Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

Posle GAINWARD HD4850 GOLDEN SAMPLE VERSION zanimljivo je videti
kako ce se pokazati ova karta,
a evo sta moze:

Ovaj primerak karte sto se tice OC moze izvuci stabilno 730/1060

3Dmark 2006

gpu-z bas dobro brljavi,a koristio sam ATI Catalyst™ 8.9 Display Driver :);)

3Dmark 2005

3Dmark 2003

Sto se tice coolera,gainward je izgleda odlicno odradio posao jer je temperatura u igrama od 42C-50C pri fan-u od 40%.Buka je za mene iznenadjujuce mala i ovo je najprijatniji fan za moje usi koji sam koristio za markove,a da je bio na 100% ;) :-devil-:

Sto se tice igara evo sta sam dobio:

CRYSIS 1280X1024 HIGH No AA

jel to samo sa kulerom kao golden sample(ne OC), ili je i konektor za struju 8-pinski.

Zasto u testovima me postoji i 3DMark Vantage?

POZ:wave:

Poslednja izmena:
Vantage sucks,meni je bitnije da vidim fps u igrama.

ma pitao sam zato što sam isto uzeo u atom computersu, ali sam dobio u toj kutiji od običnog. tj. nije bila ona žuta oznaka golden sample. jedino je unutra(pored cd-a, uputstva i vga konvertora) bio adapter za 8-pin pa mi je to dalo neki odgovor.
jel onda ova menja onu referentnu ili će se i ona prodavati po još manjoj ceni?

to je pravo pitanje - kako znati da li je karta referentna ili je pak sa ovim GS kulerom iako nije GS...:trust:
Gainward je pomalo ovo trapavo izveo!

to je pravo pitanje - kako znati da li je karta referentna ili je pak sa ovim GS kulerom iako nije GS...:trust:
Gainward je pomalo ovo trapavo izveo!
Koliko vidim kuler nije isti kao na GSu, onaj na GSu ima heatpipe-ove.;) Ovaj kuler mi deluje kao onaj sa Gainwardovih karti serije 7, npr 7600GS GLH ili 7900GS Golden Sample.

dadada, vidim ja da mi karta deluje malo siromasnije od GS-a. ok, ali ipak je best buy obzirom da se prodaje po ceni referentne. samo me zanima koliko je bucna?
edit: ovaj kuler kada se skine ova maska je kao na mom bivsem palitu 8800GT...

Poslednja izmena:
Ovo je klasican Palit cooler, dok je na GS-u isto palit-ov cooler koji se moze videti ogoljen na njegovim 4850 karticama, sa pipe-ovima je inache.

Kod gainward-a je tu samo preko maskica, i to je to.

Inache, odlicna karta.

A ako naruchujete, ejdnostavno trazite dual-slot verziju. Sreca je i ta da Gainward kutije nemaju sticker-e pa se pre kupovine karta moze videti sto bi se reklo "na zivo".

ok, verovatno cu je onda uzeti u skorijoj buducnosti...hvala za info :)

I moj GS je stigao u običnoj kutiji. I ima aluminijumske heat-pipe-ove (a ne bakarne kao na svim slikama na netu). Ali 4-pinski konektor i klokovi su tu...

mislis 8pin-ski...

Da.

Kada se vec prica o 4850 kartama sa nereferentnim hladjenjem, ovom Gainward-u ce direktan konurent biti SAPPHIRE HD4850 Dual Slot Fansink verzija.
Za cenu standardne 4850-ice dobija se kartica sa drugacijim PCB-om (kraca je od referetne) i boljim hladjenjem.
Nisam mogao verovati da i posle 2-3 sata igranja u Crysis-u karta ne prelazi 62-63C.
OC i neke druge igre jos nazalost nisu probani.

Prilozi

• sapphire.jpg
    sapphire.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 150
Kada se vec prica o 4850 kartama sa nereferentnim hladjenjem, ovom Gainward-u ce direktan konurent biti SAPPHIRE HD4850 Dual Slot Fansink verzija.
Za cenu standardne 4850-ice dobija se kartica sa drugacijim PCB-om (kraca je od referetne) i boljim hladjenjem.
Nisam mogao verovati da i posle 2-3 sata igranja u Crysis-u karta ne prelazi 62-63C.
OC i neke druge igre jos nazalost nisu probani.
A kakva je situacija sa akustikom?
Koliko je bucna?

4850gs

Drugari cemu sekiracija?
Pa GS ima memoriju Samsung na 0.8ns tj. 700/1100.
Za sada postoje dva BIOSa xxxx107 i xxxx108 ( 108 drugacija kriva za kontrolu venta). 8 pin conector.

E sad mozda i doticna moze da se budzi ???
Pozz

Hmmmm, moja 4850 ima obichan cooler... A placena je isto...

A kada si je kupio i gde? Jel moguće da sada idu po istoj ceni i one sa tankim hlađenjem i ove sa poboljšanim?
Naravno da je moguce.

Nije to neko skupo hladjenje pa da cena bude znacajno visa. Nema heapipe nema ni bakra. Ima nesto bolji ventilator i veci hladnjak. Znaci cetvore oci kada se kupuje ova graficka da vam ne bi dopala grafa referentnog dizajna.

@Nikolas Grid
kod mene na rez 1680x1050 daje od 35do 50 frejmova sa grafikom iz profila,Call of Duty4 ne pada ispod 55.Poenta priče je da su ove igre boza za 4850:)Jedino me Crysis zeza i on na High daje plafon 26-30fps inače temperature koje ste naveli su i kod mene identične jer Gainward HD3870 poseduje Palit-ov kuler samo mi fali ova plastika koju ima 4850ka o tišini ovog kulera je glupo pričati u poredjenju sa ex Sapphire HD3850(referentni model)je odmor za uši čak i na 80% brzine!Gainward je bestbuy tu nema šta da se doda u poredjenju sa referentnim modelima mada i ako vam zapadne referentni model nije smak sveta ali ako već platite GS onda treba i da ga dobijete!Zato ne volim da poručujem hardver na nevidjeno:type:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno