Šta je novo?

GA-P35 USB problem

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
Poz.
Imam problem, za koji nisam bas siguran ni d aje do ploce, al ne znam sta bi moglo biti. Vrlo cesto mi se desava da kada utaknem USB Flash u komp(ili neki drugi USB uredjaj), ekran mi se trenutno ugasi(predje u standby, izgubi signal od kompa) i samo paljenje i ponovno gasenje racunara pomaze. Pre par dana mi se cak desilo sledece. Normalno sam ugasio komp tek imam sta i da vidim, monitor se naizmenicno pali i gasi, odnosno prelazi u standby i ponovo se budi. Palo mi na pamet da izvucem Flash i u tom trenutku se monitor konacno ugasio. Posle toga, nisu hteli da mi rade USB-ovi uopste sve dok nisam jedno pet puta resetovao komp i to je pomoglo tek kada sam sve sto mi je nakaceno na USB pootkacinjao i onda ga resetovao. Stvarno ne znam sta bi mogao biti problem, ovo traje vec duze vreme, cak je vise komponenti unutar kompa menjano. Flash i ostali USB uredjaji inace rade normalno sem ovih povremenih ispada :)

Koji ti USB prikljucci prave problem, oni na kucistu ili oni pozadi na maticnoj ili i jedni i drugi?

Pa samo one na kucistu koristim, one pozadi ne diram, sta je utaknuto, utaknuto je za stalno. Ali ne postoji mogucnost da nisu dobro povezani.

Mozda su ti na kucistu losi konektori, probaj pozadi da ubodes USB Flash cisto da vidis sta se desava. Postoji mogucnost i da ti je USB Flash u konfliktu sa nekim od drugih USB uredjaja koji su prikljuceni. Pocupaj sve pa probaj samo Flash. Onda dodaj jedan po jedan uredja i uvek izmedju probaj Flash. Tako ces utvrditi kad ce problemi poceti da se javljaju

Ma ne vredi tako, ne javljaju se problemi samo sa Flashom, vec sa bilo kojim USB uredjajem, i to potpuno bez nekog pravila, jedan isti flash utaknem tri puta za redom i on radi, utaknem ga cetvrti put za redom i tras. Ko zna sta je, verovatno nikad necu ni saznati.

Možda nisi lepo spojio na ploču konektore za prednji USB.

@LazaNS
Jel si probao sta se desava kada su ti komponente na default taktovima?

Naravno da nisam :)
Od kad se ovo povremeno pocelo desavati, promenio sam napajanja, procesor, i graficku (ne zbog ovoga naravno).
Kao sto rekoh, prednji USB je dobro spojen.

Ne znam koliko imas istovremeno prikljucenih USB uredjaja. Da nisi blizu limita struje koju USB moze da isporuci. Cini mi se da je to 1A, neka me neko ispravi ako gresim. Ne znam sta bi drugo moglo da bude

Nazad
Vrh Dno