Šta je novo?

Gainward HD 4870 512MB

• Začetnik teme Začetnik teme Doktor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajde covece, daj rezultate sav se oznoji'.I ja bih bas tu uzeo ali se dvoumim izmedju te i 260
gtx
Ne mogu da iscekam ... :bottle::bottle::bottle:

Poslednja izmena:
Ajde covece, daj rezultate sav se oznoji'.I ja bih bas tu uzeo ali se dvoumim izmedju te i 206gtx
Ne mogu da iscekam ...

Stigao pre sat vremena i ubo ovu zver. Obratiti paznju na napajanje (550W). Radi bez ikakvih problema, ali cu morati uskoro da stavim neko od 700W.

Nemam obicaj da dizem radne taktove, niti da eksperimentisem kao neki ovde na forumu :Klanjanje, ali evo za pocetak na defaultu, pa procenite sami koliko kartica moze, a moze mnogo, 3D MARK 05 (rez i nije bas nesto😉), fotke i blago kloknut QUAD (25%). Sutra cu odraditi Crysis benchmark test, pa cu ga okaciti. Ako bi uz dobro hladjenje napucao Quada i kloknuo kartu bila bi druga prica. Catalyst drajveri su sa diska koji sam dobio uz kartu.

Sticajem totalno nenormalnih okolnosti bio sam prinudjen da propustim kupovinu GTX 280 graficke kartice. I u tom totalno sumanutom momentu sam kupio 4870. Sta da kazem... sve je OK, dobra je kartica, performanse OK... ali cu je prodati makar kupio najjeftiniju nVidia karticu dok ne skupim kintu za GTX 280.
Jednostavno ATI mi se i dalje cini nekako kilav u poredjenju sa nVidia. Ovo ne znaci da je losiji, to znaci samo da meni ne odgovara. Mislim da onaj ko se navikao na nV u ovom momentu ni ne treba da pokusava da predje na ATI jednostavno oni jos ne umeju da naprave referentni cooler koji je tih na 40%. Kad kazem tih mislim da je podjednako tih kao nV ref cooler.

poz
M.

Al' si kloknuo GPU, radi na 30147MHz😀

prelepa je ovaj gainward zna da odushevi choveka samo sada ne toliko koliko zna 🙂

@Doktor:

Ti si covece oborio svetski rekord u OC grafike sudeci po ovom screen shot od GPU-Z a ujedno si osakatio broj shadera 😀

Mislim da tu nesto nije ok 😀

poz
M.

pa kad bi skinuo poslednju verziju (0.2.6) mozda bi i prikazalo sve ok 🙂

Zasto mucis taj procesor sa BOX kulerom 🙁 pa Hyper TX2 je 1500 dinara :wave:

Sticajem totalno nenormalnih okolnosti bio sam prinudjen da propustim kupovinu GTX 280 graficke kartice. I u tom totalno sumanutom momentu sam kupio 4870. Sta da kazem... sve je OK, dobra je kartica, performanse OK... ali cu je prodati makar kupio najjeftiniju nVidia karticu dok ne skupim kintu za GTX 280.
Jednostavno ATI mi se i dalje cini nekako kilav u poredjenju sa nVidia. Ovo ne znaci da je losiji, to znaci samo da meni ne odgovara. Mislim da onaj ko se navikao na nV u ovom momentu ni ne treba da pokusava da predje na ATI jednostavno oni jos ne umeju da naprave referentni cooler koji je tih na 40%. Kad kazem tih mislim da je podjednako tih kao nV ref cooler.

poz
M.

Ma ja sam vukao ATI godinama i presao pre 3 godine na NVidiju i stvarno nisam nikada imao problem ni sa ATIjem ni sa NVidijom. Hteo sam ja GTX 280, ali je skupa kao djavo. Sad posle skoro 2 sata rada, kuler na 4870 se cuje identicno kao na prethodnoj kartici koju sam imao (Gainward 8800 GT/GS). Ova kartica sa ovom cenom i performansama trenutno ubija NVidiju. Za malo para sam dobio, zver od karte. Probao malo Stalkera i ne pada ispod 70fps. Sutra cu probati Supreme Commader, GRID i Crysis i to sve na defaultu 😉

Zasto mucis taj procesor sa BOX kulerom 🙁 pa Hyper TX2 je 1500 dinara :wave:

**** ga, nikako da se nakanim da uzmem bolji. Stalno nesto drugo iskrsne, ali cu uskoro i to zameniti. Ja samo malo kloknem i to je to. Za posao mi i ne treba nesto brze, ali ako hocete kada nabavim bolje ventove da se malo poigram za bolje skorove. Evo malo Stalkera. Ne pada ispod 70fps, tako da je kartica trenutno raj za gamere i naravno za ozbiljan rad. U Mayi za divno cudo ne brlja. FRAPS malo zeza, pa mi ne izbacuje brojke.

Ja sa HD4870 u CF-u imam bolji FPS u krizi 😛
Zaboravih da ti cestitam kupovinu 🙂 Karta te naprosto odusevi kada je stavis u masinu i poteras neki od omiljenih naslova 🙂
Ma uzmi Hyper-a bar i imaces hladniji CPU, to sam zeleo gore da ti kazem 🙂
:wave:

Mipko, dobar si, nisi ni dan izdrzao na ATIju.😀:d😀

@garson: :d Rekordi su tu da budu obarani 🙂 Sinoc sam se bas lepo izigrao krize i tako to. Zaista je 4870 primetno jaca od mog 8800 GTS 512MB recimo min 30%. Sve radi lepo i svako normalan bi je zadrzao. Jedino sto mi smeta su 2 stvari a) CCC koji je za moj ukus sve samo user friwndly b) bucnija je od 8800GTS a ako pogledate moje postove - kod mene se sve vrti oko tisine.
Tako da ovo izvandredno parce HW ipak mora da menja vlasnika.

Edit: za ovu cenu koju ja trazim za nju, ostaje mesta da se stavi TR HR-03GT (moze da se nadje u Srbiji) i onda imas komad namestaja koji cuti u kompu a izadje jeftinije od 4870 sa default coolerom. Ali me ocajno mrzi da to radim.

Pozz
M.

Poslednja izmena:
Gledam samo da li da zamenim ovog Chiefteca 550W za neko jace. Mislim za sada radi sve kako treba, ali od viska glava ne boli.

Gainward je tek sad krenuo da radi graficke sa ATI chipovima. Neznam kakva je, ali sudeci po drugim modelima Gainwarda moze biti samo eXtra dobra. Hladjenje mu je malo losije, ja ipak volim ATI default design hladnjaka. Procitao sam da se inace novi Atijevi chipovi dosta greju. Ninjovacu iz firme jednu da isprobam cim ih dobijemo.

Morao sam da editujem profile u CCC. Na defaultu 80 stepeni, vent automatski podesava brzinu. Nisam hteo da ga ostavljam za svaki dan pod opterecenjem preko 100 stepeni, mada mu to ionako ne smeta. Sada je vent na 40%, malo je glasniji, temperatura 51 stepen. Kartica razbija. U potpunosti zadovoljan.

Poslednja izmena:
A crysis ?Koliko realno ima poboljsanja (fps) ?

Realno igre kao i ostali software placaju danak mass produkciji i izlaze prebrzo - vrlo neoptimizovane. I sta je resenje, uzmi veci cekic... tako se prodaje HW. I svi su zadovoljni ! A mi kupci... pa i mi smo, zadovoljavamo nasu potrebu za rasipanjem resursa.
Retki su oni mudraci koji odole ovom vrzinom kolu.

poz
M.

Realno igre kao i ostali software placaju danak mass produkciji i izlaze prebrzo - vrlo neoptimizovane. I sta je resenje, uzmi veci cekic... tako se prodaje HW. I svi su zadovoljni ! A mi kupci... pa i mi smo, zadovoljavamo nasu potrebu za rasipanjem resursa.
Retki su oni mudraci koji odole ovom vrzinom kolu.

Veoma lepo receno.Sve same navlakuse, taman pomislim ajde, puk'o 250e za grafu,
sredio se bicu miran neko vreme (bar godinu) ono sebe uhvatim kako opet razmisljam da kupim nesto novije i bolje.I tako par godina traje ova borba.I zbog cega, da bi se lagodno igrao.Ali ne bih mogao da spavam kad ne bi bilo lagodnog igranja.Nemam mnogo hobija (osim do pre 8 god. audio tehnika (pa se married) a sad predjoh na IT ***. lakse se prosvercuje kad nema niko kuci. :whip:

Poslednja izmena:
Nemam mnogo hobija (osim do pre 8 god. audio tehnika (pa se married) a sad predjoh na IT ***. lakse se prosvercuje kad nema niko kuci. :whip:

Amen !

Dobro je da znam da nisam jedini prevarant 😉

Ali kako ono kazu za hobi : To je ono skupo sto ne sluzi nicemu 🙂

poz
M.

Ne daj Boze da sam rekao idem da spavam a igram Crysis.Sve kao probam nesto pa da vidim.Golgota :cuss:
Nego ima li pomaka sa 4870 (u odnosu na gt 8800 (vrednog tih parica)) ili da se ceka jesen pozna pa da se obnavlja "garderoba" za ljubimca ? :banana:

Ja sam do pre neki dan imao u kompu 8800 GTS (g92) sampionski primerak. Ukratko, povecanje performansi je oko 30%. Znaci ti ces imati znatno veci dobitak.
Posmatrano iz ugla performansi 4870 je APSOLUTNO odlicna. Kad se doda jos njena cena ona jednostavno DOMINIRA i predstavlja best buy.
Meni jedino smeta buka koju pravi. Da bi radila u prihvatljivom opsegu temperatura - znaci da ne bude u idle 74C i u loadu blizu 90 moras da stavis fan na 40% obrtaja. Tada se prilicno cuje po mojim merilima i to jako iritantan sustajuci zvuk, nije u pitanju bucan fan nego mi se cini da gura dosta vazduha koji pravi buku na izlaznim prorezima. No temp idle/load su 53C/67C respektivno sto je super.

Rezime dobices vidljiv pomak u performansama (apx kao kad si sa 7600 serije presao na 8800). Karticu koja radi u razumnim temp intervalima (sta vise jako dobrim). Ali karticu koja nije za onoga kome je tisina prioritet. Mozes da stavis neki aftermarket hladnjak (moja preporuka TR HR-03GT) i onda dobijas tih sistem sa odlicnim hladjenjem grafike. Cena TR HR-03GT je oko 65E sto ti dize cenu 4870 na apx 300E.

poz
M.

Poslednja izmena:
O skroz pasivnom hladjenju sa tim TR bez venta nema ni govora ? Ili mozda ima ? 🙂

heh, ajde ne pricajte vise o sustanju vazduha...... 3 9tke, 4 8ice, hypertx, i 2 4870 na 40%......., osecam se ko na obali mora i da slusam talasice......

Nazad
Vrh Dno