Šta je novo?

GameBoy

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Da li od vas neko ima / imao je GB advanced , color ili koji vec modeli postojase?
Kako se u to uchitavaju igre? Ukoliko su igre bolje da li mi se isplati da ga nabavim ili je pak bolje resenje emulator, ili mozda neki novi handheld. Da li mozda moze da emulira neki PPC, i kako se na njima igra obzirom da je jedini ulaz Stylus . Da li HP-ovi PPC-jevi imaju neki alternativni vid za I/O?

Ako HP ne moze , Da li Nokia N-Gage Nintendo DS , Sony PPS ili nesto drugo moze da ga emulira.

Ako HP ne moze , Da li Nokia N-Gage Nintendo DS , Sony PPS ili nesto drugo moze da ga emulira.

Sony PSP je najbolja univerzalna masina za prenosnu emulaciju, a moze i ngage da posluzi ali na njemu se savrseno emuliraju NES, SNES, Sega MD 2, Game Boy Color dok Game boy advance igre rade od slucaja do slucaja, npr Wario Land 4 radi savrseno(bez zvuka naravno) dok neke brze igre kao sto je Sonic prave skoro pa slide-show.

Da li od vas neko ima / imao je GB advanced , color ili koji vec modeli postojase?
Kako se u to uchitavaju igre? Ukoliko su igre bolje da li mi se isplati da ga nabavim ili je pak bolje resenje emulator, ili mozda neki novi handheld. Da li mozda moze da emulira neki PPC, i kako se na njima igra obzirom da je jedini ulaz Stylus . Da li HP-ovi PPC-jevi imaju neki alternativni vid za I/O?

GBA učitava igre preko fleš kertridža na koji na pc-ju preko usb prebaciš igre. S obzirom na spor procesor (ARM na 16MHz) i nije baš neka mašina za emulaciju. Bolje uzmi PSP.

Ja imam već nekoliko godina Gameboy Advance SP. Podržava igre za Gameboy Color i Gameboy Advance.
Prednosti su mu, npr. odlična baterija, odličan ekran (čak i na suncu je ekran pregledan), najbolje igre sa Super Nintenda su prerađene i poboljšane na Gameboy Advance-u. Loše strane su: skupi kertridži, nedostupnost kod nas, slaba mogućnost razmene.
Što se tiče emulacije, to je već drugo pitanje. Prednost je lakša dostupnost igara, ali ipak je pravi Gameboy najbolje rešenje zbog mobilnosti i dugotrajnosti baterije.
Noviji Nintendo DS podržava kertridže i od GBA (preko posebnog slota, i samo preko jednog ekrana) i kertridže za NDS. Nisam imao iskustva sa njim do sada. Dosta je popularan na Zapadu.
Nadam se da je ovo od pomoći!

Da li neko zna adresu na kojoj se moze naci emulator za prvi game boy(crno beli), skinuo bi ga samo zbog igrice super mario land(igrao sam je satima), video sam na you tube isecke.Inace za koliko se sada moze nabaviti takav GB.:smoke:

Pazi, obican GB ili GB Pocket ces tesko naci, ja sam ga recimo trazio jako jako dugo po raznim oglasima, ali sam se morao zadovoljiti Game Boy Color modelom, koji je bio odlicno ocuvan, a platio sam ga nesto oko 1,5-2k dinara, ne mogu tacno da se setim, a dosao je i sa nekim XX in 1 games....

Poslednja izmena:
Za kupovinu Game Boy-a, treba videti u oglasima, ja sam kupio Game Boy Color sa 2 igre za 1600 din, ali je u perfektnom stanju, sa svim prospektima ocuvanom kutijom, kao i obe igre. Samo treba pretraziti oglase jednom nedeljno.

Vrh Dno