Zato je najbolje naci za 400 u oglasima, sa 2 godine garancije kod operatera.
Problem sa ovim je što ti ljudi svakih par meseci zatvaraju i otvaraju radnje, a kako se radi o različitim pravnim subjektima, ništa mu ti ne možeš kad on zatvori radnju. Zato sam i rekao da je najbitnija garancija uvoznika, oni nisu mali igrači koji čas posla nestanu. A inače je najbolja solucija naći nekog ko prodaje sa mreže nov telefon. Obavezno uzmite kontakt telefon čoveka koji vam proda telefon, jer valjda preko mreže prihvataju samo reklamaciju od kupca.Ne. Ako ti je prodavac dao svoj garantni list to ti je dovoljan dokaz da si kupio robu kod njega. To što ti nije dao fiskalni račun samo je otežavajuća okolnost po njega ukoliko ga prijaviš inspekciji. To što ti je dao garanciju od 6 mjeseci a po zakonu je obavezan da ti da 24 mjeseca, ipak je zakon "stariji".
E sad, to što još uvijek funkcionišemo po principu "brate, ispoštuj me" to je drugi problem.
Kažem samo da bez obzira da li si dobio fiskalni račun ili si kupio po 420 ili 600 eur to ti uopšte nije smetnja da ostvariš zakonski svoja prava.
Kupci i prodavci u Srbiji za mnogo stvari ne znaju šta su im prava i obaveze, nego funkcionišemo po nekim izmišljenim principima
To jeste bolja vatijanta ali je i tu bilo loših iskustava. Recimo u vipu smatraju da nisi vlasnik telefona dok si pod ugovornom obavezom, a kako prodavac telefona može da izbegava obavezu plaćanja računa, možeš imati problema.
garancija je nasa nije od uvoznika,na sve nase aparate mi imamo evropsku garanciju.Manje kvarove kao sto je obnova softvera,zamena zvucnika i slicno se resava u nasem servisu a komplikovanije kvarove resavamo u samsungovom servisu u Nemackoj.
Misliš da je to loše?Citaj, Madjari.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari