Šta je novo?

gadno

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
ljudi javljam se ,jer sam u totalnom haosu...otisao sam u bios da vidid kako mi sta sljaka...i vidim da mi je ht/ram na 2/1.66....ostalo sve na normali...fsb na 200 ht auto...i sad,ja stavi m da mi ht/ram bude2/2 restart kad...
pod 1. ne cuje mi se vise ono bip,kad startuje komp
pod 2. nece ekran da radi!? upaljena mu je lampica,ali svetli zuto a ne zeleno kako bi trebalo...komp radi ali ekran ne....rugi ekran nemam..probao sam ektan na laptopu,radi...ne znam koji mu je!!!
vadio sam bat sa ploce da se restaruje bios...nista!! vadio mem...nista:mad: :mad: :crash: :wall:

pa napishi koja ploca,koji proc,pa ce mozda neko i moci da ti pomogne....

Al ne valja kad ni posle "baterijice" nece da radi...:)

raskaci i strujni kabal
pa odradi clear bios

ma ne znam koji mu je djavo...to se chudim...u vezi baterijice,sto ni posle toga nece da radi!!!
@kibla's
"raskaci i strujni kabal
pa odradi clear bios"
kako bre da uradim clear bios
da RASKACHIM STRUJNI KABAL...??

To se meni ovih dana stalno desava, zezam se sa kompo. To da komp radi a monitor ne bar 5x na dan :)
E sad zasto posle vadjenja baterije i dalje ne radi, to je vec problematicno. Kad izvadis bateriju ona treba i da odstoji malo napolju ili da spojis kontakte na ploci metalom. Mada ja sam uvek Clear CMOS radio preko jumpera ili dugmeta za Clear CMOS, nikada nisam ni vadio bateriju.
Ostavi ga pola sata pa ga probaj kasnije upaliti, zvuci cudno al eto, vise puta mi se desilo probam 5x da ga upalim nista, ostavim ga na 5min, probam i odma se upali.

Poslednja izmena:
To se meni ovih dana stalno desava, zezam se sa kompo. To da komp radi a monitor ne bar 5x na dan :)
E sad zasto posle vadjenja baterije i dalje ne radi, to je vec problematicno. Kad izvadis bateriju ona treba i da odstoji malo napolju ili da spojis kontakte na ploci metalom. Mada ja sam uvek Clear CMOS radio preko jumpera ili dugmeta za Clear CMOS, nikada nisam ni vadio bateriju.
Ostavi ga pola sata pa ga probaj kasnije upaliti, zvuci cudno al eto, vise puta mi se desilo probam 5x da ga upalim nista, ostavim ga na 5min, probam i odma se upali.

kako da spojim kontakte....drzao sam bateriju pa mozda 10 minuta i opet isto:wall:
gde je dugme za clear cmos...a provalio sam ako na to mislis "jumer" da na mom uopste nema nista na njemu:trust: nema one plastikice...nasao sam to sra.nje sa tri k.urchica ali

Nemoj da se nerviras, tako moz samo nesto s'ebati na ploci.
Istina, deset minuta bi trebalo da je dovoljno, ali najbolje da nadjes Jumper ili Clear cmos dugme. A kontakte, pa onaj metalni deo sto ide na plus spoj sa onim sto ide na minus nekim metalom. A za clear cmos pogledaj u uputstvu gde se nalazi na ploci i koja dva treba spojiti da bi ga obrisao.
Evo u medjuvremenu sam opet cackao i opet sam bio u istoj situaciju kako i ti, samo sam ga ostavio na par minuta sa iskljucenim napajanjem i upalio je, istina moja ploca sama vraca CMOS unazad ako nece da se upali, ali mogu ga deset puta za redom upaliti al nista dok ga ne pustim da "odstoji".
Ako nece, probaj sa vadjenjem memorije i otkacinjanjem svega sa ploce.
Aj sa srecom.

@Dog:

"Raskaciti strujni kabal" znaci, izvaditi ga iz napajanja i ukoliko napajanje ima prekidac (I/0) staviti na 0. Ali prvo uradi Clear CMOS (skinuti jumper, sacekati jedno 30 sec. staviti jumper na druga 2 pina) potom izvadi bateriju i cekaj kao sto, LazaNS rece, jedno 5-10 minuta. Zatim vrati bateriju, pa jumper, onda strujni kabl, stavi prekidac na I, i upali komp.

Ovo bi trebalo da upali, jer mi se slicna stvar desila kao i tebi, prilikom jednog pokusaja OC.

Javi sta si uradio.

ja sam izvadio sve to..nasao sam jumper na ploci,ali zamislite nemam nikakvu plastikicu na njoj.....NE MOGU NISTA DA PREBACIM!!!! ne mogu da verujem da se meni desavaju ove gluposti!!
ljudi el imate nekog ko bi mogao da mi pomogne ili da nosim na servis...ili neko od vas...aj molim vas...
jednostavno ne znam sta vise da radim!?! stavio sam i druge memorje i isti slucaj...komp radi...ekran ne...da nije pljusnula grafika....mada ne verujem,ona mi je u najboljem stanju

...komp radi...ekran ne...da nije pljusnula grafika...

kako mislis komp radi? to sto se okrecu kuleri na grafici i procesoru? ili bas radi u smislu da se cuje zvuk kao kad se podize windows?(zvuk HDD-a) koliko sam te shvatio nije ovo drugo u pitanju...
ako se sistem podize a nema slike, tada je problem najverovatnije u grafici...sto u tvom slucaju nije u pitanju..izgleda da joj ne gine servis(ploci) :S: :crash:

kako mislis komp radi? to sto se okrecu kuleri na grafici i procesoru? ili bas radi u smislu da se cuje zvuk kao kad se podize windows?(zvuk HDD-a) koliko sam te shvatio nije ovo drugo u pitanju...
ako se sistem podize a nema slike, tada je problem najverovatnije u grafici...sto u tvom slucaju nije u pitanju..izgleda da joj ne gine servis(ploci) :S: :crash:

ma cuje mi se kao kao kad se dize normalno....samo bez onog biiiiip koje je kod mene uobicajno...ne znam kako je kod vas,vidim i lampicu za hard da radi...ali ekran nece da prdne!!!!:wall: :wall:

kod mene lampica za HDD ne radi, jer je nikad ni ne povezujem na plocu:)

a to biiip je ako se ne varam(u tvom slucaju), onaj trenutak kad prodje (uspesno) provera hardvera i kad krenu da se prikazuju rezultati(koji procesor i na koliko radi, koliko RAM...)

ako imas uslova proverio bih i grafiku iako to skoro 1oo% nije problem

ma nisam pametan..!
gde da nadjem grafiku sad!!JBM ti..
ajde ljudi da mi kazete za neki servis...znam da je to zabranjena tema ovde,jer sve sami popravite ali ja ne znam sta cu vise..

Nema veze sto nema plastika na pinovima, spoj ih nekim metalom, najpre prvu iglicu sa drugom na par sekundi, pa onda drugu sa trecom na par sekundi, jedna od te dve kombinacije je siguurno clear cmos.
Jel udje u Win, odnosno da li cujes onaj pozdravni zvuk prilikom ulaska u Win?

Nema veze sto nema plastika na pinovima, spoj ih nekim metalom, najpre prvu iglicu sa drugom na par sekundi, pa onda drugu sa trecom na par sekundi, jedna od te dve kombinacije je siguurno clear cmos.
Jel udje u Win, odnosno da li cujes onaj pozdravni zvuk prilikom ulaska u Win?

Ovo ti je najsigurnije resetovanje biosa, jer vadjenje baterije ne pomaze bas uvek.
Obicno pise u uputstvu za plocu kako da prespojis pinove. Ako nisi dobio uputstvo uz plocu, skini je sa neta.

Ako imas obican HDD, vidi da sa njega skines jumper, pa onda uradi sve ono. Ili ako neki tvoj drugar ima stari hdd koji vise nekoristi, sta ga znam...

ma ne cujem nista!!
kakav win...
e a pogotovu sto ja imam ono sra.nje sto prvo moras da se ulogujes pa onda udjes u win...tako da tek tada mogu chuti pozdravni zvuk sa od wina...
el da ga spojim sa nekom spajalicom!! sta mislish ,znaci prva sa drugom pa drugu sa trecom,hvala probacu

pa ne znam za napajanje....a onda ne bi trebalo nista da radi,a!

kakav win...
e a pogotovu sto ja imam ono sra.nje sto prvo moras da se ulogujes pa onda udjes u win...tako da tek tada mogu chuti pozdravni zvuk sa od wina...

Deinstaliraj Microsoft.NET Framework pa neces imati logovanje.

el da ga spojim sa nekom spajalicom!! sta mislish ,znaci prva sa drugom pa drugu sa trecom,hvala probacu

Iskoristi dzamper sa HDDa kao sto ti je predlozeno. Stavi ga u odgovarajuci polozaj upali komp, sacekaj minut, ugasi komp, vrati dzamper u prvobitni polozaj, upali komp i to je to.

Ova ploca nema klasicna tri pina tj nema jumper parking postion, vec samo dva, i nije prilozen jumper-kratkospojnik.
@dog .. normalna pozicija je kad su pinovi slobodni tj kao kod tebe
da resetujes bios moras da ih spojis. Ovo mozes da uradis pomocu jumpera - kratkospojnika, ali posto ga nemas mozes i ravnim srafcigerom, ili necim slicnim.bitno je ostvariti kontakt izmedju pinova. Pazi da pre toga iskljucis kabl sa napajanja kao sto BOX85 rece.
Ako vec nisi probao proveri kako graficka "lezi" u slotu. Za svaki slucaj probaj da je izvadis i ponovo ustekash.

privremeno odstrani dodatne kartice ako ih imas (modem,zvucna...)

Poslednja izmena:
Iskoristi dzamper sa HDDa kao sto ti je predlozeno. Stavi ga u odgovarajuci polozaj upali komp, sacekaj minut, ugasi komp, vrati dzamper u prvobitni polozaj, upali komp i to je to.

Prvi put cujem da kada se radi clear cmos, tj kada se prespajaju pinovi, da se pali komjuter. koliko znam u svim uputstvima pise da se komp ne samo iskljuci vec i da se kabl od napajanja iscupa. Pretpostavljam da u suprotnom dolazi do :mad: Ispravite me ako gresim.

USTANOVLJENO JE RIKNULA PLOCHA!:crash:
OTISAO PREDAO GARANCIJU UZEO LOVU...TRAZIM NOVU PLOCU... IDEM SAD DA SE :bottle: POSLE 3 DANA NE SPAVANJA....
HAVALA SVIMA NA TRUDU I POMOCI...:wave:

Juuu, prvi put cujem za tako nesto, nikad nisam cuo da je neko nesto trajno zeznuo petljajuci po biosu, ako ne racunamo podizanje voltaze preko svake mere, sve ostalo bi trebalo da je potpuno bezbezdno i da clear CMOS resava problem.

Ih, nemoj tako, samo obrisi u "Control_Panel/User_Accounts" usera pod nazivom asp.net i neces vise morati da se logujes na masinu.

Poslednja izmena:

Neka neko ovo stavi u potpis... Ovaj delimirov mi je drazi :) :) :)!

Kakve veze ima .NET framework sa logovanjem. Login screen se pojavljuje u dva (tri) slucaja

1. Vise usera
2. Jedan user koji ima password
(3. Namesteno u registry-ju)

E da. I kada se iskljuci welcome screen uvek pokazuje prozor za UN/Pass

Decko, ima veze jer dodaje usera, lepo sam reko gore sta treba da uradi.
Nemoj da pametujes mnogo.

Ne, .NET framework nema veze sa logovanje i sa userima!

Nemoj da si toliko nerazuman, kada se .NET instalira na masinu on pravi usera pod imenom asp.net. A ti misli sta god oces... Dalje znas sta je i kako je...

Nazad
Vrh Dno