sa linka koji sam ti naveo kao preporuku. :)

U tom slučaju je bacanje novca i tih 10€.

Gears Of War, mozda malo PES, taman za to...

Au ***, cime se ti bavis, kad takvu konfiguraciju imas, 2xGTX280 :d.
Ili nas samo malo baronishesh :d :p.

@zdravko: obrati paznju kod P880 da li ti smeta to sto ima samo 2 tastera gore. Meni je skroz neprirodno kad nema 4 tastera, ali to je verovatno zato sto sam mnoooogo igrao Sony kad sam bio mali :)

Zdravko dežurni "gaming" dušebrižnik na forumu, a neće čovek ni malo da investira u svoju zabavu :D

Pa sumnjam da i Riziko ili Monopol koštaju manje od 1000 din, za te pare može da možeš Mice i Ne ljuti se čoveče "2 in 1" da kupiš :p

@zdravko: obrati paznju kod P880 da li ti smeta to sto ima samo 2 tastera gore. Meni je skroz neprirodno kad nema 4 tastera, ali to je verovatno zato sto sam mnoooogo igrao Sony kad sam bio mali :)

Eve ga linak jos jednom:
http://www.itsvet.com/proizvod/saitek-p880/comp_comp_gamepad/83/11

Ja vidim 4 bela tastera, ili ti mislis na one tastere sa prednje strane R1, R2, L1, L2 ? Nije valjda da ima samo L1 i R1 ?
A ovaj P580, koliko on ima tih tastera ?

Uff, sad sam se naprzio na Saitek P2600 Rumble Pad, 2 godine garancije, oko 20e kosta.
Mozda ne bi bilo ovo lose, kao dugorocna kupovina :). Ne, necu ga maltretirati, ja se verbalno praznim, kad popi.zdim :D.
http://www.itsvet.com/proizvod/saitek-p2600-rumble-pad/comp_comp_gamepad/83/66

Zdravko dežurni "gaming" dušebrižnik na forumu, a neće čovek ni malo da investira u svoju zabavu :D

Pa sumnjam da i Riziko ili Monopol koštaju manje od 1000 din, za te pare može da možeš Mice i Ne ljuti se čoveče "2 in 1" da kupiš :p

Dal si lood, ima sve to kod inspektora torrente-a :p.
Ne, za njega nisu culi u Japanu ;).

Poslednja izmena:
Eve ga linak jos jednom:
http://www.itsvet.com/proizvod/saitek-p880/comp_comp_gamepad/83/11

Ja vidim 4 bela tastera, ili ti mislis na one tastere sa prednje strane R1, R2, L1, L2 ? Nije valjda da ima samo L1 i R1 ?
A ovaj P580, koliko on ima tih tastera ?

Uff, sad sam se naprzio na Saitek P2600 Rumble Pad, 2 godine garancije, oko 20e kosta.
Mozda ne bi bilo ovo lose, kao dugorocna kupovina :). Ne, necu ga maltretirati, ja se verbalno praznim, kad popi.zdim :D.
http://www.itsvet.com/proizvod/saitek-p2600-rumble-pad/comp_comp_gamepad/83/66

P880 ima samo R1 i L1. Okacio si onaj link sa itsvet-a, cetvrta slika. P580 ima i L2 i R2, sve se vidi tamo...

A kako to obicno biva na benchu od max. 1000din se lako dodje do 2000 :d

U Merkatoru imaju na zvaničnom onom uspravnom Playstation štandu u zvaničnoj Dual Shock kutiji kontroleri za PS2 za 1500-1600din... Driver mi kaže da nema šanse da su original... ja nisam probao, ne znam da li neko jeste... Ako su ok i ako adapter PS2>USB nije preko 500 dinara, onda je to najbolja varijanta... Mada u celoj priči ima mnogo "ako" i "možda", ali to je način kako da se do što boljeg dođe za što manje...

U Merkatoru imaju na zvaničnom onom uspravnom Playstation štandu u zvaničnoj Dual Shock kutiji kontroleri za PS2 za 1500-1600din... Driver mi kaže da nema šanse da su original... ja nisam probao, ne znam da li neko jeste... Ako su ok i ako adapter PS2>USB nije preko 500 dinara, onda je to najbolja varijanta... Mada u celoj priči ima mnogo "ako" i "možda", ali to je način kako da se do što boljeg dođe za što manje...

To je i po meni najbolja varijanta. Samo ni meni vise nije jasno sta je original, a sta ne. Postoje neoriginali, originali, originalni originali...

Primio sam se kad sam video cenu sa itsveta. Ne znaci da imaju, ali znaci da moze da se nadje po toj ceni...
http://www.itsvet.com/proizvod/sony-dual-shock-2-ps2/comp_comp_gamepad/13/61

Vrh Dno