Šta je novo?

Galaxy ili Gainward

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Zainteresovan sam za kupovinu 7600GS karte. Nasao sam kartice ova dva proizvodjaca po istoj ceni (125 evra AGP varijanta - ako ima nize molim obavestenje na PM) i obe su sa DDR3 memorijom, s tim da je Galaxy sa Zalman kulerom. E sad, Gainward mi je dobro poznata (i sasvim solidna) firma, dok je ova druga (bar koliko je meni poznato) potpuni novajlija na nasem trzistu.
Pitanje je ima li svrhe eksperimentisati i dati prednost Galaxy-ju ili se drzati poznatog Gainward-a (gde uzgred imam i 2 godine vise garancije).
Pozdrav.

Pa Zalman je zalman, moguce je da ce se da galaxy bolje klokovati. Ali ako ti na nju daju samo 1god. garancije onda je to stvarno malo, ukoliko planiras da duze vreme vozis tu kartu, onda bolje idi na gainward-a.

Pitanje je da li ces u skorije vreme menjati masinu! Ako hoces, jedna godina garancije je sasvim dovoljna! Ako neces uzmi Gainward-a...

Jes da malo sirim temu ali primetio sam na sajtu jedne nase poznate kompanije sledece 2 karte:
Gainward BA7600GT-256-GS-TV-DVI VGA AGP 256MB GDDR3 1.2ns GeForce 7600GT Golden Sample, DVI, HDTV, TV-out, 256bit 210.63 evra

HIS RE1-23 VGA AGP 256MB GDDR3 ATI Radeon X1950PRO, 2xFan, Dual DVI, TV-Out, 256bit 233.64 evra

Ovaj Gainward stvarno lepo izgleda na papiru, ali kako ocekuju da neko da prednost nvidijinom srednjem segmentu u odnosu na apsolutni vrh ati ponude za ustedu od svega 20 tak evra.

Galaxy i nije bas nova firma na nasem trzistu, svojevremeno sam imao njihov 5200 radila je dobro i dan danas radi kod jednog drugara.Sto se tice kloka i tu se dobro pokazala odlicno se klokovala za citavih 50%, ali ja mislim da neces pogresiti da uzmes bilo koju mala prednost Galaxy zbog kulera

Ako pricate o GAlaxy 7600gs ddr3 koju sam ja video, na kutiji ima veliku oznaku da je fabricki OC, e sad cini mi se da su ti klokovi jako blizu GT varijante. Pa valjda ako je fabrika kloknula onda i stoje iza toga da ona to moze da izgura, zar ne?

Hvala na kratkom ali sustinski bitnom odgovoru:d
Izrada te Galaxy karte deluje pod rukom kvalitetnije, neke Asusove 7600gs su po ivicama ploce imale onako recke kao da je ploca isecana testericom za tehnicko, a cooler da ne pominjem😀 stavili neka sugava alu rebra, ma graficka ko od bede napravljena a razlika u ceni izmedju nje i Galaxy je oko 15-20e. Pa sam Zalmanov cooler vredi toliko. Videcu krajem meseca kad definitivno uzmem Galaxy dal sam se z, mada iskreno sumnjam ima jako dobre preporuke.

Uzmi Galaxy, ali DX10, vise ce ti se isplatiti nego da kupujes sada DX9, pa da je prodajes posle dve nedelje.

Pa nije problem sacekati ako ce to stvarno da izadje za agp....ja sam cuo da se prve dx10 karte palniraju tek u aprilu, pa dok nasi to ne dovuku u rafove, koliko ce to da traje.
I posto pretpostavljam da ima vas koji to prate, kad ce izaci prva dx10 igra?

Kruze price da je na gainwardu losa naponska jedinica. Imao sam jednu gainward i isla je bez problema 600/1600.

PS. Ovo vazi za PCI-E GLH seriju karti.

Mislim da je cela serija imala manji problem, ali kako čujem, proizvođač je pozitivno reagovao na reklamacije i uvažio ih. Ipak ne možemo porediti Galaxy i Gainward. Gainward kartice su ipak najbolje nVidia rešenje.

Ni gainward nije što je nekad bio inace ga preferiram, a sada se svakako sve proizvodi u kini. Ja sam se razočarao gainwardovom 6600gt, cooler je najbučniji u mašini a bio je papreno skup(mogli su barem staviti nesto kvalitetnije za te pare). Mozda ipak idi na galaxy pogotovo zbog zalman coolera.:cigar:

Probao sam Leadtek 7900GS, Gigabyte 7900GS i Gainward 7900GS Golden Sample.Utisci su sledeci: izrada je najbolja na Leadteku, naponska jedinica od oklopljenih kondenzatora, odlican i tih single slot kuler (svega par stepeni visha temperatura nego kod Gigabyte-a i Gainward-a), ali overklok je bio slab (samo 540/1480 :S: ); izrada kod Gigabyte je dosta dobra, naponska je slabija nego kod Leadteka, Zalman radi odlican posao i sjajan overklok (635/1700 😀 ); izrada kod Gainwarda je najloshija, naponska sekcija se dosta greje (obicni kondenzatori), tih ali glomazan kuler koji odlicno hladi (u rangu Zalmana), i odlican overklok (nisam josh ustanovio maksimalne klokove jer sam karticu skoro nabavio, ali mislim da ce biti u rangu Gainwarda).
Ako bih birao izmedju Galaxy-ja i Gainwarda, uzeo bih Galaxy.

Poslednja izmena:
OK ljudi, hvala svima na odgovorima. Posto svakako ne planiram da ovu kartu drzim duze od 5-6 meseci u kompu, uzecu Galaxy. Ionako se oduvek stavljam na stranu alternative :guitar:

OK ljudi, hvala svima na odgovorima. Posto svakako ne planiram da ovu kartu drzim duze od 5-6 meseci u kompu, uzecu Galaxy. Ionako se oduvek stavljam na stranu alternative :guitar:

E pa sad kazi jesi li je uzeo i kakva je ta Galaxy. Imao si dosta vremena da je testiras. To bre uvek fali kod postova nema na kraju nekog valjanog zakljucka, brate. ,)

:S:
Primedba na mestu.
Od poslednjeg postovanja situacija se malko izmenila. Nasao sam Gainward sa 3 god. garancije za oko 105 evra. Sto bi rekao Marlon Brando u Kumu ''that was an offer I couldn't refuse'' :smoke: tako da sam jos jednom prelomio.
Sto se tice rezova za sada na defaultu sam duplirao skor u 3dMarku03 u odnosu na 1600pro, sto bi u ciframa glasilo 10954. Ja zadovoljan sem tako s obzirom da sam pomenuti Radeon utopio za 80.
A sad back to Oblivion :banana:

Nazad
Vrh Dno