Šta je novo?

Gainward Gtx260 sp216 temperature

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Iam Gainward Gtx260 sp216, referentni design u vrlo silent masini. Cuje se fan pomalo na svojih default 40%, i ne nalazi zashodno da ubrza sa tih 40% ni pod load jer je to ocigledno dovojlno cak da Gpu ne predje 70c.... Kada ga iz Msi afterburner smanjim na 30%, vise se nista en cuje, ali idle temp. skoci od 46c na 54c Da li je ok da ovako ostavim sa ovih 9c vise u idle radi potpune tisine?! Load temp su unaffected, znaci ne prelaze 70c, s tim sto fan u mom scenariju ubrza pod load do 40%....???

Mislio sam da je prodam zarad pasivne karte poput Gigabyte Silent Cell 9800gt, ali ako moze da idluje na do 55c bez da bude lose po kartu....onda i ne mora na dobos 😛

Poslednja izmena:
Iam Gainward Gtx260 sp216, referentni design u vrlo silent masini. Cuje se fan pomalo na svojih default 40%, i ne nalazi zashodno da ubrza sa tih 40% ni pod load jer je to ocigledno dovojlno cak da Gpu ne predje 70c.... Kada ga iz Msi afterburner smanjim na 30%, vise se nista en cuje, ali idle temp. skoci od 46c na 54c Da li je ok da ovako ostavim sa ovih 9c vise u idle radi potpune tisine?! Load temp su unaffected, znaci ne prelaze 70c, s tim sto fan u mom scenariju ubrza pod load do 40%....???

Mislio sam da je prodam zarad pasivne karte poput Gigabyte Silent Cell 9800gt, ali ako moze da idluje na do 55c bez da bude lose po kartu....onda i ne mora na dobos 😛

Ja imam Golden Sample, klokovana na 700/1500/1200MHz.
45c idle, fan 25%.
U igrama/3DMark06 ide do 70C (gpu, memorija nesto nize), fan na 40%.

Tako da je sve ok, slobodno je drzi na 30%. A kad nesto hoces da igras, napravis lepo profil (barem u Rivi to moze) i ubrzas na 40%, kad izadjes iz igre vratis na 30%.
Tako ja radim, stim sto ova moja moze i na 25% da se spusti.

Tvoja karta ima nereferentno hladjenje, ne mozes da uporedjujes tvoje % fana sa referentnim hladjenjem.

~50c+ je ok za idle, ne treba tu nista brinuti.

I kod mene je ista situacija,nemoj da brigaš :d

Hehe, pa ovo je indenticno ko kod mene na 30% Suuuper 😉 Hvala!

Ono sto ja znam, da meni nece na 750MHz gpu, a nece ni 1600MHz shaderi, zasebno klokovano. Tako da sam stavio okruglo 700/1500 🙂.

Meni je na default, nisam ni probao oc (veceras cu tho) Ali iam samo 12 Noctua pozadi case fan onaj sa malo rebara i drzim ga na 600rpm...

Idle 51, load 80+ vec mesecima i sljaka kao prvog dana 😉

Meni je na default, nisam ni probao oc (veceras cu tho) Ali iam samo 12 Noctua pozadi case fan onaj sa malo rebara i drzim ga na 600rpm...

Ja takodje samo fan nazad, imam 8-icu Noctua, radi na 1000 o/min, tako da se moze reci da je to veoma slicno kao 12-ca na 600 o/min 🙂.

Idle 51, load 80+ vec mesecima i sljaka kao prvog dana 😉

Ebala te Gigabyte graficka :d 🙂.
Dal su oni ikad napravili graficku sa pristojnim kulerom 🙂 ?
Cak im se i referentna vise greje od drugih referentnih :d, bilo koja graficka/serija.
Secam se jos one jadne GA 800GT.

Pa meni je default 666MHz,a na 720MHz ide na 70-ak stepeni i čini mi se OK

Poslednja izmena:
Ne bunim se ja 🙂.
Default mi je (vec je hardverski overklokovana) 625/1350/1100MHz 🙂.
Oko 12% overklok na hardverski overklok.

Default referentni klok je 575/1240/1000 MHz 🙂.
A u odnosu na njega, oc je za svaku stavku tacno 20%, sto je odlicno.

Iliti hardverski overklok je u proseku 7% na referentni, a moj oc je 12% u odnosu na hardverski.
1,07*1,12 = 1,20 🙂.
Viva la matematics 😀.

I branko matori, sine, brate em zemo, promeni taj avatar...

Poslednja izmena:
Ebala te Gigabyte graficka :d 🙂.
Dal su oni ikad napravili graficku sa pristojnim kulerom 🙂 ?
Cak im se i referentna vise greje od drugih referentnih :d, bilo koja graficka/serija.
Secam se jos one jadne GA 800GT.

Sve to istina al povoljno je kupih 😉 Inače imao sam i asusa referentnog par dana i vratio je posto se jos vise grejala od ove ga!!

Ne bunim se ja 🙂.
Default mi je (vec je hardverski overklokovana) 625/1350/1100MHz 🙂.
Oko 12% overklok na hardverski overklok.

Default referentni klok je 575/1240/1000 MHz 🙂.
A u odnosu na njega, oc je za svaku stavku tacno 20%, sto je odlicno.

Iliti hardverski overklok je u proseku 7% na referentni, a moj oc je 12% u odnosu na hardverski.
1,07*1,12 = 1,20 🙂.
Viva la matematics 😀.

I branko matori, sine, brate em zemo, promeni taj avatar...

Šta fali mom avataru? :d

Probao malo oc :smash:

Core Clock 576@730
Shader Clock 1242@1500
Memory Clock od 999@1160

Moze mozda jos, ali nisam hteo vise, a ovo je bio clock u fazonu....mozda prodje 🙂 S obzirom da core na Gigabyte gtx260SOC nije mogao preko 720... ima li smisla 😛

Mislim da nije lose za refurbished kartu.... jer, koliko vidim, ovde su padale i + i OC varijante :bottle:
Testirano sa pola sata Crysis Warhead... Letiiiiii 😛

Poslednja izmena:
Otkud znas da je refurbished ?
I ja imam Gainward GTX260 (ne bih rekao da je popravljana), koju sam dobio u zamenu za Gainward 4870 (2 crkle, mozda su obe bile refurbished, mada sumnjam i za njih).

A to je i jeste neki oc plafom. Tesko da nekom hoce gpu da ide do 750MHz, i shaderi do 1600MHz. A ove dve stavke su najbitnije, memorija dal bila 1000 ili 1200MHz i nije preterano bitno. Znam, 3DMark06-vao sam 🙂.

Karta je bulk, ima 1 god. garancije.... ali... totalne su gluposti da te karte treba izbegavati.....(mozda Ati...ove ne) Karta radi kao zmaj.... Imala je mozda faulty hladjenje, pa je replaced....ili faulty mem pa je replaced... (nije auto pa da bude varena i ispravljana :zgran: ) Vent sam zalepio na 80% tokom oc-a ali temp. nije presla 60c load 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno