Šta je novo?

Gainward 4850 Golden Sample

coldej

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600
Matična ploča
Msi b450 Tomahawk max
RAM
Gskill trident z 3000 Mhz Cl16
GPU
Powercolor Hellhound rx6700xt
Storage
Ssd, hdd
Zvuk
Xonar dx
PSU
Corsair cx750w
Kućište
Cooler Master 690 III
Monitor
Dell 2722DGM
Miš & tastatura
Logitech
Mobilni telefon
Poco x3 pro 8/256
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uf ovo je zanimljivo,mislim da vredi cekati da stigne do nas.Mada ce i cena biti veca :trust:

Jos kad bi imao kod nas. Ima li neko predstavu kad stize ?

ovaj gainward me iz dana u dan sve vishe i vishe odushevljava samo josh da izbaci 4850x2 sa njegovim hladjenjem odma je kupujem :)

Ja nisam mogao da chekam, Ubo sam sebi Gainward 4850 ne-gold sample :D

blago sam podigao takt, i uz pomoc Yoti-jevog tutorijala, ohladio je ubrazavajuci kuler, mada cenim da ce fenomenalna ATI 4xxx serija da zasigurno dobije custom kulere, jer bash greju, pa to planiram da pazarim.

odma da napomenem - ko hoce 4xxx, definitivno Gainward, ta firma je odprilike bila jedan jedini parametar koji bi me naterao da pazarim Nvidia-u, a sada kad su od 3870mice krenuli sa ATI-jem, prosto izbora ni nema :) eto, paket, propratna oprema i uputstvo ti ostavljaju utisak, ko ovim Apple fanboy-jevima, da si kupio neshto ekskluzivno :d

Upravo sam narucio Gainward HD4850 GS...:)

Dok se nisam razumeo u hardver, i ja sam mislio da su te "golden sample" i slicne fabricki overklokovane kartice nesto extra.

Medjutim kasnije kad sam saznao koliko je jednostavno overklokovati graficku kartu... pa to je smesno zaista. Za one koji ne znaju, imate programcic jedan (ja sam konkretno dobio od ASUS-a program), i samo pomerate "slide bar" (slajd bar) levo desno, i tako ili overklokujete ili underklokujete. Znaci prostije od toga zaista ne moze. Mnoge buni overklok graficke karte, misleci da je to komplikovano isto kao i kod procesora (smaranje u biosu, voltaza, mnozilac bla bla), medjutim overklokovati procesor, i overklokovati graficku su totalno dve razlicite stvari.

Dakle... po meni su te fabricki overklokovane karte cisto bacanje para. Jedino ako takva karta ima neki bolji kuler u odnosu na obicnu verziju, mada cak i tada mislim da je nepotrebno. Pogotovo ako se uzme 4870 karta koja vec ima odlicno hladjenje, ili recimo 8800 GTS 512.

Dok se nisam razumeo u hardver, i ja sam mislio da su te "golden sample" i slicne fabricki overklokovane kartice nesto extra.

Medjutim kasnije kad sam saznao koliko je jednostavno overklokovati graficku kartu... pa to je smesno zaista. Za one koji ne znaju, imate programcic jedan (ja sam konkretno dobio od ASUS-a program), i samo pomerate "slide bar" (slajd bar) levo desno, i tako ili overklokujete ili underklokujete. Znaci prostije od toga zaista ne moze. Mnoge buni overklok graficke karte, misleci da je to komplikovano isto kao i kod procesora (smaranje u biosu, voltaza, mnozilac bla bla), medjutim overklokovati procesor, i overklokovati graficku su totalno dve razlicite stvari.

Dakle... po meni su te fabricki overklokovane karte cisto bacanje para. Jedino ako takva karta ima neki bolji kuler u odnosu na obicnu verziju, mada cak i tada mislim da je nepotrebno. Pogotovo ako se uzme 4870 karta koja vec ima odlicno hladjenje, ili recimo 8800 GTS 512.

Konkretno kad govorimo o Gainwardu 4850 GS najveca prednost je upravo to sto nema referentni cooler. Cesto GS verzije zbog bolje memorije i hladjena mogu jos da se klokuju, sto ne mozes da postignes sa obicnim modelom. Tako da generalizovani da je GS ili Top bacanje para po meni nije tacno, sve zavisi od modela do modela.

Generalno OC grafickih karti i ne mora da bude tako jednostavan kao sto kazes i tu je za bolje rezultate cesto potrebno podizati voltazu ili koristiti modifikovan bios.

Ne bih rekao da 4870 ima odlicno hladjenje ima svakako bolje u odnosu na 4850 ali za moj ukus nije odlicno. Kako ce se te karte ponasati za jedno godinu dve kad se nakupi prasina?

E ljudi ja sam danas porucio komp i lik mi je umesto sapphire 4850 (koju sam ja hteo) predlozio bas ovu Gainward 4850 Golden Sample i video sam je uzivo, kartica izgleda bruka, ima ventilatore, heatpipe, ma VRH! Da ne pominjem resen problem hladjenja. Komp sam porucio u Gigatronu (kao i karticu) i rekose mi da im je dosla danas (28.8.2008.god). Cena ove kartice je 12282 dinara za kes.
Cim stigne ide na testiranje pa se javljam, pozz

Poslednja izmena:
Stigla je kartica, prve utiske imate ovde

Vrh Dno