Šta je novo?

Galaxy S2

svlada

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
320
Trenutno sam u potrazi za Samsung Galaxy S2 telefnom. Nasao sam 2 prodavnice koje mi deluju dosta sumnjivo to su teleko-plus i hermes-mobilni. Imaju cene koje su daleko ispod konkurencije.

Da li je neko imao iskustvo sa njima?

Koja cena je u pitanju? Koliko sam upućen telefon košta oko 400 evra preko oglasa. Sve značajno ispod toga svakako je sumnjivo.

420eura je kod hermesa. Ali to je ipak prodavnica nisu oglasi. I jos jedna bitna stavka je garancija. Pise 24 meseca ali pitanje koliko su korektni.

Pitaj da li dobijaš garanciju uvoznika, ako je odgovor da, sve je legitimno. Ako nešto vrdaju, daju garanciju od 6 meseci ili godinu dana, zaobiđi ih.

Ja mislim da su kod mene u Nishu oko 380e sa garancijom 6 meseci. Ako mogu da pomognem kontakt na PM.

Evo i ja tražim Galaxy II. Do sada sam imao Galaxy S kupljen u trange-frange radnji, dobio sam garanciju 6 meseci i u okviru garancije mi crkne telefon. Tek posle svadje sa prodavcem mi je vratio pare (da sad ne smaram kako je sve teklo :)).
Inače, novi zakon o zaštiti potrošača te prilično dobro štiti bez obzira gde kupiš, samo moraš da znaš koje mogućnosti imaš kao kupac.
U svakom slučaju ćeš ostvariti svoja prava samo je pitanje kolika je tvoja spremnost da se cimaš oko toga. Poučen iskustvom i ja tražim telefon za zvaničnom garancijom uvoznika od 24 meseca
baš zato da ne bih prolazio kroz isto

@daxyco
E hvala na savetu, danas cu im poslati mail sa tim pitanjem.

@xfx
:) Ne ide mi se bas do nisha

@kloshar
Pa evo mobilni hermes ima garanciju na 24 meseca. Danas cu im poslati email... Mada mislim da oni uvoze iz madjarske telefone.

Danas je svaki prodavac u obavezi da ti da 24 mjeseca garancije. To što oni pišu 6 ili 12 mjeseci mogu da okače mačku o rep

Obavezan je, a dokaz je fiskali račun. A nigde ne postoji Galaxy S2 za 420 evra sa fiskalnim računom. Ako to budeš tražio, dobićeš i drugu cenu (600-650 evra). 420 je cena bez fiskalnog računa, tako da ta garancija od 24 meseca nije baš pouzdana.

Ne. Ako ti je prodavac dao svoj garantni list to ti je dovoljan dokaz da si kupio robu kod njega. To što ti nije dao fiskalni račun samo je otežavajuća okolnost po njega ukoliko ga prijaviš inspekciji. To što ti je dao garanciju od 6 mjeseci a po zakonu je obavezan da ti da 24 mjeseca, ipak je zakon "stariji".
E sad, to što još uvijek funkcionišemo po principu "brate, ispoštuj me" to je drugi problem.
Kažem samo da bez obzira da li si dobio fiskalni račun ili si kupio po 420 ili 600 eur to ti uopšte nije smetnja da ostvariš zakonski svoja prava.
Kupci i prodavci u Srbiji za mnogo stvari ne znaju šta su im prava i obaveze, nego funkcionišemo po nekim izmišljenim principima

Ne. Ako ti je prodavac dao svoj garantni list to ti je dovoljan dokaz da si kupio robu kod njega. To što ti nije dao fiskalni račun samo je otežavajuća okolnost po njega ukoliko ga prijaviš inspekciji. To što ti je dao garanciju od 6 mjeseci a po zakonu je obavezan da ti da 24 mjeseca, ipak je zakon "stariji".
E sad, to što još uvijek funkcionišemo po principu "brate, ispoštuj me" to je drugi problem.
Kažem samo da bez obzira da li si dobio fiskalni račun ili si kupio po 420 ili 600 eur to ti uopšte nije smetnja da ostvariš zakonski svoja prava.
Kupci i prodavci u Srbiji za mnogo stvari ne znaju šta su im prava i obaveze, nego funkcionišemo po nekim izmišljenim principima
Problem sa ovim je što ti ljudi svakih par meseci zatvaraju i otvaraju radnje, a kako se radi o različitim pravnim subjektima, ništa mu ti ne možeš kad on zatvori radnju. Zato sam i rekao da je najbitnija garancija uvoznika, oni nisu mali igrači koji čas posla nestanu. A inače je najbolja solucija naći nekog ko prodaje sa mreže nov telefon. Obavezno uzmite kontakt telefon čoveka koji vam proda telefon, jer valjda preko mreže prihvataju samo reklamaciju od kupca.

Rekao bih da je suština problema što je ovo zemlja Srbija :).
Definitivno danas kupac može da ostvari svoja prava, samo je pitanje koliko je spreman da se cima.
A sigurno je da se meni prvom ne cima po sudu i inspekcijama. Zato i tražim nešto za garancijom operatera

To jeste bolja vatijanta ali je i tu bilo loših iskustava. Recimo u vipu smatraju da nisi vlasnik telefona dok si pod ugovornom obavezom, a kako prodavac telefona može da izbegava obavezu plaćanja računa, možeš imati problema.

To jeste bolja vatijanta ali je i tu bilo loših iskustava. Recimo u vipu smatraju da nisi vlasnik telefona dok si pod ugovornom obavezom, a kako prodavac telefona može da izbegava obavezu plaćanja računa, možeš imati problema.

Pa nisi ga uzeo na lizing pa da nisi vlasnik. Kakvo im je to tumačenje?

A kako ide postupak reklamacije ako sam ja kupio telefon od nekoga ko ga je uzeo sa paketom?

Meni su odgovorili na email

garancija je nasa nije od uvoznika,na sve nase aparate mi imamo evropsku garanciju.Manje kvarove kao sto je obnova softvera,zamena zvucnika i slicno se resava u nasem servisu a komplikovanije kvarove resavamo u samsungovom servisu u Nemackoj.

Citaj, Madjari.

I ja sam prvi put bio sumljiv kada sam video ove cene u nekim radnjama,na internetu .Ali evo moj drug je kupio po toj ceni sa fiskalnim racunom i garancijom.

Sasvim normalna pojava. Sve se vise kupuje u Madjarskoj (plazme, tableti, laptopovi) sve uredno sa racunom i vazecom garancijom, tako da ne bi trebalo da imas problem. Posalju nazad i srede stvar. Ovde, kod zvanicnog, bi te svakako ubili sa onih "45 dana kasnije".

Ajde pošaljite na pm u kojim radnjama u Bg se može naći po toj cijeni od oko 400 eur.

Zanemarite prethodni post.

Mislite da je ok da se uzme recimo u Hermesu za 420 eur? Prvenstveno me interesuje sigurnost u slučaju reklamacije.
Tražio sam i ja nešto preko oglasa sa garancijom nekog od operatera ali vidim da i to nije baš jednostavno (neki kažu da samo onaj
ko je sklopio ugovor može da reklamira telefon, a to mi je prilično cimanje ako bi se reklamiralo)

Poslednja izmena:
@fcinterbgd
Hvala za info :) Nadam se da nece biti problema sa hermesom.

Jel' na kraju bilo problema sa Hermesom? :)

@Trekiplex
Ja nisam jos uvek imao vremena da odem do hermesa, uradicu do ovih dana :) A problema da li ce biti, cemo videti ako ne daj boze bude problema u garantnom roku.

Salim se, naravno...nadam se da nece biti problema. Ja jurim telefon preko MTS-a ali mi resenje za cca 250e manje deluje primamljivo, pa me zanima prvi utisak o doticnoj firmi. Danas shabanija moze da namirise jos sa ulice :(

Nazad
Vrh Dno