Šta je novo?

Gainward FX 5600 Ultra...

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
kakav kuuuler:)

http://www.nordichardware.com/reviews/graphiccard/2003/Gainward_FX5600Ultra/index.php

PS mislio sam de ca biti brza ipak je rade tata:)

Naravno, Broz, sta bi ti drugo mogao da zakljucis?

PS. Nije mi jasno zbog cega su novopeceni vlasnici ATI-ja toliko ljuti na nVidiju i srecni zbog toga sto je ATI u nekoj blagoj prednosti...

Kao novopeceni vlasnik ATI-ja slobodan sam da primetim da ako sacuvas 50-70e imaces 200 poena manje u 3d marku.

Mislim da je Gainward Golden Sample FX5600 Ultra 128Mbza 112 ili 128e (zaboravih) kao i FX5600 Power Pack Ultra 128Mb za 96e vredan para, obzirom da nije toliko losiji od 9500Pro ali je zato mnogo jevtiniji. Ispravite me ako gresim.

9500 Pro stvarno kick ass za 200 evra, ali ne znaci da nVidia nema sta da ponudi vise. Goxy, mislim da si se malo prevario, nema 5600 za manje od 100e, mislim da su to 5200-tke...

Goxy je napisao(la):
Kao novopeceni vlasnik ATI-ja slobodan sam da primetim da ako sacuvas 50-70e imaces 200 poena manje u 3d marku.

Mislim da je Gainward Golden Sample FX5600 Ultra 128Mbza 112 ili 128e (zaboravih) kao i FX5600 Power Pack Ultra 128Mb za 96e vredan para, obzirom da nije toliko losiji od 9500Pro ali je zato mnogo jevtiniji. Ispravite me ako gresim.

Nisi mnogo promasio - otprilike duplo.

http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?catalog=48&DEPA=1&submit=property&mfrcode=0&propertycodevalue=4638

Odakle ti bre ideja da 5600ultra kosta te sume pobogu covece???

byMaX je napisao(la):
Naravno, Broz, sta bi ti drugo mogao da zakljucis?

PS. Nije mi jasno zbog cega su novopeceni vlasnici ATI-ja toliko ljuti na nVidiju i srecni zbog toga sto je ATI u nekoj blagoj prednosti...

A gde si ti video zakljucak?
Inace ja sam na GF3, tako da odmoris malo sa tim prozivkama. nV nema sta da ponudi u cenovnim klasama(mislim ima ali je atijev pandan bolji) i to je cinjenica. Uostalom pogledaj grafike pa ces videti i sam nema sta neko da zakljucuje, histogram je egzaktna kategorija:)

pozdrav eXpert-u :wave;

Goxy je napisao(la):

Gde si ti nasao te cene, nije mi jasno. Sve sam pretresao, kod nas se u regularnoj prodaji ne moze naci 5600 graficka, samo 5200 i to Lite i Ultra verzije, i to po cenama koje si naveo, a 5600 model sigurno ne, pogotovo po tim cenama. Koliko se secam ona je trebala da bude red velicine 200 Evra.

P.S. Dobar ti signature.

Gle !!!
Dok sam ja bio off-line i srocio svoj post, vi ste se vec svi izredali. :D

Verovatno ste u pravo, posto sam malo razgledao proizvode na PCCentru pa sam primetio oznaku 660 kod Gainwarda pa mi se ucinili da je u pitanju FX5600. Jeste mi malo izgledalo nelogicno, ali ko radi taj i gresi.

Koliko sam ja uspeo da procitam onaj kuler je blagi ocaj. jer pored beskorisnog fancy izgleda jedinos to ma je piskutav zvuk koji proizvodi (od kog se najezim).
Sve dok se ne pojave 5600Ultre sa novom revizijom, a koje rade na 400/400 o ovoj kartici ne vredi razmisljati!

Nedjo je napisao(la):
Sve dok se ne pojave 5600Ultre sa novom revizijom, a koje rade na 400/400 o ovoj kartici ne vredi razmisljati!

Potpuno se slazem. Kartice sa starom revizijom ce nestati i ostace pravi 5600 Ultra. O ovoj Gainward-ovoj 5600ci ne vredi raspravljati, jer ce svakako uskori biti zamenjena novom.

Na newegg-u, ovaj ili noviji Gainward ne-Vivo kosta malo vise od 160$. Najjeftiniji 9500 Pro je malo iznad 180E.

Po onome sto sam video, rezultati, dok se ne pali neki jaci Ansi ili AA koje licno nikada ne koristim, FX je bolji.

Pride je sigurna stvar da ce mu cena pada brze nego vec "zrelom" 9500Pro, a ATIjev naslednik, 9600 Pro je slabiji i od 9500Pro i od FX5600.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Po onome sto sam video, rezultati, dok se ne pali neki jaci Ansi ili AA koje licno nikada ne koristim, FX je bolji.

A zasto ne koristis AF (Anis.Filt.) 16x ako slucajno imas ATi ?
Pa slika je boli glava sa ukljucenom filtracijom.
Kad sam jednom video koliko to poboljsava utisak, vise ga ne gasim.

Evo skini uporednu sliku.
Malo sam korigovao originalnu velicinu ali je i dalje sve perfektno vidljivo, naravno na originalu se jos lepse vidi.
Naj ocitije je u teksturi na mosticu.

Nemam ni ATI ni nVidia-u.

Sto se tice, da jeste lepse, ali, koliko ti performanse opadnu kad upalis 6XAA i 16X ansio ? :)
Cak i na ATI-u pefromanse opadaju znacajno, na nVidia-ma jos vise.
Zato ne koristim AA i AF.

Pozdrav!

Broz je napisao(la):
...

Inace ja sam na GF3, tako da odmoris malo sa tim prozivkama. nV nema sta da ponudi u cenovnim klasama(mislim ima ali je atijev pandan bolji) i to je cinjenica. Uostalom pogledaj grafike pa ces videti i sam nema sta neko da zakljucuje, histogram je egzaktna kategorija:)

Ma to je sasvim ok... I ja dolazim do tih zakljucaka, samo u svemu tome ne pljujem na konkurenta, i ne znam odakle vam svima taj gnev na nvidiju, kao da imate neki konflikt sa njima, socioloski... Bolje bi bilo da ste toliko ljuti na, recimo, Telekom... a ne ono, ATI je sada bolji, ajmo maksimalno da pljujemo po nVidiji... Pa nismo ni po ATI-ju pljuvali kada je bio losiji, nego navijali da bude bolji, da bude konkurent, a ne da imamo samo nVidiu. Tako bih i sada voleo, jer je bolje za nas, da se izmenjuju generacijama... samo malo "takmicarskog" duha, to je sve... ;)

BTW, na testu je 9800Pro :) Uzivajte!

Ali Sasa, UT2003 radi sa 60+ fps na holly shit setovanjima u 1024x768 sa 6x AA i 16x AF Quality na nF2 2400MHz, i Radeonom 9500Pro (default)... Ne znam sta ce to da ti secka?

Sasa je napisao(la):
Nemam ni ATI ni nVidia-u.
Sto se tice, da jeste lepse, ali, koliko ti performanse opadnu kad upalis 6XAA i 16X ansio ? :)
Cak i na ATI-u pefromanse opadaju znacajno, na nVidia-ma jos vise.
Zato ne koristim AA i AF.
Pozdrav!

Ovaj, prosto me blam da spominjem ali kad pitas, moracu. Na moju ogromnu srecu posto imam 9500NP128MB modovanu u 9700Pro + volt-modovanu, ista radi brze nego overklokovana 9800Pro (ili su tu negde).
S'obzirom na ovo i svakodnevnih 2255MHz (o/c 1700+) uz 19" monitor u 1152x864@100Hz, sa ukljucenih 2xAA i 16xAF, svaka igra na max. i od seckanja nema ni S (cak ni u Unreal2).

Ali kao sto ti rece byMax, cak i ljudi sa nesto slabijim ATi karticama, slobodno koriste 16xAF. To je ono sto najvise cenim kod 9500-9700 generacije ATi kartica i sto za mene znacajno odskace od nVidie (pre toga sam imao Ti-200).

Broz je napisao(la):
...

Mislim da gresis, Broze, GF4Ti 4200 kosta 150€ a 9500Pro 200€. To vise ni nisu iste cenovne klase, vec jednostavno jedna karta nudi malo vise, pa ko voli - nek izvoli.

High end ponuda recimo moze da bude kakva ko hoce, to kosta ko Sv. Petra kajgana i sluzi samo za prestiz i izivljavanja.

U svakom slucaju tu je sada i 5600(ultra) koji je u rangu izmedju 9500pro-9700 a cenovno sa 9500pro pa cemo videti sta nv, uz tradicionalno peglanje drajvera mesec dana kasnije, imati da ponudi.

Stigao je MSI GF FX5600 VTDR 128Mb AGP8X dual head ViVo + daljinski, kod domaćih distributera, cijena nešto ispod 200€

mikis je napisao(la):
Stigao je MSI GF FX5600 VTDR 128Mb AGP8X dual head ViVo + daljinski, kod domaćih distributera, cijena nešto ispod 200€

Jos samo da je Mazzy kupi, i da nam prenese utiske.
Taman ce moci da je uporedi sa 9600 koju ima sada.

Ako se ne varam muzzy ima 9500Pro.

Nego za za AA i Ansio, ok je to na kartici od 350+ evra, a ti maxer sto si prosao tako jeftino je izuzetak, nikako pravilo.
Jeftinije kartice to ne mogu da proguraju uz pristojan fps.

Pozdrav!

nije da je 9500Pro jeftinija kartica (190e), ali ono, veruj da na jacoj masini MOZE da progura sve sto moze i 9700! Nije velika razlika izmedju 9700 i 9500Pro, osim u 1600 x 1200...

Pa ok, ali 190E plus jaca masina, ipak Ansio i AA nisu jos sisli u mase zar ne :)

I opet, daj da sacekamo da neko proba 5600 (Ultra) pa da pricamo.
Koliko znam MSI je stigao u grad.

Pozdrav!

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma treba sacekati ve revizije. To ce biti prava kupovina. Ovo su sve prva nv31 jezgra i klok im je nizi.

Tacno je da ce te revizije na 400/400 biti bolje, pa ce da ispeglaju i neke bagove i malo da se uhodaju, ali ce one izaci sa cenom od 200e, starije ce da budu 170e, a ATI je sada 185e, a tada ce ATI biti 150-160e, pa opet nece biti u istoj klasi. Ako budu iste ili 5600 malo bolja, nece se isplatiti.

P.S. Muzzy, nesto si mnogo stis'o tog ATI-ja. :D

Mazi bre, cekamo mi da padne cena onom GFFX-u 5900, pa kada ga nabacimo, ima sve da prshti ;)

jel zna neko okvirno kada stizu kod nas nove fx5600

jel zna neko okvirno kada stizu kod nas nove fx5600
ove sadasnje(MSI) su 200 eura

notax je napisao(la):
...
Tacno je da ce te revizije na 400/400 biti bolje, pa ce da ispeglaju i neke bagove i malo da se uhodaju, ali ce one izaci sa cenom od 200e, starije ce da budu 170e, a ATI je sada 185e, a tada ce ATI biti 150-160e, pa opet nece biti u istoj klasi. Ako budu iste ili 5600 malo bolja, nece se isplatiti.

Da sve cene padaju kao sto ti mislis, tesko da bi bilo koji komp stariji od dva meseca kostao preko par stotina evra :)

Daj bre... 9500Pro je sada 185 i to "za drugove kod drugova".
U MP raznoraznih firmi nije ispod 200E.
Ako do kraja leta padne ispod 170 MP bice super. A do tada ce se pojave nove 5600 Ultra sigurno tri puta.

Btw. novih 5600 Ultra kod nas nema, ova MSI 5600 nije ultra, ali je ViVO u full pakovanju sa daljnicem i glupostima.
Stizu uskoro Gainward, Leadtek i Abit, koji imaju skormnija pakovanja i znatno nizu cenu. Cenim da ce obicni 5600 biti 20-tak evra jeftiniji od 9500Pro.

Ne tvrdim sta je bolja kupovina i kada, samo obracam paznju na cene.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno