Šta je novo?

GA-Z77X-UD3H (1.1) - problem

Slavke

Cenjen
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poena
154
Pozdrav svima,

Vidim da ovakva tema o ovoj ploči i njenim problemima nema (ili je ja bar nisam nasao).
Na internetu, doduse pretragom na engleskom, dobijate goooomilu foruma i tema bas o ovoj ploci i njenim nedostacima, dok kod nas nema ni jedne :). pa eto resih da zapocnem temu i da upozorim ljude da je izbegavaju u sirokom luku.

Zapoceo sam slicnu temu ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?326396-Wireless-adapter-tastatura-miš-zakucava , gde sam izlagao svoj problem ali posto se taj prbolem oduzio mislim da je bolje da otvorim posebnu temu vezanu za tu plocu jer kao sto rekoh takva ne postoji nigde.. a vazno je i evo zasto:

Nakon mukotrpnog guglanja saznadoh da ploča ima neke bagove vezane za intel i pre svega VIA portove... medjutim postavlja se veliko pitanje zasto i kako to resiti? Naime svi na netu postavljaju i izlazu problem a niko ne zna resenje..
isti problem imam i ja, portovi mi i dalje zapucavaju, sto ce reci uredjaji ne mogu da rade kako treba a ja se samo i dalje nerviram. U servisu nakon dve nedelje čekanja da uopste pogledaju komjuter, kazu da nemaju pojma da poprave, sto se njih tice sve radi kako treba, ja zatim menjao sistem, drajvere, bios, sve u fulu ali i dalje nista... portovi i dalje zapucavaju.

Ipak, moram biti iskren, jedino sto mi je jedan serviser rekao jeste da se drzim intelovih portova i da ce raditi bolje, sto i jeste istina radi bolje ALI i dalje zapucava... tako da ni to nije nikakvo resenje.
Danas sam poslao i mail direktno gigabajtovoj tehnilkoj podrsci pa cekam da vidim sta ce da odgovore...

Tako da eto, moj predlog nemojte ovu plocu kupovati.

Imam dva pitanja:

1. Da li iko nekim čudom može da mi kaže kako da se rešim ovaj problem?
2. Ako budem menjao ploču (a verovatno hoću ako mi u servisu priznaju garanciju) šta da uzmem, za koju da menjam? (moju trenutnu konfiguraciju vidite u profilu)

Hvala i svako dobro!

izvinjavam se na greskama u kucanju, pola dana otkad sam ga doneo sa servisa ( po drugi put inace) sam proveo nervirajuci se i trazeci resenje tako da vise ne znam gde udaram... :D

Imam istu plocu i iste Probleme samo sto nemam garanciju na plocu a i da Imam pitanje je da li bi mi uopste priznali to u garanciju s obzirom da bi oni upalil iracunar videli da radi i rekli sve je ispravno....

Vidim da na GIGABYTE sajtu za tu ploču piše -
VIA VL800 chip:

Up to 4 USB 3.0/2.0 ports on the back panel
* Due to a Windows 7 limitation, please connect your USB device(s) to the Intel controlled USB port(s) (located below the RJ-45 LAN port) before the VIA USB 3.0 controller driver is installed.
dakle, osnova za reklamaciju nemaš ako imaš probleme samo sa VIA portovima. Intel portovi ne smeju da zakucavaju - stavi obavezno poslednji 3.0 drajver, ako imaš sedmicu...

Nazad
Vrh Dno