Šta je novo?

Gainward 6200 otkljucavanje?

SaleAch

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2005
Poena
310
Imam Gainward 6200 Pro/1460, i ne mogu da mu otkljucam pajplajnove. Pokusao sam sa Riva Tuner-om 15.5, ali u readme fajlu pise da nema za sada otkljucavanja za kartice sa revizijom cipa A4, pa naravno nije ni meni uspelo. Da li postoji jos neki program kojim se otkljucavaju ti pajplajnovi? Ili bilo kakvo resenje?

SaleAch je napisao(la):
Imam Gainward 6200 Pro/1460, i ne mogu da mu otkljucam pajplajnove. Pokusao sam sa Riva Tuner-om 15.5, ali u readme fajlu pise da nema za sada otkljucavanja za kartice sa revizijom cipa A4, pa naravno nije ni meni uspelo. Da li postoji jos neki program kojim se otkljucavaju ti pajplajnovi? Ili bilo kakvo resenje?

Ako imas hrabrosti ( i PCI grafiku pri ruci :d ) stavi BIOS od Gainwarda 6600 /1750.

Jos nesto pomalo intrigantno - skinuo sam nalepnicu sa kutije od kartice na kojoj pise 6200, a ispod je ODSTAMPANO 6600. To sam uradio jer mi drugar ima 6600 koji apsolutno isto izgleda kao moja graficka, a slucajno sam primetio da je na njegovoj kutiji odstampano ime modela, a kod mene stoji nalepnica. A jos na Gainward-ovom sajtu nema apsolutno nikakvih informacija o ovom modelu, vec ima 6600 i 6200 samo 64-bitni koji nema kuler a i nije ni nalik mojoj kartici. Znam da je 6200 u stvari otpad iz proizvodnje 6600, ali mi je to sve ipak jako sumnjivo.

SaleAch je napisao(la):
Jos nesto pomalo intrigantno - skinuo sam nalepnicu sa kutije od kartice na kojoj pise 6200, a ispod je ODSTAMPANO 6600. To sam uradio jer mi drugar ima 6600 koji apsolutno isto izgleda kao moja graficka, a slucajno sam primetio da je na njegovoj kutiji odstampano ime modela, a kod mene stoji nalepnica. A jos na Gainward-ovom sajtu nema apsolutno nikakvih informacija o ovom modelu, vec ima 6600 i 6200 samo 64-bitni koji nema kuler a i nije ni nalik mojoj kartici. Znam da je 6200 u stvari otpad iz proizvodnje 6600, ali mi je to sve ipak jako sumnjivo.

Super :)

Odi kod drugara, skini njegov BIOS, pa lepo nafleshuj na svoju karticu i uzivaj. Proveri samo da li su iste memorije na njegovoj i tvojoj kartici (GPU je isti).

na sajtu gainwarda 6200a pro/1460 piše da je 64bitna kartica u pitanju... ne bi bilo zgoreg proveriti i iz nekog programa za dijagnozu, pošto ja iz gorepomenutog razloga ne naručih prijatelju jednu od tih gainward kartica?

Ne verujem da će na sajtu da napišu bus width 64-bit na karticu koja ima u stvari 128-bitnu magistalu???

Bolje nemoj da cackas i pokvaris nesto jer ta karta NEMA zakljucanih pipe-ova ... to je 44A revizija nv43 cipa koji je posebno pravljen sa native AGP podrskom i samo 4 pipe-a...

Jedino sto bi TEORIJSKI moglo da ti ubrza ovu kartu je oc memorije i jezgra, a i to je pod velikim znakom pitanja jer je Gainward na ovu kartu stavio 400mhz memoriju.

I da - kartica ima 64bit bus - tako da i tu nema mnogo pomoci... :(

Poslednja izmena:
Poslusaj Milana i mani se Stojchinog przzenja ;)

Klokovanje ide do 350/460 uz ocuvan stabilan rad, meni u stvari samo nije jasno kako to da nema nikakvih informacija na Gainward-ovom sajtu da ova kartica uopste postoji. Deluje kao neki hibridni model sa izgledom, taktom procesora 300MHz i 128-bit magistralom kao 6600, ali uz memoriju 5ns i 4 pipeline-a kao sto je na 6200. Jel' moguce da to Kinezi uzimaju poluispravne 6600 koji su za bacanje i prepravljaju ih u 6200? Pitam to jer kod oba primerka te kartice koja sam probao, desava se 'u dlaku' ista stvar - u 1024X768 pri 85Hz slika povremeno 'talasa', dok je pri <=75Hz ili nekoj drugoj rezoluciji mirna. To se desava na 3 razlicite konfiguracije. A evo i slike kutije.

Prilozi

• 6200 ili 6600.jpg
    6200 ili 6600.jpg
    19.1 KB · Pregleda: 204
http://www.gainward.de/new/products/agp/ultra_1000/comparison4.html

jel to ova karta ?

Znaci trebalo bi da ima veliki pasivni hladnjak i low profile (niski) pcb...

Slika kutije ne pomaze mnogo.... mislim da je jednostavno Gainward nastancao kutija za celu sezonu - a Nvidia izbacila 44a (6200a) malo nenadano... :D pa se sluze sticker metodom (nije prvi put vidjeno)...

Kinezi iz ovog slucaja su Nemci :)... i da - 6600 kome ne radi 4 pipe-a je 6200 (128bit) ... ali ovaj 6200a nema veze sa tim cipom - to je skroz drugi osakaceni cip koji ne moze da se otkljuca jer je napravljen sa samo 4 pipe-a...

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Poslusaj Milana i mani se Stojchinog przzenja ;)

Izvinjavam se ! :wall: :wall:

Skroz sam smetnuo s' uma da su po dobrom starom obicaju izbacili novu seriju totalno osakacenih GPU-ova.

Znaci nista od BIOS-a jer ce ti stvarno biti neophodna PCI graficka :S:

Ne! Tako bi TREBALA da izgleda. Ali ima ventilator, isto izgleda kao i drugarev 6600, odnosno ultra/1760, radi na 300/400 (64bit-na radi na 350/400) i 128bit-na je (i na njoj samoj pise)! To me je u stvari i zbunilo. Inace, sa Athlon-om 2000+, MSI KT4V i 768MB ram-a u 3D Mark-u 03 (default podesavanja) postize preko 3300, sto taj 64-bitni model ne moze ni da sanja! A izgleda upravo ovako

Prilozi

• 6688_6695.gif
    6688_6695.gif
    5.5 KB · Pregleda: 194
Vid' ti Njemce :)

Zaista ti je zapao neki cudan primerak, nazvan kao 64bit verzija, a u sustini 128bit... cudno, posto nigde na netu nisam nasao nesto sto ima isti PCB kao 6600 a 6200 cip... u svakom slucaju ostaje ti nada da ce neko uspeti da otkljuca A4 reviziju cipa.

poz

Ostaje mi da sacekam, pa mozda neka nova verzija Riva Tuner-a uradi nesto po tom pitanju...

SaleAch je napisao(la):
Ostaje mi da sacekam, pa mozda neka nova verzija Riva Tuner-a uradi nesto po tom pitanju...

Ako je verovati podacima od nVidia-e, onda nema nista od toga. A4 fizicki ima samo 4pipeline-a tako da nemas sta da otkljucavas :S:

Inace, gde bih mogao da nadjem bios za Gainward ultra/1760 (6600 AGP)? Na njihovom sajtu nema, vec ih kontaktiras pa ti oni posalju, ali meni izgleda nece. Da li je bios od Gainward-a 6600GT isti posto taj imam, i da li mogu bios nekog drugog 6600 da flash-ujem? Sa nvflash-om bi trebalo da mogu da bekapujem stari bios, pa ako nesto krene naopako da ga vratim. Koliko je sve to rizicno?

Vrlo je rizično, mani se toga. Tvoja kartica ima drugačiji čip. Tačka.

Ja mislim da bi ti tu karticu trebao da vratis odakle si je uzeo, i da uzmes normalan 6600, dok nisi nesto pokvario, a pokvarices.
Mani se toga, lepo ti covek kaze.
:)
Inace, pozdravio te Dragan, sa slike.

SaleAch je napisao(la):
Inace, gde bih mogao da nadjem bios za Gainward ultra/1760 (6600 AGP)? Na njihovom sajtu nema, vec ih kontaktiras pa ti oni posalju, ali meni izgleda nece. Da li je bios od Gainward-a 6600GT isti posto taj imam, i da li mogu bios nekog drugog 6600 da flash-ujem? Sa nvflash-om bi trebalo da mogu da bekapujem stari bios, pa ako nesto krene naopako da ga vratim. Koliko je sve to rizicno?
Jedino sto bi mogao da uradis (sto se mene tice) da stavis neki bios od 6600 non gt da bi dobio veci overclock.Samo neznam da li je i to rizicno, mada taj bios ne otkljucava karticu samo su mu voltaze drugacije i tajminzi za mem.Ispravite me ako gresim.

Skoro sam, kada sam uzimao karticu, zvao neku firmu(tu negde kod Vuka) i oni su mi nudili GW6200 bas u tom izdanju sa aktivnim hladjenjem 128bit.Neznam koja je revizija cipa bila.

Uspelo je! Jos uvek ne mogu da verujem! Sasvim slucajno, posle pola godine! Instaliram Riddick-a, nece da radi, nadjem topic gde objasnjavaju "caku" sa prebacivanjem Open GL-a na 1.5 preko Riva tuner-a da bi igra radila. 'Ajde rek'o kad' ga vec instaliaram, da bude najnovija verzija, odem na internet i skinem Riva Tuner 15.8, kad' ono... Prepoznaje reviziju cipa kao A2, sledi procedura otkljucavanja, restart i eto 8 pajplajnova, nema nikakvih anomalija ni u 3D markovima, ni u Riddick-u!

AMD ATHLON XP 2000+
768MB DDR 333MHZ
GAINWARD GF 6200 PRO
FORCEWARE 81.85
1024X768, default

3D MARK 2003 v360: 3248 (300/400)
3D MARK 2003 v360: 4465 (350/460 mod8X1.3)

Nazad
Vrh Dno