Šta je novo?

Game req - gradis nesto a da nije simulacija rata i svemir

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
jel ima igra da ima sedece osobine:

1. da gradis postepeno svoju zemlju/bazu/organizaciju

2. da se ne desava u svemirima, buducnosti i da nije simulacija rata (u smislu da nije prevashodno ratna igra)

3. da nije civilizacija, jer sam igrao svih 5

dakle, svejedno mi je dal je turn based ili real time, samo hocu da igram neku igru gde vise pravis i razmishljas, stvaras nesto, nego sto ti je cilj da sto pre izbacis jedinice koje ce da pobiju protivnicke jedinice.

civiizacija mi se svidja, ali 5 deo je katastrofalan zbog nemogucnosti odbrane od nuklearnih bombi, stvar koja mi je totalno upropastila igru. neki ****** kojeg si skoro potamanio, baci ti nuklearku i unisti ti mogucnost da pobedis preostale jace igrace.

nek vam padnu i glupi predlozi napamet slobodno, samo ako se setite necega sto nije rat, i sto nije u svemiru (mrzim oba zanra) vi mi preporucite

Poslednja izmena:
SimCity :)

jos jedna preporuka za simcity :) Takodje i stronghold 2 mislim da ima kampanju tipa economic, gde nema rata nego samo razvijas zamak... A sad izlazi i stronghold 3 pa i to moze da dodje u obzir...

Još jedna preporuka za Stronghold (prošlo doba). Sećam se da ima nešto na tu foru, još dok sam bio klinac i povremeno igrao u igraonici.

Takođe, pre koji dan je izašao Cities XL 2012 (sadašnje doba), nešto na foru SimCity-ja ali kao bolje. Izgleda zahtevno, ali verujem i zabavno onima koji vole taj tip igara.

Poslednja izmena:
e hvala na odgovorima, cu da probam sve ovo. kolko me iznervirala Civ5 covece, a tako sam je cekao ko malo dete sladoled ..

jel ima igra da ima sedece osobine:

1. da gradis postepeno svoju zemlju/bazu/organizaciju

2. da se ne desava u svemirima, buducnosti i da nije simulacija rata (u smislu da nije prevashodno ratna igra)

3. da nije civilizacija, jer sam igrao svih 5

dakle, svejedno mi je dal je turn based ili real time, samo hocu da igram neku igru gde vise pravis i razmishljas, stvaras nesto, nego sto ti je cilj da sto pre izbacis jedinice koje ce da pobiju protivnicke jedinice.

civiizacija mi se svidja, ali 5 deo je katastrofalan zbog nemogucnosti odbrane od nuklearnih bombi, stvar koja mi je totalno upropastila igru. neki ****** kojeg si skoro potamanio, baci ti nuklearku i unisti ti mogucnost da pobedis preostale jace igrace.

nek vam padnu i glupi predlozi napamet slobodno, samo ako se setite necega sto nije rat, i sto nije u svemiru (mrzim oba zanra) vi mi preporucite

^:) Aoe Online - mada predlog i nije toliko glup. Pre par dana sve me je smaralo da igram, setim se AOE Online-a, vidim da je izasao iz bete i rekoh hajde da probam... I mogu reci da je igra sasvim ok, evo par dana mi drzi paznju.

Ispod cartoon grafike je sistem iz AoE III sa skroz revidiranim sistemom glavnog grada. Kao sto se vidi na slici dole, glavni grad je city build deo igre i iz njega ides na solo/co-op/vs misije sa kojih ratni plen vracas u glavni grad. E sad, jesi rekao da neces simulaciju rata, ali ovde nema ni s od simulacije, vec ekonomija > istancaj vojsku (i/ili utvrdi svoju naseobinu) > posalji ih na neprijatelja i kraj :)

Kazem, za ubijanje dana dok ne izadju ocekivani hitovi, idealna razbribriga.

Evo je moja DolinaGladi:

screen3.jpg

Ako si hardcore, igra sa najboljom pricom, komleksnoscu i trajanjem je dwarf fortress. Nazalost na grafiku bas moras da se potrudis da se naviknes a posle je neverovatno zarazna i zabavna.

Nazad
Vrh Dno