Šta je novo?

Gainward 7600 GT

• Začetnik teme Začetnik teme UrosB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

UrosB

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2003
Poena
620
Imam Gainward 7600GT Golden Sample sa 256MB ddr3 i default clockovi su mu 575/750. E sad nisam neki expert za oc a zanima me do koliko bi otprilike trebalo da ide i da li cu dobiti neku primetnu razliku. Ja sam ga poterao (po Riva Tuneru) na 620/830 i temperatura u Windowsu je 40 stepeni a u 3dmarku ide do 58. Nisam ga probavao u nekim novijim (zahtevnijim) igrama jer nisam imao ni jednu pri ruci. Jel to dobro i do koje temp bi smeo da ide?

EDIT: Karta je pci express ako to ima neke veze.

Poslednja izmena:
Nemoras da brines to su odlicne temperature. Ja sam nekada imao Gainward 7600GS GLH klokovan na 560/1670 i temperature su bile otprilike slicne tvojim i sve je radilo bez problema. Sto se tice OC to sto si postigao 620/830 je otprilike to, tesko da ce ici vise od toga, mozda jos desetinu mhz vise, ali neces nista dobiti time, samo je ti drzi tako i nema problema.

Poslednja izmena:
Све је то индивидуално и зависи од картице до картице. Ево ја моју 7600GST тјерам на 625/1800 и ради ми без проблема већ 5 мјесеци. Систем је да подигнеш мало па тестираш обавезно са више програма (3DMark03, 05 ,06, у играма) и полако дижеш наравно пратећи температуру.

To sam skapirao, polako dizem i testiram ali me zanima do koje temperature smem da teram? Zent mi da mi ne pregori kartica nekako.

Terash je dok nepochne da smrzava u igrama tj do nekih 80-85C... Ja moju 7600 GS Golden Sample teram na 600/1500 a temperatura u igrama ( COD4 ) neprelazi 70 C s tim da je kartica voltmodovana ( GPU 1.22 V @ 1.36 V )... bez moda nije prelazila 60-62 C... Leti ako nemash klimu mozesh da rachunash josh +10 C...

:wave:

Poslednja izmena:
@hon1g:

Imam istu karticu i teram je na 688/1800. Cim predjem 688 zamrzava mi se komp. Vozim je tako godinu dana ni nista joj ne fali.
Na temperaturu nisam obracao paznju jer tu je garancija 🙂

Drago mi je da to cujem 🙂. Nego zar vazi garancija u slucaju pregrevanja zbog oc-a?

Drago mi je da to cujem 🙂. Nego zar vazi garancija u slucaju pregrevanja zbog oc-a?

Nevazi ali kako ce neko dokazati da si overclockovao karticu ?? 🙂 I samim overclockom bi trebalo da se gubi garancija ali niko nemoze da dokaze da si klokovao karticu...

Ako sluchajno crkne odnesesh u prodavnicu gde si kupio i kazesh neradi 🙂 Ako te pita shta se desilo kazesh igrao si igru i posle nekog vremena se samo zacrnio ekran... 🙂

Evo za sad radi stabilno na 660/1800, nisam pokusavao da povecam vise za gpu.

Nazad
Vrh Dno