Šta je novo?

GA-P55A-UD3 problem ili...

bounty hunter

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2006
Poena
304
Cao ljudi,
Imam: GA-P55A-UD3 i Core i5-760, 4GB DDR3 Mushkin 1600 Mhz, GT 240 512MB GDDR5, 1TB Samsung Spinpoint F3...

Nakon instalacije Win 7 (32 bit) sve radi normalno, ali povremeno se cuje onako neko bip u toku rada, i neki put to zamrzne na par sekundi win i to je to... Meni nije jasno sta je to, niti zbog cega se to javlja... Sta da radim?

Ne znam ni u koju komponentu da uperim prst i da kazem da je ona krivac...
BIOS ne prijavljuje gresku... tako da kontam da je sa hardverom sve ok....

Sta mu dodje Phase led? To se prilikom startovanja ukljuci tj. zasvetle 4 lampice i cim se startuje Win prestane...

Dodatni ventilator (koji se nalazi napred i dobio sam ga uz kuciste) sam prikljucio na SYS_FAN 1, ne znam da li je to dobro ili...? Imam jos SYS_FAN 2 i jos PWR_FAN... Svi imaju isti ulaz... Da nije mozda u ovome problem...

U event viewer-u imam dva error-a:

Volume Shadow Copy Service error: Unexpected error querying for the IVssWriterCallback interface. hr = 0x80070005, Access is denied.
This is often caused by incorrect security settings in either the writer or requestor process.

i

The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort4.

Predlog?

Hvala.

kao sto rece ivan, najvjerovatnije hdd ..ako je eko varijanta, gasi se posle odredjenog vremena da bi stedio struju i onda mu treba taman koliko jedan beep da bi se upalio

Pa imam 1TB Samsung f3 spinpoint... Pokusacu kasnije sa drugim HDD-om...
Bice zanimljivo ako je HDD, jer nemam garanciju :wall:

The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort4.

za ovaj error sam video komentare i kazu da je mozda dvd rom...

meni se to chuje na WD3200aaks. Imam ga vec 2ipo god,sve je bilo ok,otkada sam stavio samsung 502hj,WD je poceo da "zeza",kad apokusam da mu pristupim cuje se to "bzzp" 2 sec zakuje komp,i onda sve normalno. U HDD sentinelu i ostalim programima,hdd radi perfektno,nemq bad sectora itd,health 100%. Stavljao sam i AHCI i IDE,menjao ultra dma,i nista. Iskljuceno je sve od powermanagmenta screensavera itd.
p,s ovo mi se desava prilikom svakog pristupanja/otvaranja D: (harddiska) ili recimo prilikom downloada na tu particiju (bzzzp,pescani sat 3 sec i onda skida normalno)

Poslednja izmena:
Proverio sam moj hard sa HDD TUNE PRO i nema losih sektora, zamenio sam kablove od napajanja... i za sada se ne cuje, niti mi prekida rad racunara...

Update:

Cuje se i sad, ali mi ne "zamrzne" sistem... Radi sve noramlno samo sto me taj zvuk nervira... Ne znam u cemu je problem...
Predlog?

Poslednja izmena:
Start --> Control panel --> Power Options --> i tu isključi da se hard gasi posle određenog vremena.

ili jos bolje stavi u power options na "high performance", ako vec nisi.

Update:

Sad se gotovo konstantno cuje neki piskav zvuk iz kucista... kontam da je do HDD... jer je zanimljivo da kad recimo skrolujem brzo po nekoj stranici ili nekom dokumentu... to se ne cuje...

Sta vi mislite?

UPDATE:

Napajanje se cuje, kad je pod opterecenjem... ali mi jos uvek nije jasno zasto mi se povremeno cuje neko bip u toku rada... sad sam otkacio speaker sa maticne ploce, i ne cuje se ni to bip...

Masina vise ne zabada, sem tog kliktanja ?
Samo ostavi na high performance opciju. Eventualno odradi apdejt biosa, ako vec nisi.

Odradicu ovo, pa cu se javiti za par sati...

Nazad
Vrh Dno