Šta je novo?

GA-P35-DXX v1.x vs v2.0 ???

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
moze li mi neko objasniti razliku izmedju aktuelnih gigabyte-ovih ploca v1.0, v1.x i v2.0 ?

u comparation sheet-u se ne vidi nikakva razlika sem drugacijeg povezivanja USB portova.

vizualno se primecuje da recimo DS4 v2.0 ima mnogo manje shtampe u okolini CPU socket-a.

any info?

Prilozi

• motherboard_productimage_ga-p35-ds4_big.jpg
    motherboard_productimage_ga-p35-ds4_big.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 101
  • motherboard_productimage_ga-p35-ds4_2.0_big.jpg
    motherboard_productimage_ga-p35-ds4_2.0_big.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 106
vizuelno se primeccuje i da v2.0 nema 4 USB port-a onboard nego 2, a poveccali su broj port-ova na back panel-u na 8
opet, na slikama se ne vidi gde je nestao LPT ( parallel) port, a COM ( serial) port je otishao "u bracket-e" :p ( pogledaj Accessories za ovaj model na GA site-u)

to sve u odnosu na 1.x/1.2 model(e).. onaj prvi 1.0 je imao samo "obichni" sistem hladjenja, za razliku od tzv. Crazy Cool na ovim novijim ... e, sad, shta ima toliko crazy u tome, ne'am pojma ( nisam video ploche - mozzda neko sa "iskustvom" da utrchi ovde sa razjashnjenjem? ,) )

shto se tiche shtampe, mozzda je otishla na backboard, shto bi vodilo stabilnijem OC-u ( manje interferenci)
interesuju me oznake bojom na kondenzatorima, na 1.x su crvene ana 2.0 plave.. drugi proizvodjach? jeftiniji elementi? anyone?

pozdrav

Poslednja izmena:
ds3 = ich9

ds3r = ich9r

ima li nagovestaja kad ce se rev 2.0 pojaviti kod nas?

takodje, zna li se ista o promeni boje kondenzatora na placama (ljubicasti umesto crvenih)?
da li je to poboljsanje kvaliteta ili smanjenje troskova izrade ploce? :D

Poslednja izmena od urednika:
pa mozda su nabudzili da se manje greje..ko bi ga vise znao sa gigabajtom..a i deluje mi da je stampa na ploci malo drugacija...ali kao sto rekoh...ko bi znao sta su nabudzili :)

ima li nagovestaja kad ce se rev 2.0 pojaviti kod nas?

takodje, zna li se ista o promeni boje kondenzatora na placama (ljubicasti umesto crvenih)?
da li je to poboljsanje kvaliteta ili smanjenje troskova izrade ploce? :D

Vidis i mene to zanima.
Pretrazio sam ceo GA site i nigde o tome nista nisam nasao.
Samo to da je u pitanju Ultra-Giga-Mega Durable tehnologija gde se koriste solid capacitory japanskog porekla, koji su jos bolji od "obicnih" solid cap. sto koristi konkurencija.

onaj DARK SIDE reche da se rev.2.0 bolje klokuje..
bilo bi lepo da potkrepi to sa malo vishe informacija..:trust:

pozdrav

Ja sam probao obe, tj. DS4 1.1 i DS3P 2.x to su iste ploce samo drugo hladjenje cipseta. Isto su dobre i za preporuku, stim da DS4 1.1(verujem i 2.0) ima dosta bolje hladjenje, koje vredi svaki dinar.

i ja je chekam :p, al' su trenutno kod uvoznika josh uvek kolichine u rev.1.0 ( tako mi je recheno)
samo me interesovalo da li je ta rev.2.0 varijanta "ushteda" ili "upgrade"..
ako je se neko dochepa, neka javi..

pozdrav

ja sam se ovih dana raspitivao za tu plocu ali se ispostavlja da je nema bas na mnogo mesta u bg-u. oni koji imaju su mi rekli da im je revizija 1.1. ostali kazu da ce je biti ili ove nedelje ili sledece. izgleda da svi cekaju sledecu turu uvoza koja kasni (kako kazu zbog neke kradje nekog shlepera u holadniji, ali ko ce to znati).

nadam se da ce sledeca tura biti frishke i da ce revizija ploce biti 2.0.

;)

Ja sam danas okrenula jedno 10ak firmi i niko nema GA-p35-DS4. S druge strane verzija DQ6 moze lako da se nadje. U principu kod svih prodavaca je prica slicna: "Ocekujemo u petak, pocetkom sledece nedelje, vec je trebalo da stigne, bla, bla, bla..." Na jednom mestu su mi cak rekli da se te ploce vise nece ni uvoziti, ali se ja nadam da taj prodavac i nije medju obavestenijima. Tako da ako neko nesto nacuje, bilo bi lepo da to i objavi...

ma da, "necce se ni uvoziti"..
najprodavanije ploche se necce uvoziti.. :p mozzda predju na lukac i krompir.. :d

ili je taj dao otkaz tamo pa odbija kupce od te firme..
i, vezano za to, UVEK pitaj za ime prodavca.. tako necce smeti da lupetaju shta im padne na pamet ako im se ne radi..
trebala si da navedesh ime firme pa da znamo da ih "ne uznemiravamo" vishe.. :-devil-:
( mislim da to ne bi bila reklama, vishe anti-reklama; mada, ja lichno mislim da je to samo info, za shta forum i sluzzi)

ne boj se, bicce P35 plocha josh, tek treba Intel da "uradi dezinsekciju" novog P38.. :p

pozdrav

Poslednja izmena:
evo, upravo mi je lik iz Atom Computers-a rekao da DS4 vise nece stizati. kao, ne zna zasto, ali izgleda da vise nece stizati. :D

zaboravih da pitam kako se zove prodavac... :(

Vrh Dno