Šta je novo?

Galaxy s2 baseband unknown

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Galaxy s2 i777 (S2 verzija za americko trziste)

Rootan odinom, stavljen neki kernel koji omogucava dual boot, zaboravih naziv. Stavim cyanogen 9.0, preko clockworka i nece da podigne sistem. Stavim drugi kernel, single boot, opet cyanognen, digne sistem, ali nece da prepozna sim karticu. Ni jednu, stavljao sam i att sim, na koju je zakljucan, nista. Probao dve verzije cyanogena, 9.0 i 9.1, medjutim ni na jednoj nece, a u baseband info, ne prikazuje nista, pise u fazonu "no data available" ili tako nest.

Uzmem sa svog i777 koji je rootan i otkljucan, i normalno ga koristim, preko clockworka napravim backup na sd card, i prebacim na prvi i777, ista prica, ne prepoznaje sim uopste i nema baseband.

U cemu bi mogao biti problem, pretpostavljam da se kernel koji sam stavio i cyanogen ne slazu? Kernel sam nasao odvojeno od cyanogena, pa se mozda ne podrazavaju, ako to moze da znaci sta.

Napominjem da sve ostale funkcije na telefonu rade normalno.

Sad mi kolega rece, ciji je telefon, da je drugi lik pogledao telefon, i kao nesto sam sjebao, pa se mora slati u Samsung na popravku. Hm?

Imas li IMEI broj?

cini mi se da si nekako obrisao /efs pariciju u kojoj se nalazi IMEI telefona. Ne znam koji si kernel koristio za rootovanje, zato sto neki kerneli bekapuju efs za svaki slucaj.

Ako nemas efs backup, onda nema sansi da ga osposobis.
Ukoliko imas efs backup onda samo treba da ga vratis nazad.
Proveri IMEI broj telefona. Ukoliko je 0000....0 onda je efs ostecen.

Pre svega, ako je tel i dalje rootovan pokusaj da dodjes do /efs foldra i iskopiraj sadrzaj negde. U efs folderu mozda postoji i backup.

Ali za pocetak, napisi nam sta si sve tacno flashovao i kojim redosledom i sta je bilo na telefonu na pocetku.

Stani, mozda nije sve tako crno. Prvo, flashuj poslednji oficijelni ROM za taj telefon koji u sebi sadrzi najnoviji radio rom i ako tu telefon radi, onda flashuj CM9.
Moguce je da se radio ROM ne slaze sa CM9 kernelom.

edit:
Iskopao sam temu na cm9 forumu u vezi tvog telefona. Ljudi savetuju da ga prvo podignes na oficijelni 4.0.4 pa onda CM9. Desavalo se i drugima ali su uspeli da ga poprave upgrejdom radio roma.

Poslednja izmena:
Ajd vidjecu prvo za IMEI, cekam da mi kolega javi.

Redosled je bio sledeci:
stock room, nista dirano na telefonu, android 2.3.5.
Kad sam rootao svoj i777, ne sjecam se kako sam uradio, a par dana prije toga sam rootao i727 skyrocket odinom, odlucio sam se na tu metodu. Prije toga nisam pravio nikakav backup. Uzeo sam KIYAH kernel, koji je dual boot, i odradio root preko odina. Sad se ne mogu sjetiti da li sam cyanogen stavio preko ROM managera, ili iz clockworka. Uglavnom, nije mogao dici cyanogen.
Sad, kako je dual boot kernel, omogucavao je igranje sa bootovima, kopiranje jednog na drugi itd...Cini mi se (nisam siguran) da sam tu u opcija odradio delete prvog rooma (iako nije pisalo koji je, meni se podrazumijevalo da je to stock room), tako da ostane samo drugi room, cyanogen. Mislim da sam nakon toga odradio copy sa drugog na prvi boot, i da sam tad uspio dici cyanogen. Uglavnom, baseband nije radio.

Stavio sam drugi kernel nakon toga, opet cyanogen digao, i proradio je, ali nema basebanda.
Sa svog i777 sam napravio backup u recovery modu, preko sd kartice ga digao na ovom i777 koji ne radi. Dobio sam sve aplikacije i ostalo, samo baseband je i dalje ostao unknown.

Obrisao ga kad sam vidio da nema basebanda, wipe data, i vratio cyanogen cisti, medjutim i dalje je ostalo bez basebanda.

Tel je rootan, imam pristup recovery, ali nisam pravio esf backup. Vjerovatno glupo pitanje, ali da li bi moj esf backup pomogao? Pretpostavljam da se telefoni ne bi mogli staviti na mrezu sa istim IMEI-em?

Ajd vidjecu prvo za IMEI kad mi ovaj javi.
HVala ti za odgovore, nadam se da cu uz tvoju pomoc uspjeti nesto srediti.

Ne mogu sad da trazim tu temu na cm9 forumu. Stavi 404 stock pa se posle igraj. 99% je da je efs ok, samo se ne slazu cm9 i radio rom.

Ako si stavio siyah kernel, on je automatski napravio efs backup. File se malazi internoj sd kartici i zove se efs nesto .tar.gz.
Stavi prvo stock 4.0.4 pa ako nema imei i dalje, mozes da ga vratis iz efs backupa koji je napravio siyah.

Evo konacno sam dosao do telefona. Uglavnom, pozitivno je sto ima efs backup na njemu.
E sad, kako ne bih nesto zeznuo, kad najmanje zelim, trebala bi mi pomoc. Kako restorati efs? Mislio sam preko Ktoola, medjutim, kad otvorim ktool, pise da je restopa "dangerous", tako da ne bih da se igram s ovim.
Uglavnom, sadrzaj telefona, kad omogucim usb debugging mode se vidi sa slike, i otvorio sam efs backup da se vide koji si fajlovi/folderi u njemu. Sta dalje?

ps.
Postoji li mogucnost, da uzmem EFS backup sa svog Galaxy S2 (koji je potpuno ispravan), i editujem ga nekako, da uzmem IMEI ovog drugog (neispravnog) (prepisem ga kad skinem bateriju) i upisem ga u neki fajl nv_data.bin ili koji vec treba?

Iz tog efsbackup.tar izvadi ".nv_core.bak, .nv_core.bak.md5, i nv_data.bin" i preimenuj:

.nv_core.bak -> .nv_core.bin
.nv_core.bak.md5 -> .nv_core.bin.md5

I zajedno sa nv_data.bin prekopiraj u efs folder na telefonu i zameni ako te pita. Obavezno neka fajlovi budu imenovani kao sto gore pise. I restartuj telefon. Time bi trebalo da vratis nazad IMEI.

Trebalo bi da i nv_data.bin ima tacku ispred, ali nisam siguran ovako napamet.

Poslednja izmena:
Prvo flashuj oficijelni stock ROM pa ako ne radi onda se zezaj sa vracanjem efs-a.

edit:
Kada vratis oficijelni ROM onda treba da rootujes telefon. Mozes da flshujes siyah 4.15 iz ODIN-a. Novi oficijelni ICS rom bi trebalo ad donese upgrade basebanda. Ako i posle toga nema IMEI i ne pronalazi mrezu, onda moras da vratis efs nazad. Taj efs backup koji imas, sacuvaj na PC-u i ponovo napravi efs backup, pa i njega prebaci na PC. Posle toga proveri da li su isti ili postoje neke razlike. Ako postoje razlike, prvi EFS bi trebalo da je ispravan i mozes vratiti fajlova nazad.

Da li mozes da posle vracanja stock roma okacis ovde koji je IMEI code telefona.. tj, zaanima me da li je 000000...

Poslednja izmena:
Prvo flashuj oficijelni stock ROM pa ako ne radi onda se zezaj sa vracanjem efs-a.

edit:
Kada vratis oficijelni ROM onda treba da rootujes telefon. Mozes da flshujes siyah 4.15 iz ODIN-a. Novi oficijelni ICS rom bi trebalo ad donese upgrade basebanda. Ako i posle toga nema IMEI i ne pronalazi mrezu, onda moras da vratis efs nazad. Taj efs backup koji imas, sacuvaj na PC-u i ponovo napravi efs backup, pa i njega prebaci na PC. Posle toga proveri da li su isti ili postoje neke razlike. Ako postoje razlike, prvi EFS bi trebalo da je ispravan i mozes vratiti fajlova nazad.

Da li mozes da posle vracanja stock roma okacis ovde koji je IMEI code telefona.. tj, zaanima me da li je 000000...

Odradio sam stock rom, ICS, nista, nije odradio upgrade basebanda. Odradim root Siyah-om iz ODIN-a, nista i dalje. IMEI je unknown, tj. preko kucanja nekog koga sam vido da je onaj sa 0000...Nije ni onaj genericki, 04...
EFS backup (originalni) nemam, vec sam napravio sad jedan sa HellCatovim K-Tool-om. Napominjem opet, taj backup je napravljen nakon sto je obrisan IMEI, tako da ne znam da li ima neke koristi od njega.

Od drugog Galaxya, koji je identican, mogu napraviti EFS backup. E sad , da li taj backup mogu prebaciti u drugi telefon, tj. ovaj o kome pricamo, sto ne radi, a da prije toga na neki nacin editujem IMEI, tj. prepisem ga jer se nalazi ispod baterije. I da tako editovan efs, restoram na ovaj sto ne radi.

@Corvux Corax,
Jesi ti pricao o ovom EFS backupa, sa telefona koji je 'skrsen' ili od ovoga ispravnog, pa da njegov EFS editujem i vratim na pokvareni telefon?

Pricao sam o backupu koji si napravio. Ali mislio sam da je to backup jos od vremena kada je bio ispravan telefon (backup pre Siyah kernela).

Sta bi mogao da uradis... Na XDA forumu nadjih Helroz-a i kontaktiraj ga (na engleskom) sa upitom da li moze da ti upise ispravan IMEI, pa da te fajlove onda flashujes na ovaj sto nema IMEI. Ne znam da li je izvodljivo da se iskoriste fajlovi iz drugog telefona, on ce to znati.

Prvi put kada si instlirao siyah kernel na "skrsenom" telefonu, siyah kernel je pri prvom bootu napravio kopiju efs-a. To znaci imas ispravan efs u rootu interne memorije, ukoliko nisi sve formatirao pa izgubio i to.
Kopiranje efs-a sa drugog telefona nece upaliti jer ne mozes da kloniras IMEI, tj imaces 2 telefona sa istim IMEI brojem. Prepravka IMEI code-a u tim binarnim fajlovima nije jednostavna. Ja sam sad pretrazio backup mog efs folder i nigde se ne pojavljuje IMEI code mog telefona.

Kada si vratio stock ROM, trebalo bi da je podigao i baseband. Da li se u toj verziji ROMa koji si flashnuo nalazi baseband ili ne? Postoje romovi sa i bez baasebanda ili se baseband moze flashnuti odvojeno (phone u odinu).

Jos jedna stvar, u rootu telefona, efs folder je prazan potpuno.
EFS backup mi je smjestilo na karticu telefona, pa sam kopirao na racunar sebi. U efsbackup.tar, kao sto se iz priloga vidi, postoje ti svi fajlovi. E sad, da editujem samo tih par fajlova, i samo njih vratim u efs folder na rootu, ili da ih editujem u sklopu efsbackup.tar, i njega takvog vratim na tkarticu telefona, pa onda idem restore preko ktoola?

Prilozi

• efs backup.png
    efs backup.png
    248.6 KB · Pregleda: 40
Kao sto ti rece yooyo, editovanje nije jednostavno.

Vjerovatno je Siyah napravio backup, ali mislim da je to sve otislo u nepovrat (wipe data).

Stavljao sam mu stock room, i cyagonen (koji sam stavljao sebi), basebanda nema.

Jedino sto mi preostaje sad, je ovo sto si rekao, da pokusam flashati modem. Upravo sam nasao ovaj
http://sghi777.blogspot.com/2012/03/at-ics-403-i777-leaked-uclc2-modem-cwm.html
skinuo, ima dva fajla, flash_image, i modem.bin, i folder META-INF
Kad otvorim ODIN, vidim ima opcija PHONE, ali sad ne znam koji bi trebao da idem fajl od ova dva?

I da li je isti postupak kao kod rootanja, otici u download mode na telefonu, pa onda flashati?

Ako se ne varam to je verzija koja se flashuje iz CWM-a. Verzija koja se flashuj iz ODIN-a se obicno zove MODEM_I777xxxxxx_...tar
Ako si uradio wipe data to ti nije formatiralo internu memoriju.

Vrh Dno