Šta je novo?

Gainward-Geforce8600gt gls Has gone to Hell

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
U toku sinocnog igranja kompa iz cista mira pocelo je da bruji neso u kucistu! Posto sam ustanovio da je kuler na grafickoj:)-devil-:Gainward Geforce 8600gt gls) (zadnje sto sam pomislio).Izvadio sam graficku misleci da je neka prasina ili sl. kad nista kuler ko nov mene zanima da li neko zna kako podmazati kuler jer je zvuk nemoguc kao traktor.Jos da napomenem da je komp nov nema ni mesec dana tako da sam u dilemi da li da se obratim prodavcu!Ili pak da zamenim kuler koji,?A da taktovi na kojima drzim grafu su core:690mhz mem:1950mhz za svaki dan.Hvala unapred na svim odgovorima.

Poslednja izmena:
ja koristim u servisu WD-40 i pomaze. Naravno ne palis odma mashinu posto si poprskao cooler nego sacekas da se to osusi.

Isti problem se javljao i kod mene, pa mi se kasnije pocela grejati graficka i terala temp preko stotke. trenutno je u servisu i cekam odgovor, trebalo bi sutra.

Isti slucaj i kod prijatelja Gainward 8600Gts kuler jednostavno stao i temp. ode na 100 stepeni :mad: ,neverovatan blam od strane Gainward-a :p

Ova kartica je mozda i najjaca od 8600 GT modela, ali kada se skine ona "fensi" mrezica,malo je reci da su pristedili na hladjenju .

Ne bih se slozio da je najjaca,XFX 8600Gt Fatal1ty je brza,ne mnogo od nje i ima pasivno hladjenje a ne ventilator koji stane posle mesec dana :smoke::smoke::smoke:

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio da je najjaca,XFX 8600Gt Fatal1ty je brza,ne mnogo od nje i ima pasivno hladjenje a ne ventilator koji stane posle mesec dana :smoke::smoke::smoke:
XFX nemoze da dostigne klok memorije kao GLH.GPU se otprilike isto penje.

Dobro,ovde se radi o GLS

Poslednja izmena:
I ja bi to nosio nazad prodavcu. Platiš brdo para za novu karticu pa je onda podmazuješ gde je tu logika a ako se nešto budu bunili ti isključi vent pa je pošalji u hell i onda će morati da je menjaju.

U toku sinocnog igranja kompa iz cista mira pocelo je da bruji neso u kucistu! Posto sam ustanovio da je kuler na grafickoj:)-devil-:Gainward Geforce 8600gt gls) (zadnje sto sam pomislio).Izvadio sam graficku misleci da je neka prasina ili sl. kad nista kuler ko nov mene zanima da li neko zna kako podmazati kuler jer je zvuk nemoguc kao traktor.Jos da napomenem da je komp nov nema ni mesec dana tako da sam u dilemi da li da se obratim prodavcu!Ili pak da zamenim kuler koji,?A da taktovi na kojima drzim grafu su core:690mhz mem:1950mhz za svaki dan.Hvala unapred na svim odgovorima.

Samo cuti o tome da si je klokovao. Inace ih nece zanimati....:smoke:

Ako neko zna koliko je stabilno za klok ove kartice, da nije mozda on preterao 690/1950?
I preporučite neki program za klok.

cuj preterao mem 2000 kod svake koliko sam vide a gpu pa treba da ide 700+ moj je na 700 za 24/7 kad bas treba 770 a ide do 800 bez problema

Taj GLH ima memoriju od 1 ns sto znaci da moze da radi sigurno na 2 Ghz (a verovatno i vise). Da li moze ovo da ima veze sa onom pricom da se kod nas uvozi manje kvalitetni hardware kao i onaj sto je repariran?

Samo da iznesem svoje zapazanje..
Na dve razlicite graficke sa razlicitim ventilatorima problemi su se javljali sa ventom nakon sto su karte oveklokovane. Sumnjam da se ceo cooler previse zagreje pa se desi sledece:ili se vent vrti preterano brzo tj. max non stop pa rikne ili se promeni polozaj nosaca zbog vreline a samimi tim i polozaj venta pa se zeznu lezajevi, osovinice sta god.

Samo da iznesem svoje zapazanje..
Na dve razlicite graficke sa razlicitim ventilatorima problemi su se javljali sa ventom nakon sto su karte oveklokovane. Sumnjam da se ceo cooler previse zagreje pa se desi sledece:ili se vent vrti preterano brzo tj. max non stop pa rikne ili se promeni polozaj nosaca zbog vreline a samimi tim i polozaj venta pa se zeznu lezajevi, osovinice sta god.
Moguce ali mi je malo nelogicno da se teperature toliko podignu i u idleu i u loadu pa da dodje do bilo kakvog deformiteta na fan-u.

Moguce ali mi je malo nelogicno da se teperature toliko podignu i u idleu i u loadu pa da dodje do bilo kakvog deformiteta na fan-u.

Ko ce ga znati, na ovim mojim kartama je bio jedan manje kvalitetan hladnjak i vent a na ovoj drugoj star 3 godine pa je tesko generalizovati.

Ako se karta klokuje sigurno ce se vise zagrevati pa ce se i fan okretati na vecem broju obrtaja sto zbog njegovog (ne)kvaliteta moze dovesti do vibracija. Skoro sam sa svog kucista skinuo jednu noname osmicu upravo zbog vibracija ali taj isti fan je radio jos od vremena dok sam imao Bartona, dakle malo jace od 3 godine ;)

@B-ZiGER
Pa sta uradi na kraju

Karticu sam odneo prodavcu koja je bila na servisu celih (6)dana (smorio sam se)zamenjen kuler i kartica pali i zari!Tako da nisam bio u stanju da procitam komentare.Pri podizanju kartice prodavac mi je rekao da mu se stvarno retko desavaju kvarovi na istoj i rekao mi je citiram''Nekome mora da upadne''*** Why me!!!

Poslednja izmena:
moja nije klokovana niti sam pokušavao da je klokujem za sada i ventilator bruji posle mesec dana:p kasnije se malo utiša i šta sad da reklamiram opet dobijam isto e sad pošto vidim da nekih drugih problema sa njom nema možda nebi bilo loše staviti zalman vf 900 i više me razmišljati o njemu:smash:

Steta! A bas sam hteo da uzmem Gainward!

Jos jedan primerak fena pred riknjavanje,ili sta vec!Mojoj ribi poceo da drci!Stvarno sta se bre desava ovo!

moja nije klokovana niti sam pokušavao da je klokujem za sada i ventilator bruji posle mesec dana:p kasnije se malo utiša i šta sad da reklamiram opet dobijam isto e sad pošto vidim da nekih drugih problema sa njom nema možda nebi bilo loše staviti zalman vf 900 i više me razmišljati o njemu:smash:

Tako jej
stavis VF900-cu i ne mislis ....

Malo je glupo da na novu kartu stavis drugi kuler,menjaj je u garanci je,stvarno ne znam sta im je trebalo ovo misim da na ovakvu kartu stave takve fenove!

Na mojoj X1950 Pro originalni cooler je radio 00:00:00 h.
Odmah Zalman VF900Cu (ostao od prethodne kartice ;) i ne razmisljam vise ...

Na mojoj X1950 Pro originalni cooler je radio 00:00:00 h.
Odmah Zalman VF900Cu (ostao od prethodne kartice ;) i ne razmisljam vise ...
Nemam nista protiv takve odluke ali kazem kad vec moze da menja nek je menja!A u ostalom zalman je bolji pa ko voli nek izvoli.:D

Nazad
Vrh Dno